Κάπου εδώ μεγαλώνει και ο «επόμενος Bill Gates»;

Κάπου εδώ μεγαλώνει και ο «επόμενος Bill Gates»;

Ο Σπύρος Αρσένης, πέραν από γνώστης όλων των πειρασμών αλλά και των δυνατοτήτων της ψηφιακής εποχής είναι και πατέρας δύο αγοριών πράγμα που τον ώθησε να γράψει ένα βιβλίο με χρήσιμες συμβουλές για παιδιά και γονείς

bill-gate
Ο Σπύρος Αρσένης είναι, πέραν των (τυπικών) διοικητικών ιδιοτήτων και αρμοδιοτήτων, το πρόσωπο αλλά και η ψυχή του ετήσιου διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας αλλά και όλων των άλλων περιφερειακών εκδηλώσεων όπως οι διαγωνιστικές διαδικασίες Match & Develop a Startup, οι θεματικές ημερίδες με τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό κα. Επιπλέον, είναι και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόωσωπα της ελληνικής αγοράς που έχει συμβάλλει στη μετεξέλιξη της startup σκηνής σε ένα οικοσύστημα καινοτομίας που χρόνο με το χρόνο κερδίζει τη μάχη της ωρίμανσης.

Αλλά, ο Σπύρος Αρσένης είναι και ένας δόκιμος συγγραφέας ιδίως σε θέματα εκλαΐκευσης επιστημονικής γνώσης. «Και αν το παιδί σας είναι ο επόμενος Bill Gates», ο τίτλος του πιο πρόσφατου βιβλίου του, που συμμετέχει διαγωνιζόμενο στην κατηγορία Ελληνικό non-fiction στα φετινά βραβεία βιβλίου Public.

Από μια σύνοψη που βρήκα στο site του Public διαβάζω τα εξής: Χρήσιμες συμβουλές για παιδιά και γονείς την εποχή του Διαδικτύου!

Οι αγωνίες των γονιών στη σημερινή εποχή του Διαδικτύου είναι λίγο-πολύ ίδιες:
• Πώς μπορώ να καθοδηγήσω το παιδί μου στον κόσμο του Διαδικτύου;
• Πώς θα ωφεληθεί από τις εκπληκτικές ευκαιρίες μάθησης και προσωπικής ανάπτυξης;
Κλείσιμο
• Πώς θα γίνει υπεύθυνος «ψηφιακός πολίτης»;
• Πώς θα αναπτύξει τις ικανότητές του ώστε να μπορεί να γίνει ο «επόμενος Bill Gates»;
• Με ποιους απλούς κανόνες μπορούμε να ελέγξουμε την επίδραση του Διαδικτύου στη ζωή των παιδιών μας –αλλά και στη δική μας;

Σε αυτό το βιβλίο γίνεται προσπάθεια να εξηγηθεί, με απλά λόγια, ο νέος διασυνδεδεμένος κόσμος στον οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά μας –ένας κόσμος που προσφέρει εκπληκτικές ευκαιρίες μάθησης, εποικοδομητικής διασκέδασης και προσωπικής ανάπτυξης.

Με αναφορές στα παιδικά χρόνια των ιδρυτών της Microsoft, της Google, του Facebook και του Amazon, παρουσιάζεται η θετική επίδραση της τεχνολογίας στη ζωή των παιδιών μας και οι δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Για κάθε ηλικία του παιδιού, προτείνονται δύο-τρία πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί με τα παιδιά μας για τη διαδικτυακή τους μόρφωση καθώς και απλοί κανόνες για τα παιδιά και για εμάς τους ίδιους. Τέλος, το βιβλίο περιλαμβάνει ένα παιχνίδι ερωταπαντήσεων για να καθοδηγήσουμε τα παιδιά και να ευαισθητοποιήσουμε τους εφήβους σε βασικά θέματα συμπεριφοράς, ενώ ορισμένες από τις ερωτήσεις απευθύνονται σε εμάς, τους γονείς, ως αφορμή για προβληματισμό και συζήτηση!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης