Το instagram με τις βιολογικές φυτείες του βουνού

pro05

Μια οικογενειακή επιχείρηση –δύο μέλη της οποίας διαθέτουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών- με αποκλειστική ειδίκευση στις καλλιέργειες βιολογικών αρωματικών φυτών και βοτάνων όπως οι ποικιλίες του τσαγιού του βουνού, της ρίγανης και της λεβάντας στον Όλυμπο, στο Δομοκό και τα Γρεβενά αξιοποιεί τα social media και προβάλλει το μήνυμα της.

Ο πατέρας και τα δύο του παιδιά. Ο Γιάννης Γάκης , ο γιός του, Κωνσταντίνος Γάκης και η κόρη του, Αιμιλία. Μια οικογενειακή επιχείρηση. Oros Herbs, το όνομα της. Η βάση τους, στο Γραμματικό Σοφάδων, στη Καρδίτσα.

Τους ανακάλυψα στο instagram. Το μήνυμα που συνόδευε τις ελκυστικές φωτογραφίες απλό και κατανοητό. Τους έψαξα. Βρήκα το site τους. Έμαθα περισσότερα για εκείνους, για την οικογενειακή επιχείρηση και τις δραστηριότητες τους.

pro05


Διαβάζω: «Η οικογένεια μας ασχολείται με την γεωργία για πάνω από τρεις γενιές. Η πολύπλευρη γνώση και εμπειρία μας, σε συνδυασμό με την αγάπη και το πάθος μας για τη γη, μας ώθησαν να ασχοληθούμε με εναλλακτικές καλλιέργειες βιολογικών αρωματικών φυτών και βοτάνων.
Την τελευταία δεκαετία εστιάζουμε τη δραστηριότητά μας στη καλλιέργεια τριών διαφορετικών ειδών τσαγιού του βουνού (Sideritis), λεβάντας και ρίγανης, με σημεία αναφοράς τον Όλυμπο, τo Δομοκό και τα Γρεβενά.

Επιλέγουμε αποκλειστικά μεθόδους και τεχνικές βιολογικής καλλιέργειας, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον».

pro04


Οι ίδιοι γράφουν και για το στοιχείο της έμπνευσης αλλά και για το όραμα τους: «Η Ελλάδα αριθμεί χιλιάδες φυτά και βότανα υψηλής βιολογικής αξίας, πολλά από τα οποία είναι ενδημικά. Ο μοναδικός αυτός βοτανικός πλούτος της ελληνικής γης μας εμπνέει διαχρονικά. Από τα πρώτα βήματα της καλλιεργητικής μας δραστηριότητας, αναπτύσσουμε και βελτιώνουμε συνεχώς τις πρότυπες βιολογικές μας φυτείες προκειμένου να διασφαλίζουμε σταθερά την παραγωγή βιολογικών αρωματικών φυτών υψηλής ποιότητας. Το όνομα μας αναδεικνύει τον τόπο που γενναιόδωρα και ακούραστα δίνει φυτά μοναδικής αξίας, το ΟΡΟΣ».

Αλλά, ας περάσουμε στα πρόσωπα.

- Κωνσταντίνος Γάκης (Γεωπόνος, Επιστημονικός σύμβουλος, Καλλιεργητής – Πτυχίο από το Τμήμα Γεωπονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Μεταπτυχιακές σπουδές "Μελέτη και Αξιοποίηση Φυσικών Προϊόντων" στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

«Ασχολούμαι με την καλλιέργεια βιολογικών αρωματικών φυτών τα τελευταία 10 χρόνια.Κατά την διάρκεια των σπουδών μου, εστίασα την έρευνά μου στην μελέτη του τσαγιού του βουνού του γένους Sideritis, λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η διαφοροποίηση του από περιοχή σε περιοχή.Η κεντρική μου δραστηριότητα είναι η συνεχής βελτίωση των φυτειών μας, μέσα από την συστηματική επιστημονική εποπτεία των φυτών σε όλα τα στάδια ανάπτυξής τους».

pro01


- Αιμιλία Γάκη (Business development, πτυχίο από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και με μεταπτυχιακές σπουδές "Management de l'Innovation" στο Πανεπιστήμιο Pierre-Mendès της Γαλλίας).

«Η πεποίθηση μου για τις ευεργετικές ιδιότητες των αρωματικών φυτών είναι διαχρονική. Γνώρισα, ωστόσο, πολλά περισσότερα για τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων εργαζόμενη σε γαλλική εταιρία παραγωγής βιολογικών συμπληρωμάτων διατροφής και cosmetics με βάση τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.Η ανάδειξη και προώθηση των μοναδικών ελληνικών βοτάνων, εξαιρετικά σημαντικών για την ευεξία του ανθρώπου, βρίσκεται σταθερά στο κέντρο του ενδιαφέροντός μου».
pro03


- Γιάννης Γάκης (Διαχείριση καλλιεργειών)

«Αγρότης για περισσότερα από 30 χρόνια, την τελευταία δεκαπενταετία έχω στραφεί στην καλλιέργεια βιολογικών βοτάνων, σαν πρόκληση εξερεύνησης διαφορετικών ειδών της ελληνικής χλωρίδας.Έχοντας πειραματιστεί με διαφορετικά αρωματικά φυτά, έχω εστιάσει το ενδιαφέρον μου στο τσάι του βουνού, τη λεβάντα και τη ρίγανη.Έχω επιλέξει την βιολογική προσέγγιση στην διαχείριση των φυτειών, εμπνεόμενος και από τις παραδοσιακές καλλιεργητικές μεθόδους του παρελθόντος που προωθούν την ελάχιστη παρεμβατικότητα στο περιβάλλον».

pro02ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες