Δυο περιηγήσεις για όλη την οικογένεια

theoxarakis-xenagisis

Στο Ίδρυμα Θεοχαράκη μικροί και μεγάλοι γνωρίζουν το «μέσα» και το «έξω» ενός Μουσείου

Μια ξενάγηση μας παρουσιάζει τον πλούσιο «εσωτερικό» κόσμο του Μουσείου και μια βιωματική περιήγηση μας μυεί στα μυστικά της γειτονιάς του. Το Ίδρυμα Θεοχαράκη εκτός από τις οικογενειακές ξεναγήσεις με αφορμή τις περιοδικές εκθέσεις του γίνεται ακόμα πιο εξωστρεφές και μας παρουσιάζει τον χώρο που το περιβάλλει και το σύγχρονο αστικό τοπίο όπου ζούμε και κινούμαστε.

Το πρόγραμμα «η γειτονιά μας» είναι ένα νέο βιωματικό εργαστήριο για παιδιά 8-15 ετών και γονείς. Μικροί και μεγάλοι αποκτούν νέες δεξιότητες για την κατανόηση του αστικού τοπίου και του φυσικού περιβάλλοντος της πόλης, αλλά και της ζωής μέσα σε αυτήν, μέσα από εξειδικευμένες γνώσεις και βιωματική εμπειρία.

Όμως το δίωρο είναι πάνω από όλα ένα παιχνίδι για όλη την οικογένεια. Στο παιχνίδι αυτό, πλαίσιο είναι η γειτονιά και οι μικροϊστορίες της και η πόλη που απλώνεται μπροστά μας σαν πεδίο άπειρων ρόλων, συσχετισμών και δυνατοτήτων. Το σεμινάριο περιλαμβάνει 4 εναλλασσόμενα δίωρα μαθήματα μέσα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και επισκέψεις – περιπάτους στην ευρύτερη γειτονιά, που συντονίζει η αρχιτέκτονας-υπ.δρ ΕΜΠ Χαρίκλεια Χάρη.

Από την άλλη, οι «οικογενειακές ξεναγήσεις» του Ιδρύματος αποτελούν μια διαδραστική εμπειρία για γονείς και παιδιά από 5-12 ετών. Με κεντρικό άξονα τις εκθέσεις του ιδρύματος, μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν ενεργά σε μία διαφορετική ξενάγηση που στόχο έχει την εξασφάλιση ψυχαγωγικού χρόνου για την οικογένεια και την ανάπτυξη των δεσμών της.

Με οδηγό την Άννα Πλέσσα, οι οικογένειες ξεναγούνται στα «Αριστουργήματα της Δημοτικής Πινακοθήκης Ρόδου», σε σημαντικά έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, αντιπροσωπευτικά της Νεοελληνικής Τέχνης του 20ου αιώνα. Το κατά προσέγγιση, σύνολο των 150 σύγχρονων Ελλήνων ζωγράφων του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης – Πινακοθήκη Ρόδου περιλαμβάνει σχεδόν όλους τους δημιουργούς που διαμόρφωσαν το πρόσωπο της σημερινής ελληνικής ζωγραφικής και σε πολλές περιπτώσεις μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά τους έργα.

Info
Για περισσότερες πληροφορίες για τη «γειτονιά μου» εδώ και για τις οικογενειακές ξεναγήσεις εδώ. Για περισσότερες ιδέες για δημιουργική μάθηση και βόλτες με παιδιά, επισκεφτείτε το blog της πλατφόρμας MAMAKITA mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες