Χειροποίητα πλεκτά σανδάλια

Χειροποίητα πλεκτά σανδάλια

Η χειροτεχνία αποτελεί μέρος της αναδυόμενης αστικής οικοτεχνίας στην Αθήνα και παρέχει την αφορμή για την ευρύτερη αξιοποίηση της στο πλαίσιο μιας δημιουργικής προσέγγισης για την οικονομία της πόλης.

fghnew
Πώς θα σας φαινόταν το σανδάλι σας να ήταν πέρα από χειροποίητο και πλεκτό; Συμφωνώ με την έκπληξη σας ή και την αμηχανία σας… Άλλωστε, δεν πρόκειται καν για μια συνηθισμένη πρόταση αγοράς. Πλεκτό συν χειροποίητο είναι δυο στοιχεία που δεν συναντιούνται τακτικά σε προτάσεις για γυναικείες καλοκαιρινές αγορές καθώς έχουν κάτι το ιδιαίτερο αν και παραπέμπει συχνά στο δημοφιλές εκκεντρικό boho στυλ.

Τα γυναικεία σανδάλια τα βρήκα στο ηλεκτρονικό κατάστημα jamjar.gr (www.jamjar.gr) ως μια παραγωγή της φίρμας GMtr3nD από τον Βύρωνα της Αθήνας και με αναφορά στη δημιουργό Μαρία Μεϊμέτη.

pantoff1


Σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα για τους παραγωγούς διαβάζω: «Οι G&M tr3nD είμαστε χειροτέχνες! Εκφραζόμαστε μέσα από την τέχνη της δημιουργίας ποιοτικών, αυθεντικών, μοναδικών χειροποίητων τσαντών και αξεσουάρ για τον κάθε ένα από εσάς συνδυάζοντας γνήσιο δέρμα, νήμα, φελλό, ψάθα, ύφασμα και άλλα πρωτότυπα υλικά. Σας δίνουμε την ευκαιρία να εκφράσετε το προσωπικό σας γούστο προμηθευόμενοι κάποια από τα ήδη αναρτημένα μοναδικά δημιουργήματά μας ή παραγγέλνοντας οτιδήποτε έχουμε τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε για εσάς!

Η χειροτεχνία, αποτελούσε ανάγκη, μέσο έκφρασης, κατάθεση φαντασίας, νου και ψυχής, πηγή δημιουργικότητας σε όλη μας τη διαδρομή, καθώς το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώσαμε εκφραζόταν και ζούσε από αυτή (χειροπλεκτική και επεξεργασία δέρματος). Αποφασίσαμε λοιπόν, να τολμήσουμε και να πάμε κόντρα σ΄αυτό το δύσκολο για όλους καιρό με μοναδικό όπλο την αλήθεια μας: τη θετική διάθεση των ανθρώπων εκείνων που συνειδητά επιλέγουν να ασχοληθούν και επαγγελματικά με εκείνο που από πάντα αγαπούσαν να κάνουν! Έτσι δημιουργήσαμε για εσάς μοναδικές χειροποίητες τσάντες και αξεσουάρ, συνδυάζοντας γνήσιο δέρμα, νήμα και άλλα υλικά ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε οτιδήποτε θελήσετε αρκεί να μας το ζητήσετε!».

Κλείσιμο
pantoff2


Στην προθήκη της φίρμας από τον Βύρωνα στο jamjar είναι διαθέσιμα 30 διαφορετικά αντικείμενα – τσάντες, παπούτσια και αξεσουάρ. Αρκετές επιλογές και η τελική απόφαση σε σας.
Για το τέλος, κράτησα μια σκέψη για να την μοιραστώ μαζί σας. Η χειροτεχνία – μέρος της ευρύτερης αστικής οικοτεχνίας που ανθεί στην Αθήνα- πρέπει να βρει διέξοδο και πέραν από τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Η Αθήνα είναι ένα προορισμός, ένας τόπος συνάντησης εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον κόσμο και πολύ περισσότερο ορισμένα σημεία της – όπως η περιοχή της Ακρόπολης και του Μακρυγιάννη. Η (νέα) κυβέρνηση (μετά τις 7 Ιουλίου), ο Δήμος και η Περιφέρεια ας σκεφτούν και ας υλοποιήσουν κάτι που να ξεφεύγει από τα συνήθη και δεν μένει στο πεδίο μιας μελέτης…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης