Μια μικρή (γευστική) έκρηξη στον ουρανίσκο!
Μια μικρή (γευστική) έκρηξη στον ουρανίσκο!
Μια οικογενειακή επιχείρηση από την περιοχή της Σητείας επέλεξε να προχωρήσει σε ένα δύσκολο, απαιτητικό εγχείρημα συνδυάζοντας το μέλι με το ελαιόλαδο – το τελευταίο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βρίσκεται μέσα σε σφαιρίδια που «κολυμπούν» μέσα στο μέλι.
Μια πρόσφατη ανάρτηση του Μιχάλη Αγγελακόπουλου της δημιουργικής Foodwill στο fb έκρυβε μια έκπληξη… Συνήθως, ο Μιχάλης – μετρ του packaging- έχει να προτείνει κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό που αιχμαλωτίζει δια παντός το βλέμμα με το τελευταίο να λειτουργεί ως ασφαλής οδηγός για την διαδρομή μέχρι το ράφι. Η έκπληξη που μας φύλαγε καιρό δεν αφορούσε την συσκευασία ή την ετικέτα – αυτά ήρθαν μετά ως απαραίτητο ενισχυτικό συμπλήρωμα- αλλά το ίδιο το περιεχόμενο.
Ας μείνουμε, όμως, για λίγο στην ανάρτηση. Διαβάζω: «Κρητικό θυμαρίσιο μέλι με βότανα & Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητείας με την μέθοδο της σφαιροποίησης.
Η χρήση του μελιού με το ελαιόλαδο στο πρωινό είναι μια πρακτική που χρονολογείται από την αρχαιότητα στο νησί της Κρήτης.
Η Savidakis Family έχει αναβιώσει αυτή την εξαιρετική παράδοση με τα υψηλότερα ποιοτικά πρότυπα και έχει συνδυάσει το μέλι με τις σφαίρες ελαιολάδου, προσφέροντας αξία που ξεπερνά την γεύση.
Η ιδέα ξεκινάει από χρόνια πριν που η γιαγιά θέλοντας να προσφέρει ότι πιο υγιεινό στο πρωινό, ετοίμαζε ψωμί με αγνό ελαιόλαδο και μέλι.
Το μέλι στην οικογένεια παράγεται από δικά της μελίσσια που συντηρεί εδώ και τέσσερις γενιές στην επαρχία Σητείας.
Το λάδι στην οικογένεια παράγεται από ιδιόκτητα ελαιόδεντρα και χαρακτηρίζεται έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητείας.
Η τεχνική της σφαιροποίησης ήρθε να δώσει μια έξτρα πινελιά στο ταξίδι που ξεκίνησαν στην μοριακή γαστρονομία.
Ας μείνουμε, όμως, για λίγο στην ανάρτηση. Διαβάζω: «Κρητικό θυμαρίσιο μέλι με βότανα & Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητείας με την μέθοδο της σφαιροποίησης.
Η χρήση του μελιού με το ελαιόλαδο στο πρωινό είναι μια πρακτική που χρονολογείται από την αρχαιότητα στο νησί της Κρήτης.
Η Savidakis Family έχει αναβιώσει αυτή την εξαιρετική παράδοση με τα υψηλότερα ποιοτικά πρότυπα και έχει συνδυάσει το μέλι με τις σφαίρες ελαιολάδου, προσφέροντας αξία που ξεπερνά την γεύση.
Η ιδέα ξεκινάει από χρόνια πριν που η γιαγιά θέλοντας να προσφέρει ότι πιο υγιεινό στο πρωινό, ετοίμαζε ψωμί με αγνό ελαιόλαδο και μέλι.
Το μέλι στην οικογένεια παράγεται από δικά της μελίσσια που συντηρεί εδώ και τέσσερις γενιές στην επαρχία Σητείας.
Το λάδι στην οικογένεια παράγεται από ιδιόκτητα ελαιόδεντρα και χαρακτηρίζεται έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητείας.
Η τεχνική της σφαιροποίησης ήρθε να δώσει μια έξτρα πινελιά στο ταξίδι που ξεκίνησαν στην μοριακή γαστρονομία.
Οι προκύπτουσες σφαίρες που δημιούργησαν έχουν μια λεπτή μεμβράνη που γεμίζει με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητείας. Τοποθέτησαν τις σφαίρες ελαιολάδου στο μοναδικό μέλι Σητείας και δημιουργήθηκε… το Melaion.
Όταν γεύεσαι ένα κουταλάκι με μέλι και σφαίρες ελαιολάδου κάνοντας μια ελαφριά πίεση της γλώσσας στην σφαίρα, την κάνει να σκάσει και να απελευθερώσει μια καταπληκτική έκρηξη γεύσης. Επίσης, αλείφοντας το ψωμί, σκάνε οι σφαίρες και ομογενοποιούνται με το μέλι. Αποτέλεσμα που συναρπάζει στη γεύση».
Η οικογενειακή επιχείρηση από την Σητεία – ο ιδρυτής της, Γιώργος Σαββιδάκης και τα δύο του παιδιά, ο Μάνος και η Σοφία- έχοντας πίσω τους μια πολύχρονη παράδοση στο ελαιόλαδο και το μέλι ήρθε να κάνει την διαφορά. Και η διαφορά, έχει όνομα: Melaion.
Μια, δίχως άλλο, καινοτομία που ενισχύει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μιας ήδη δυναμικά αναπτυσσόμενης εξαγωγικής επιχείρησης από το ανατολικό άκρο της Κρήτης.
Όταν γεύεσαι ένα κουταλάκι με μέλι και σφαίρες ελαιολάδου κάνοντας μια ελαφριά πίεση της γλώσσας στην σφαίρα, την κάνει να σκάσει και να απελευθερώσει μια καταπληκτική έκρηξη γεύσης. Επίσης, αλείφοντας το ψωμί, σκάνε οι σφαίρες και ομογενοποιούνται με το μέλι. Αποτέλεσμα που συναρπάζει στη γεύση».
Η οικογενειακή επιχείρηση από την Σητεία – ο ιδρυτής της, Γιώργος Σαββιδάκης και τα δύο του παιδιά, ο Μάνος και η Σοφία- έχοντας πίσω τους μια πολύχρονη παράδοση στο ελαιόλαδο και το μέλι ήρθε να κάνει την διαφορά. Και η διαφορά, έχει όνομα: Melaion.
Μια, δίχως άλλο, καινοτομία που ενισχύει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μιας ήδη δυναμικά αναπτυσσόμενης εξαγωγικής επιχείρησης από το ανατολικό άκρο της Κρήτης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα