Τα κρασιά των Μικρών Παραγωγών

Τα κρασιά των Μικρών Παραγωγών

Ούτε 1, ούτε 2, ούτε 3 αλλά 43 μικρά οινοποεία από όλη την Ελλάδα –μέλη του Συνδέσμου Μικρών Παραγωγών Ελλάδος (ΣΜΟΕ)- θα βρίσκονται στην εκδήλωση στο Hub την Κυριακη και την Δευτερα 7 & 8 Απριλίου 2019 για να παρουσιάσουν στους επισκέπτες τα κρασιά τους

mikrooinopoioi
Στην ενότητα των παρουσιάσεων για τα νέα μέλη του Συνδέσμου Μικρών Παραγωγών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) βρήκα το θέμα για τους Αμπελώνες Γκανή – από τους newcomers που ο ερχομός τους δυναμώνει τον Σύνδεσμο που απαριθμεί ήδη δεκάδες μικρών οινοποιών από όλη τη χώρα.

Στη παρουσίαση των Αμπελώνων Γκανή διαβάζουμε: «Στο μεσόκλιμα του Δομοκού, στην περιοχή της Βαρδαλής βρίσκονται οι αμπελώνες μας, κάτω από τον ορεινό όγκο του Κασσιδιάρη και δίπλα στο κάστρο της Αρχαίας Πρόερνας, την οποία ο Στράβων (Έλληνας, γεωγράφος, φιλόσοφος και ιστορικός) απαριθμεί στο Φθιωτικό βασίλειο του Αχιλλέα [θ 434].

Περίπου στο 1920, ξεκινάει η σχέση της οικογένειας Γκανή με τον οίνο, όταν ο Κώστας Γκανής φυτεύει τον πρώτο μικρό σε έκταση αμπελώνα με τις τοπικές ποικιλίες, διαμορφωμένο σε κύπελλο. Από τότε μέχρι το 1940 καταφέρνει να κάνει γνωστό το κρασί σε όλες τις γύρω περιοχές. Στη συνέχεια, το 1967 αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος, ο οποίος φυτεύει σε υψόμετρο 160m, ένα μικρό αμπελώνα έκτασης 10 στρεμμάτων, με τοπικές ποικιλίες.

Στις αρχές του 2004, ο Βάιος, εκπρόσωπος της τέταρτης γενιάς, σαν αποτέλεσμα των αναζητήσεων του, σε συνεργασία με γεωπόνους -αμπελουργούς, εκριζώνει τον παλαιό αμπελώνα και τον αναφυτεύει με ξενικές και ελληνικές ευγενείς ποικιλίες σε γραμμικό υποστυλωμένο σχήμα. Ταυτόχρονα επεκτείνεται με νέες φυτεύσεις εκτάσεως 23 στρεμμάτων, σε υψόμετρο 160m με καινούριες καλλιεργητικές μεθόδους, επιτυγχάνοντας την καλύτερη προσαρμογή των ποικιλιών στο μεσόκλιμα της περιοχής.

Όλες αυτές οι επεμβάσεις έγιναν με αυστηρά τεχνικά και επιστημονικά κριτήρια, αφού πρώτα αποκτήθηκε η πλήρης γνώση του terroir, της “αμπελόχωρας” κατά το ελληνικότερο, των κτημάτων, προκειμένου να επιτευχθούν από αυτά οι καλύτερες δυνατές παραγωγές οίνων.

Οι Αμπελώνες Γκανή είναι υπό βιολογική διαχείριση και πιστοποιούνται από την ΔΗΩ».

Κλείσιμο
Τα κρασιά από τους Αμπελώνες Γκανή θα βρίσκονται μαζί με τα κρασιά άλλων 42 μικρών οινοποιείων από όλη την Ελλάδα το διήμερο Κυριακη και Δευτερα 7 και Κυριακή 8 Απριλίου 2019 στην εκδήλωση- έκθεση κρασιών των μελών του ΣΜΟΕ στο χώρο του Hub (The Hub Events) στην Οδό Αλκμήνης 5 στα Πετράλωνα, πολύ κοντά στη πολύβουη Οδό Πειραιώς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης