Δυο περιηγήσεις για όλη την οικογένεια

Δυο περιηγήσεις για όλη την οικογένεια

Στο Ίδρυμα Θεοχαράκη μικροί και μεγάλοι γνωρίζουν το «μέσα» και το «έξω» ενός Μουσείου

theoxarakis-xenagisis
Μια ξενάγηση μας παρουσιάζει τον πλούσιο «εσωτερικό» κόσμο του Μουσείου και μια βιωματική περιήγηση μας μυεί στα μυστικά της γειτονιάς του. Το Ίδρυμα Θεοχαράκη εκτός από τις οικογενειακές ξεναγήσεις με αφορμή τις περιοδικές εκθέσεις του γίνεται ακόμα πιο εξωστρεφές και μας παρουσιάζει τον χώρο που το περιβάλλει και το σύγχρονο αστικό τοπίο όπου ζούμε και κινούμαστε.

Το πρόγραμμα «η γειτονιά μας» είναι ένα νέο βιωματικό εργαστήριο για παιδιά 8-15 ετών και γονείς. Μικροί και μεγάλοι αποκτούν νέες δεξιότητες για την κατανόηση του αστικού τοπίου και του φυσικού περιβάλλοντος της πόλης, αλλά και της ζωής μέσα σε αυτήν, μέσα από εξειδικευμένες γνώσεις και βιωματική εμπειρία.

Όμως το δίωρο είναι πάνω από όλα ένα παιχνίδι για όλη την οικογένεια. Στο παιχνίδι αυτό, πλαίσιο είναι η γειτονιά και οι μικροϊστορίες της και η πόλη που απλώνεται μπροστά μας σαν πεδίο άπειρων ρόλων, συσχετισμών και δυνατοτήτων. Το σεμινάριο περιλαμβάνει 4 εναλλασσόμενα δίωρα μαθήματα μέσα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και επισκέψεις – περιπάτους στην ευρύτερη γειτονιά, που συντονίζει η αρχιτέκτονας-υπ.δρ ΕΜΠ Χαρίκλεια Χάρη.

Από την άλλη, οι «οικογενειακές ξεναγήσεις» του Ιδρύματος αποτελούν μια διαδραστική εμπειρία για γονείς και παιδιά από 5-12 ετών. Με κεντρικό άξονα τις εκθέσεις του ιδρύματος, μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν ενεργά σε μία διαφορετική ξενάγηση που στόχο έχει την εξασφάλιση ψυχαγωγικού χρόνου για την οικογένεια και την ανάπτυξη των δεσμών της.

Με οδηγό την Άννα Πλέσσα, οι οικογένειες ξεναγούνται στα «Αριστουργήματα της Δημοτικής Πινακοθήκης Ρόδου», σε σημαντικά έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, αντιπροσωπευτικά της Νεοελληνικής Τέχνης του 20ου αιώνα. Το κατά προσέγγιση, σύνολο των 150 σύγχρονων Ελλήνων ζωγράφων του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης – Πινακοθήκη Ρόδου περιλαμβάνει σχεδόν όλους τους δημιουργούς που διαμόρφωσαν το πρόσωπο της σημερινής ελληνικής ζωγραφικής και σε πολλές περιπτώσεις μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά τους έργα.

Info
Για περισσότερες πληροφορίες για τη «γειτονιά μου» εδώ και για τις οικογενειακές ξεναγήσεις εδώ. Για περισσότερες ιδέες για δημιουργική μάθηση και βόλτες με παιδιά, επισκεφτείτε το blog της πλατφόρμας MAMAKITA mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης