Ένας εκπαιδευτής ρομποτικής, μια ψηφιακή εφαρμογή και το μάνατζμεντ σχολικών υποδομών σε ένα Δήμο

Ένας εκπαιδευτής ρομποτικής, μια ψηφιακή εφαρμογή και το μάνατζμεντ σχολικών υποδομών σε ένα Δήμο

Ο 31χρονος Κωνσταντίνος Μαγκούφης, διπλωματούχος Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διακρίθηκε στον πρόσφατο διαγωνισμό καινοτομίας & επιχειρηματικότητας των Τρικάλων με μια ενδιαφέρουσα πρωτότυπη λύση

magks
Ο Κωνσταντίνος Μαγκούφης (Τρίκαλα, 1988) είναι διπλωματούχος Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ενώ παράλληλα έχει εκπονήσει μέρος των σπουδών του στo Universitat Politècnica de Catalunya στη Βαρκελώνη. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ρομποτικής από την Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στους τομείς της γεωργίας ακριβείας και του IoT. Ζει και εργάζεται στα Τρίκαλα, ως εκπαιδευτής ρομποτικής σε παιδιά Α/βαθμιας & Β/βαθμιας εκπαίδευσης.
magks-1

Παίζοντας στην έδρα του κατέβηκε στον διαγωνισμό Innovation Challenge enabled by Vodafone business με μια πρόταση που βρήκε ανταπόκριση αλλά και επιβραβεύθηκε με την φιλοξενία στο GiSeMi HUB – το τοπικό κόμβο καινοτομίας & επιχειρηματικότητας. Και αυτό γιατί δίνει – όπως αξιολογήθηκε από τους διοργανωτές- λύση σε υπαρκτό πρόβλημα. Μάλιστα, η λύση που προτείνει ο Τρικαλινός μηχανικός αποτελεί μία εξέλιξη της γραμμής εξυπηρέτησης του δημότη, που απευθύνεται όμως στη διαχείριση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Πιο συγκεκριμένα, στόχος της εφαρμογής είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος διαχείρισης και επισκόπησης τεχνικών εργασιών και εφοδιασμού των δημόσιων σχολείων, όλων των βαθμίδων, του Δήμου Τρικκαίων. Διαχειριστής της εφαρμογής θα είναι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Σύμφωνα με την ίδια την προτεινόμενη λύση: «Μέσω της εφαρμογής οι διευθύνσεις των σχολικών μονάδων θα μπορούν να υποβάλουν τα αιτήματα τους για τις διάφορες εργασίες που χρειάζεται να γίνουν, όπως για παράδειγμα επισκευές, προμήθεια πετρελαίου κ.α. Τα αιτήματα θα μπορούν να διαβαθμιστούν σε προγραμματισμένα και έκτακτα.

Κλείσιμο
Από τη πλευρά του διαχειριστή, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, θα είναι σε θέση να γνωρίζει το σύνολο των αιτημάτων, τις κατηγορίες των εργασιών, θα μπορεί να προγραμματίζει καλύτερα χρονικά τις εργασίες αυτές αλλά και να επεμβαίνει άμεσα στις έκτακτες βλάβες που προκύπτουν.

Με τη χρήση της εφαρμογής αυτής πετυχαίνουμε την άμεση ενημέρωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου για το σύνολο των αναγκών, τη συλλογή στατιστικών δεδομένων και την εξασφάλιση της λειτουργικότητας των σχολικών μονάδων.

Το εμπορικό μοντέλο της εφαρμογής στοχεύει στη χρήση αυτής, πέραν από τις σχολικές μονάδες, από το σύνολο των δημόσιων κτιριακών εγκαταστάσεων των Δήμων και Περιφερειών.

Το κόστος της εφαρμογής, υπολογιζομένων των εργατοωρών, των εργαλείων και του εξοπλισμού που απαιτούνται, εκτιμάται στο ύψος των 5.000 €».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης