Florian Schneider: Πέθανε ο συνιδρυτής των θρυλικών Kraftwerk

Florian Schneider: Πέθανε ο συνιδρυτής των θρυλικών Kraftwerk

Ενός από τα πιο σημαντικά και επιδραστικά συγκροτήματα ηλεκτρονικής μουσικής όλων των εποχών

Florian_Schneider

 Ένας σπουδαίος μουσικός, το όνομα του οποίου συνδέθηκε άρρηκτα με ένα από τα επιδραστικότερα συγκροτήματα στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Ο λόγος για τον συνιδρυτή των θρυλικών Γερμανών Kraftwerk, Florian Schneider, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, στα 73 του χρόνια, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα και η κηδεία του πραγματοποιήθηκε σε στενό κύκλο.

KRAFTWERK – THE ROBOTS (EDIT)

Βαθιά επηρεασμένος γερμανική ψυχεδελική σκηνή, δημιούργησε, το 1970 με τον Ralf Hutter, τους Kraftwerk, οι οποίοι αναδείχτηκαν, δικαίως, σε ένα από πιο σημαντικά συγκροτήματα ηλεκτρονικής μουσικής όλων των εποχών. Τα επαναστατικά ηλεκτρονικά ηχοτοπία τους, οι πειραματισμοί τους με τη ρομποτική και άλλες σύγχρονες τεχνολογίες, η χρήση καινοτόμων τεχνικών, η ποικιλία του ήχου τους και τα εντυπωσιακά κοστούμια που άλλαξαν κατά την διάρκεια των συναυλιών τους – το 2018 είχαν παρουσιάσει στο κατάμεστο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου ένα συγκλονιστικό 3D μουσικό σόου – έκαναν τη δουλειά τους να μοιάζει περισσότερο με σύγχρονο έργο τέχνης παρά με μια κοινή μουσική παράσταση.

Kraftwerk - Das Model Live 1982 (16:9 SCREEN)


Εξαιρετικά σημαντικό ρόλο σε όλα τα παραπάνω διαδραμάτισε ο ταλαντούχος και οραματιστής Florian Schneider, o οποίος έπαιζε φλάουτο, βιολί και κιθάρα πειράζοντας κατά καιρούς τους ήχους τους μέσα από συνθεσάιζερ. Ανάμεσα στα άλμπουμ της δισκογραφίας τους ξεχωρίζουν το παρθενικό Autobahn (1974) αλλά και τα  «Radio Activity» (1975), «Trans-Europe Express» (1977), «The Man-Machine» (1978), «Computer World» (1981) και φυσικά το «The Man-Machine» (1982)από το οποίος προέκυψε η τεράστια επιτυχία τους «The Model» που σάρωσε τα τσαρτ.

 Παρά την τεράστια επιτυχία και την καταξίωση, ωστόσο, ο Schneider ανακοίνωση το 2008 πως αποχωρεί οριστικά και η μπάντα, που τιμήθηκε το 2014 με Βραβείο Γκράμι για την σημαντική προσφορά της στη μουσική,  συνέχισε την πορεία της χωρίς τον άνθρωπο που έβαλε τα θεμέλιά της.

Kraftwerk - ''Die Roboter''- Florian Schneider (7 April 1947 –  6 May 2020) - 1978

 

Ειδήσεις σήμερα:

Η ξανθιά ακτιβίστρια που απάτησε τον άντρα της και ξεμυάλισε τον «Βρετανό Τσιόδρα»

Περιορίζει τις προσδοκίες για χαλάρωση μέτρων στη Βρετανία ο Ράαμπ - 693 νέοι θάνατοι

Στην τελική ευθεία για την επιστροφή στα σχολεία οι μαθητές Γ' Λυκείου - Προτεραιότητα η ασφάλεια

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης