Νέα Γεωργία για την Νέα Γενιά

Νέα Γεωργία για την Νέα Γενιά

Ένα πρόγραμμα για τον αγροδιατροφικό τομέα που υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Rutgers των ΗΠΑ, μέσω της αποκλειστικής χρηματοδότησης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

nea-georgia
Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για την Νέα Γενιά», ένα πρωτοποριακό πολυετές πρόγραμμα στην Ελλάδα, για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον Αγροδιατροφικό τομέα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Και όπως συχνά λένε τα μέλη της ομάδας που «τρέχει» το πρόγραμμα, το όραμά τους είναι να εξασφαλίσουν «οφέλη για την ελληνική κοινωνία» και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για μια βιώσιμη πρωτοβουλία που με τη σειρά της «θα έχει θετική επίδραση και στις επόμενες γενεές στην Ελλάδα».

Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Rutgers, μέσω της αποκλειστικής χρηματοδότησης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Στη σελίδα του προγράμματος στο facebook -Generation Ag Greece- μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται για τις δράσεις και τις θεματικές της εκπαίδευσης (8 θεματικές ενότητες έχει η εκπαίδευση του προγράμματος).

Η κατεύθυνση είναι προς την πλευρά μιας ρεαλιστικής και βιώσιμης λύσης που δεν είναι άλλη από την επανεκκίνηση του αγροδιατροφικού τομέα της ελληνικής οικονομίας.
nea-georgia-1

Έτσι, το πρόγραμμα έχει συμπεριλάβει στις δραστηριότητες του:

— Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού: Εκπαιδευτικά προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και υπηρεσίες καθοδήγησης (mentoring) και συμβουλευτικής για νέους που ενδιαφέρονται για τον κλάδο και θέλουν να επεκτείνουν τις αγροδιατροφικές τους επιχειρήσεις.

Κλείσιμο
— Έργα υποδομών: Κατασκευή ή ανακαίνιση θερμοκοιτίδων, κέντρων αγροδιατροφικής καινοτομίας, δικτύων υποστήριξης και προγραμμάτων εκπαίδευσης εκπαιδευτών, τα οποία θα αποτελέσουν τον πυρήνα ενός δικτύου υπηρεσιών γεωργικών εφαρμογών και επιχειρηματικής συμβουλευτικής προκειμένου να υποστηρίξουν ιδιώτες και επιχειρήσεις στον Αγροδιατροφικό τομέα.

— Επικοινωνία και Ευαισθητοποίηση: Στρατηγική προσέγγιση για την εμπλοκή των νέων στις δραστηριότητες του προγράμματος, τη διάχυση επιτυχημένων εγχειρημάτων και καλών πρακτικών και τη δημιουργία τοπικών και εθνικών πρεσβευτών του προγράμματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης