Υπέρ των 45 τ.μ

Υπέρ των 45 τ.μ

Ο πολιτικός μηχανικός και interior designer Γιώργος Λιάσκας προτείνει και εφαρμόζει σε μια μεγαλούπολη όπως η Αθήνα την ιδέα των micro apartments για όλους όσοι θέλουν ένα compact διαμέρισμα λίγων δεκάδων τετραγωνικών

microappartments
Ο πολιτικός μηχανικός και interior designer Γιώργος Λιάσκας θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηρισθεί ως ο μετρ των 45 τ.μ.

Ο ίδιος, όπως γράφει στο βιογραφικό του σημείωμα, «μεγαλώνοντας σαν παιδί στην Αθήνα και, αργότερα, σπουδάζοντας στο πανάκριβο Λονδίνο, χρειάστηκε να αξιοποιήσει με αγάπη και μελέτη κάθε μικρό κομμάτι του οικιακού χώρου για να μπορεί, σε λίγα τετραγωνικά, να έχει μια ζωή με αξιοπρέπεια, χωρίς πολλά έξοδα, και για εκείνον αλλά και για τους ανθρώπους που αγαπά. Έτσι μπήκε στο μυαλό του η ιδέα των micro apartments που ο ίδιος πιστεύει βαθιά ότι έρχονται για να δώσουν μια νότα αφθονίας και ανθρωπιάς στην ζωή των ανθρώπων, μέσα στα δύσκολα χρόνια που ζούμε».

Στο site της micro apartments διαβάζουμε: «Φέρτε στο μυαλό σας ένα άνετο διαμέρισμα 100 τ.μ. Θα το νιώθατε ευρύχωρο και άνετο. Φανταστείτε πάλι το ίδιο διαμέρισμα αλλά τούτη τη φορά 5 φορές μικρότερο. Μοιάζει τώρα μάλλον με στενάχωρη γκαρσονιέρα, έτσι δεν είναι;

Κι όμως, μπορεί να νιώσει κανείς σε ένα χώρο, ας πούμε 25 τ.μ., το ίδιο ευρύχωρα και άνετα, όπως και σε ένα διαμέρισμα 100 τ.μ.
microappartments-1

Κλείσιμο
Απλά, στην Ελλάδα δεν το πιστεύουμε ακόμα. Αλλά γίνεται. Γίνεται με τα micro apartments.

Με την οικονομική κρίση πολλοί άνθρωποι νιώθουν όλο και περισσότερο ότι πρέπει να στριμωχτούν με χίλιους διαφορετικούς τρόπους. Δε χρειάζεται όμως αυτό να γίνει στο σπίτι που ζούμε. Το σπίτι που ζούμε είναι κάτι περισσότερο από κατοικία. Είναι ο χώρος που κλεινόμαστε για να ξαναβρούμε τον εαυτό μας, στις στενάχωρες στιγμές της ζωής, ο χώρος που ανοιγόμαστε για να φιλοξενήσουμε τους αγαπημένους, στις χαρούμενες στιγμές τις ζωής, είναι, τελικά, μέρος του ποιοι είμαστε κάθε μέρα.

Από τεχνικής άποψης τα micro apartments είναι μικρά διαμερίσματα, μέχρι 45 τ.μ., στα οποία, όμως, αισθάνεσαι την άνεση ενός πολυτελούς διαμερίσματος.Η τάση αυτή (αφού πρόκειται για ένα διεθνές οικιστικό trend) έχει ήδη υιοθετηθεί σε πολλές μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Χονγκ Κόνγκ, το Λονδίνο, το Τόκιο, η Μαδρίτη και πολλές άλλες, αστικά κέντρα που το πρόβλημα της στέγασης υπήρξε -και παραμένει- έντονο.

Τα οφέλη της διαβίωσης σε ένα micro apartment είναι πολλά. Μερικά από αυτά είναι:Διαμονή στην καρδιά της πόλης κοντά σε θέατρα, αγορά, αξιοθέατα, διασκέδαση, κλπ.Μικρό κεφάλαιο αγοράς. Μείωση των μηνιαίων εξόδων. Μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης