Βόυτσεκ Χ2

Βόυτσεκ Χ2

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στο Θέατρο Σημείο στη Καλλιθέα θα παίζονται μέχρι και τα τέλη Απριλίου δύο παραστάσεις με αναφορά και βάση το ίδιο έργο: Το «Βόυτσεκ» του Γκέοργκ Μπύχνερ

voitchek
Πόσο απέχει η Καλλιθέα από τον Πειραιά; Καθόλου μακριά για να αποπειραθεί κανείς να δει τις διαφορετικές εκδοχές ενός έργου που άφησε ισχυρό αποτύπωμα στο θέατρο της Δύσης. Καλή σαν σκέψη αλλά δεν βολεύουν οι ώρες. Για παράδειγμα, κάθε Κυριακή ο «Βόυτσεκ» της Κατερίνας Ευαγγελάτου παίζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 7 το απόγευμα και διαρκεί 85 λεπτά, ενώ ο «Βόυτσεκ» σε σκηνοθεσία του Κώστα Παπακωνσταντίνου ξεκινά στις 8 το βράδυ στο θέατρο Σημείο, λίγα μόλις χιλιόμετρα απόσταση.

Δύο εκδοχές ενός έργου –του ημιτελούς αριστουργήματος- του που το έγραφε Γκέοργκ Μπύχνερ το 1836/7 όταν ήταν μόλις 23 ετών αλλά πέθανε από τύφο προτού προλάβει να το ολοκληρώσει. Οι δύο παραστάσεις αυτής της περιόδου ολοκληρώνονται στο τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου λειτουργούν και ως ένας άτυπος διάλογος ανάμεσα σε σκηνοθέτες και δημιουργούς μπροστά στο κοινό.

Στην παράσταση της Ευαγγελάτου, τον κεντρικό ρόλο έχει αναλάβει ο Γιώργος Γάλλος. Είναι ο Βόυτσεκ , με την Έλενα Μαυρίδου δίπλα του ως Μαρία. Συμμετέουν οι: Σωτήρης Τσακομίδης, Χάρης Χαραλάμπους, Λευτέρης Πολυχρόνης, Γιώργος Ζυγούρης, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Στέλιος Θεοδώρου-Γκλίναβος, Μάνος Πετράκης, Αγγελική Αναργύρου και τα παιδιά: Ιάκωβος Δουλφής, Τζώρτζης Καθρέπτης, Αλέξανδρος Καραμούζης, Νίκος Μικελάκης, Πάμπλο Σότο.

Στην παράσταση του Παπακωσταντίνου παίζουν οι:Ελισσαίος Βλάχος, Αγγελική Μαρίνου, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Βασιλική Σουρρή, Φοίβος Συμεωνίδης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης