Μια μικρή (γευστική) έκρηξη στον ουρανίσκο!

melaion01

Μια οικογενειακή επιχείρηση από την περιοχή της Σητείας επέλεξε να προχωρήσει σε ένα δύσκολο, απαιτητικό εγχείρημα συνδυάζοντας το μέλι με το ελαιόλαδο – το τελευταίο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βρίσκεται μέσα σε σφαιρίδια που «κολυμπούν» μέσα στο μέλι.

Μια πρόσφατη ανάρτηση του Μιχάλη Αγγελακόπουλου της δημιουργικής Foodwill στο fb έκρυβε μια έκπληξη… Συνήθως, ο Μιχάλης – μετρ του packaging- έχει να προτείνει κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό που αιχμαλωτίζει δια παντός το βλέμμα με το τελευταίο να λειτουργεί ως ασφαλής οδηγός για την διαδρομή μέχρι το ράφι. Η έκπληξη που μας φύλαγε καιρό δεν αφορούσε την συσκευασία ή την ετικέτα – αυτά ήρθαν μετά ως απαραίτητο ενισχυτικό συμπλήρωμα- αλλά το ίδιο το περιεχόμενο.

Ας μείνουμε, όμως, για λίγο στην ανάρτηση. Διαβάζω: «Κρητικό θυμαρίσιο μέλι με βότανα & Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητείας με την μέθοδο της σφαιροποίησης.
melaion03

Η χρήση του μελιού με το ελαιόλαδο στο πρωινό είναι μια πρακτική που χρονολογείται από την αρχαιότητα στο νησί της Κρήτης. 

Η Savidakis Family έχει αναβιώσει αυτή την εξαιρετική παράδοση με τα υψηλότερα ποιοτικά πρότυπα και έχει συνδυάσει το μέλι με τις σφαίρες ελαιολάδου, προσφέροντας αξία που ξεπερνά την γεύση.

Η ιδέα ξεκινάει από χρόνια πριν που η γιαγιά θέλοντας να προσφέρει ότι πιο υγιεινό στο πρωινό, ετοίμαζε ψωμί με αγνό ελαιόλαδο και μέλι.

Το μέλι στην οικογένεια παράγεται από δικά της μελίσσια που συντηρεί εδώ και τέσσερις γενιές στην επαρχία Σητείας.

Το λάδι στην οικογένεια παράγεται από ιδιόκτητα ελαιόδεντρα και χαρακτηρίζεται έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητείας.

Η τεχνική της σφαιροποίησης ήρθε να δώσει μια έξτρα πινελιά στο ταξίδι που ξεκίνησαν στην μοριακή γαστρονομία.

Οι προκύπτουσες σφαίρες που δημιούργησαν έχουν μια λεπτή μεμβράνη που γεμίζει με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητείας. Τοποθέτησαν τις σφαίρες ελαιολάδου στο μοναδικό μέλι Σητείας και δημιουργήθηκε… το Melaion.

Όταν γεύεσαι ένα κουταλάκι με μέλι και σφαίρες ελαιολάδου κάνοντας μια ελαφριά πίεση της γλώσσας στην σφαίρα, την κάνει να σκάσει και να απελευθερώσει μια καταπληκτική έκρηξη γεύσης. Επίσης, αλείφοντας το ψωμί, σκάνε οι σφαίρες και ομογενοποιούνται με το μέλι. Αποτέλεσμα που συναρπάζει στη γεύση».
melaion04

Η οικογενειακή επιχείρηση από την Σητεία – ο ιδρυτής της, Γιώργος Σαββιδάκης και τα δύο του παιδιά, ο Μάνος και η Σοφία- έχοντας πίσω τους μια πολύχρονη παράδοση στο ελαιόλαδο και το μέλι ήρθε να κάνει την διαφορά. Και η διαφορά, έχει όνομα: Melaion.

Μια, δίχως άλλο, καινοτομία που ενισχύει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μιας ήδη δυναμικά αναπτυσσόμενης εξαγωγικής επιχείρησης από το ανατολικό άκρο της Κρήτης.
melaion02

ΣΧΟΛΙΑ

Μέτριος συνδυασμός

Πειραματίστηκα στο σπίτι μου με το συνδυασμό αυτόν και δεν είναι καλός. Δε θα το αγόραζα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες