Σοκολάτα με κομματάκια αποξηραμένου λωτού

Σοκολάτα με κομματάκια αποξηραμένου λωτού

Μια οικογενειακή επιχείρηση από το Καλαμπάκι της Δράμας ξεκινώντας από την καλλιέργεια του λωτού στα κτήματα της έφτασε μέχρι και την προθήκη της σοκολατένιας απόλαυσης

miliafarm
Ο Κώστας Μηλιάς -έχοντας δίπλα του, την επόμενη γενιά, τον γιό του Χρήστο- με υποδέχθηκε στο μικρό σταντ στο χώρο του περιπτέρου 15 της DETROP όπου οι παραγωγοί της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίαζαν τα προϊόντα τους κρατώντας ανά χείρας μια από τις καινούργιες δημιουργίες του. Μια 100% βιολογική σοκολάτα με κομματάκια αποξηραμένου λωτού. Από τις μικρές πολυτέλειες που ο χώρος των τοπικών παραγωγών της ελληνικής περιφέρειας μπορεί να προσφέρει… Το πως και το γιατί είναι μια άλλη ιστορία που δεν χωράει σε ένα δημοσιογραφικό κείμενο καθώς σχετίζεται με παγιωμένες αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με τις δυνατότητες εξόδου των προϊόντων στην αγορά και το ευρύτερο κοινό των καταναλωτών που αποζητά προϊόντα με ταυτότητα καταγωγής.
miliafarm-1

Την δουλειά της οικογένειας Μηλιά την γνώρισα μέσα από ένα βαζάκι μαρμελάδας λωτού και μάλιστα, μια μαρμελάδα με σύνθεση τριών ποικιλιών.

Στο site της οικογενειακής επιχείρησης διαβάζω: «Η MILIASFARM ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια στο Καλαμπάκι Δράμας αξιοποιώντας μια φάρμα με λωτούς 1000 περίπου δέντρων .Το κτήμα είναι πιστοποιημένο Βιολογικό από την Δ.Η.Ω. και εφαρμόζουμε και αρχές Βιοκυκλικής γεωργίας ,δηλαδή δεν υπάρχουν στο κτήμα ζωικά υπολείμματα. Τα φρούτα μας είναι κατάλληλα και για Vegan. Το μικροκλίμα της περιοχής ,με τον κρύο αέρα από το Φαλακρό όρος να κάνει του οφθαλμούς του δέντρου του Λωτού να διαφοροποιούνται, και ο ήπιος καβαλιώτης αέρας που φυσά από το Παγγαίο Όρος την Άνοιξη να ζεσταίνει τα δέντρα δημιουργούν το κατάλληλο μικροκλίμα για την πολύ καλή ανάπτυξη των δέντρων και των ευγέστων καρπών τους» Στο ίδιο κείμενο υπάρχει και η αναφορά στην αρμονική συνύπαρξη των 3 ποικιλιών: H Λωτός Σοκολάτα ή Jokolatino (καφέ σάρκα) . H Jiro κίτρινη σάρκα γλυκιά και εύγεστη και η Γιαπωνέζικη η Hana Fuyu έντονα κόκκινη-πορτοκαλί και γλυκιά.

Μικρές λεπτομέρειες: α) Το Καλαμπάκι της Δράμας είναι μια πεδινή κωμόπολη που βρίσκεται σε απόσταση 13 χλμ. νότια της πόλης της Δράμας, β) Οι σοκολάτες φτιάχνονται στη Δράμα, γ) ο γιος Χρήστος εκπροσωπεί την οικογενειακή επιχείρηση και όπως διαβάζω στο facebook σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης