Ένας εκπαιδευτής ρομποτικής, μια ψηφιακή εφαρμογή και το μάνατζμεντ σχολικών υποδομών σε ένα Δήμο

magks

Ο 31χρονος Κωνσταντίνος Μαγκούφης, διπλωματούχος Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διακρίθηκε στον πρόσφατο διαγωνισμό καινοτομίας & επιχειρηματικότητας των Τρικάλων με μια ενδιαφέρουσα πρωτότυπη λύση

Ο Κωνσταντίνος Μαγκούφης (Τρίκαλα, 1988) είναι διπλωματούχος Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ενώ παράλληλα έχει εκπονήσει μέρος των σπουδών του στo Universitat Politècnica de Catalunya στη Βαρκελώνη. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ρομποτικής από την Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στους τομείς της γεωργίας ακριβείας και του IoT. Ζει και εργάζεται στα Τρίκαλα, ως εκπαιδευτής ρομποτικής σε παιδιά Α/βαθμιας & Β/βαθμιας εκπαίδευσης.
magks-1

Παίζοντας στην έδρα του κατέβηκε στον διαγωνισμό Innovation Challenge enabled by Vodafone business με μια πρόταση που βρήκε ανταπόκριση αλλά και επιβραβεύθηκε με την φιλοξενία στο GiSeMi HUB – το τοπικό κόμβο καινοτομίας & επιχειρηματικότητας. Και αυτό γιατί δίνει – όπως αξιολογήθηκε από τους διοργανωτές- λύση σε υπαρκτό πρόβλημα. Μάλιστα, η λύση που προτείνει ο Τρικαλινός μηχανικός αποτελεί μία εξέλιξη της γραμμής εξυπηρέτησης του δημότη, που απευθύνεται όμως στη διαχείριση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Πιο συγκεκριμένα, στόχος της εφαρμογής είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος διαχείρισης και επισκόπησης τεχνικών εργασιών και εφοδιασμού των δημόσιων σχολείων, όλων των βαθμίδων, του Δήμου Τρικκαίων. Διαχειριστής της εφαρμογής θα είναι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Σύμφωνα με την ίδια την προτεινόμενη λύση: «Μέσω της εφαρμογής οι διευθύνσεις των σχολικών μονάδων θα μπορούν να υποβάλουν τα αιτήματα τους για τις διάφορες εργασίες που χρειάζεται να γίνουν, όπως για παράδειγμα επισκευές, προμήθεια πετρελαίου κ.α. Τα αιτήματα θα μπορούν να διαβαθμιστούν σε προγραμματισμένα και έκτακτα.

Από τη πλευρά του διαχειριστή, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, θα είναι σε θέση να γνωρίζει το σύνολο των αιτημάτων, τις κατηγορίες των εργασιών, θα μπορεί να προγραμματίζει καλύτερα χρονικά τις εργασίες αυτές αλλά και να επεμβαίνει άμεσα στις έκτακτες βλάβες που προκύπτουν.

Με τη χρήση της εφαρμογής αυτής πετυχαίνουμε την άμεση ενημέρωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου για το σύνολο των αναγκών, τη συλλογή στατιστικών δεδομένων και την εξασφάλιση της λειτουργικότητας των σχολικών μονάδων.

Το εμπορικό μοντέλο της εφαρμογής στοχεύει στη χρήση αυτής, πέραν από τις σχολικές μονάδες, από το σύνολο των δημόσιων κτιριακών εγκαταστάσεων των Δήμων και Περιφερειών.

Το κόστος της εφαρμογής, υπολογιζομένων των εργατοωρών, των εργαλείων και του εξοπλισμού που απαιτούνται, εκτιμάται στο ύψος των 5.000 €».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Φάνης

Συγχαρητήρια. Καλή συνέχεια.

YYZ

Πολύ λίγο το έχει κοστολογήσει αφού η λύση είναι CRM + ERP μαζί, πράγματα όχι και τόσο καινοτομικά, αφού λειτουργούν ήδη 30 χρόνια. Το αν δεν εφαρμόζονται στην Ελλάδα και μάλιστα στο δημόσιο είναι άλλο θέμα.

@@@@@@

,.,δηλαδή, τί έκανε,.; ,.,μια διαδικτυακή βάση δεδομένων,.;; ,.,μάλλον για κάτι άλλο θα πρόκειται,.,. εκτός εάν αυτό στα Τρίκαλα θεωρείται ιδιοφυές και άξιο επιβράβευσης,., μάλλον για κάτι άλλο θα πρόκειται,.,

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες