Ο «Κόκκινος Σπουργίτης» λείπει για δουλειές

Ο «Κόκκινος Σπουργίτης» λείπει για δουλειές

Η ιστορία ενός ζευγαριού γραφιστών από το Ηράκλειο της Κρήτης που μετά από πολλές αναζητήσεις τα πρώτα χρόνια της κρίσης κατάφερε να δημιουργήσει μια αξιόμαχη βιώσιμη εξαγωγική επιχείρηση

redsparow
O «Κόκκινος Σπουργίτης» δεν ζει στα μέρη μας – προτιμά να πετάει και να βρίσκεται σε άλλες πολιτείες. Και αυτό γιατί περήφανος για την καταγωγή του έχει επιλέξει να διαφέρει και μέσα από αυτή την επισήμανση της διαφοράς να κυνηγά τις διακρίσεις – τις ιδιαίτερες κάθε φορά διακρίσεις.
redsparow-2

Αλλά, αρκετά με τον πρόλογο – αρκούν όσα γράφτηκαν.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο «Κόκκινος Σπουργίτης» δεν υπάρχει – μισή αλήθεια. Υπάρχει αλλά ως “Red Sparrow” – ένα ευρηματικό ονοματεπώνυμο για ένα πρώιμο blend έξτρα παρθένου ελαιολάδου από την Κρήτη και τη σειρά των προϊόντων της φίρμας Delicious Crete. Το κρητικό χαρμάνι κέρδισε πριν λίγα μόλις 24ωρα το χρυσό στη κατηγορία Ισχυρής Έντασης Φρουτώδους για εξτρα παρθένα ελαιόλαδα συμβατικής καλλιέργειας στον διαγωνισμό ποιότητας ελαιολάδου KOTINOS 2019 που έγινε στο πλαίσιο της Food Expo.

Αλλά, ας πάμε και στους δημιουργούς του και κυρίως στην ιστορία τους. Η Αφροδίτη Κατσουλάκη και ο Βαγγέλης Βαράκλας, ένα ζευγάρι στη ζωή και στις μπίζνες. Η αγροδιατροφή μπήκε στη ζωή τους τα πρώτα χρόνια της κρίσης όταν και οι δύο τους – καλοί γραφίστες που η δουλειά τους ήταν συνδεδεμένη με τον τουριστικό & ξενοδοχειακό κλάδο- αναζήτησαν διέξοδο για την επόμενη μέρα. Μάλιστα, ο Βαγγέλης έφτασε μέχρι την Σουηδία για να βρει την τύχη του. Αλλά, το μυστικό της επόμενης μέρας κρυβόταν στον τόπο τους, στον οικογενειακό ελαιώνα, στα κτήματα στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Κλείσιμο

Έχοντας αποφασίσει να ασχοληθεί ενεργά με την αγορά των προϊόντων αγροδιατροφής έφτιαξε μια σειρά προϊόντων με ενιαία ταυτότητα αλλά με ευρεία γκάμα γεύσεων. Κάπου 140 προϊόντα – από ελαιόλαδο, μέλι, μπαχαρικά, βότανα, μαρμελάδες και αλείμματα μέχρι παστέλι και συκομαΐδες- βρίσκονται σήμερα κάτω από την φίρμα Delicious Crete, μια φίρμα που έχει επιλέξει να είναι ένας συνεπής εξαγωγέας με ισχυρή τοπική ταυτότητα. Όλα τα προϊόντα τους, είναι …Κρήτη – μόνο που η Κρήτη δεν είναι φολκλόρ αλλά ένα σύνολο γευστικών προτάσεων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες διατροφικές απαιτήσεις και καταναλωτικές συνήθειες. Π.χ τα καπνιστά ελαιόλαδα με τις διαφορετικές γεύσεις.

Σήμερα, τα προϊόντα της κρητικής φίρμας έχουν καταφέρει να βρίσκονται σε πάνω από 15 αγορές του κόσμου και η οικογένεια του Βαγγέλη και της Αφροδίτης έχει πετύχει να έχει μια βιώσιμη επιχείρηση όπου η γνώση και η τέχνη του design (όπου έχουν θητεύσει και οι δύο τους) βοηθάει την προσπάθεια τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης