Σοκολάτα με κομματάκια αποξηραμένου λωτού

miliafarm

Μια οικογενειακή επιχείρηση από το Καλαμπάκι της Δράμας ξεκινώντας από την καλλιέργεια του λωτού στα κτήματα της έφτασε μέχρι και την προθήκη της σοκολατένιας απόλαυσης

Ο Κώστας Μηλιάς -έχοντας δίπλα του, την επόμενη γενιά, τον γιό του Χρήστο- με υποδέχθηκε στο μικρό σταντ στο χώρο του περιπτέρου 15 της DETROP όπου οι παραγωγοί της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίαζαν τα προϊόντα τους κρατώντας ανά χείρας μια από τις καινούργιες δημιουργίες του. Μια 100% βιολογική σοκολάτα με κομματάκια αποξηραμένου λωτού. Από τις μικρές πολυτέλειες που ο χώρος των τοπικών παραγωγών της ελληνικής περιφέρειας μπορεί να προσφέρει… Το πως και το γιατί είναι μια άλλη ιστορία που δεν χωράει σε ένα δημοσιογραφικό κείμενο καθώς σχετίζεται με παγιωμένες αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με τις δυνατότητες εξόδου των προϊόντων στην αγορά και το ευρύτερο κοινό των καταναλωτών που αποζητά προϊόντα με ταυτότητα καταγωγής.
miliafarm-1

Την δουλειά της οικογένειας Μηλιά την γνώρισα μέσα από ένα βαζάκι μαρμελάδας λωτού και μάλιστα, μια μαρμελάδα με σύνθεση τριών ποικιλιών.

Στο site της οικογενειακής επιχείρησης διαβάζω: «Η MILIASFARM ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια στο Καλαμπάκι Δράμας αξιοποιώντας μια φάρμα με λωτούς 1000 περίπου δέντρων .Το κτήμα είναι πιστοποιημένο Βιολογικό από την Δ.Η.Ω. και εφαρμόζουμε και αρχές Βιοκυκλικής γεωργίας ,δηλαδή δεν υπάρχουν στο κτήμα ζωικά υπολείμματα. Τα φρούτα μας είναι κατάλληλα και για Vegan. Το μικροκλίμα της περιοχής ,με τον κρύο αέρα από το Φαλακρό όρος να κάνει του οφθαλμούς του δέντρου του Λωτού να διαφοροποιούνται, και ο ήπιος καβαλιώτης αέρας που φυσά από το Παγγαίο Όρος την Άνοιξη να ζεσταίνει τα δέντρα δημιουργούν το κατάλληλο μικροκλίμα για την πολύ καλή ανάπτυξη των δέντρων και των ευγέστων καρπών τους» Στο ίδιο κείμενο υπάρχει και η αναφορά στην αρμονική συνύπαρξη των 3 ποικιλιών: H Λωτός Σοκολάτα ή Jokolatino (καφέ σάρκα) . H Jiro κίτρινη σάρκα γλυκιά και εύγεστη και η Γιαπωνέζικη η Hana Fuyu έντονα κόκκινη-πορτοκαλί και γλυκιά.

Μικρές λεπτομέρειες: α) Το Καλαμπάκι της Δράμας είναι μια πεδινή κωμόπολη που βρίσκεται σε απόσταση 13 χλμ. νότια της πόλης της Δράμας, β) Οι σοκολάτες φτιάχνονται στη Δράμα, γ) ο γιος Χρήστος εκπροσωπεί την οικογενειακή επιχείρηση και όπως διαβάζω στο facebook σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑ

geo

Μπραβο ρε δασκαλε! Καλη επιτυχια!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες