Μια πλατφόρμα δημόσιας διαβούλευσης για την Αθήνα

Μια πλατφόρμα δημόσιας διαβούλευσης για την Αθήνα

Οι Atenistas δημιουργούν το AthensLab, ένα εργαστήρι πολιτών για «την συλλογή αστικών επισημάνσεων, δημοτικών παραλείψεων και δυσλειτουργιών, ιδεών που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στην πόλη στο υπάρχον πλαίσιο, με τις υπάρχουσες δυνάμεις και αρμοδιότητες»

athenslab
Οι ακαταπόνητοι Atenistas επέλεξαν στην αρχή του προεκλογικού 2019 μια σπουδαία πρωτοβουλία με προοπτική που δεν μένει απλά στο επίπεδο ενός ψηφιακού «κυτίου παραπόνων» αλλά προχωρά στη δημιουργία μιας πλατφόρμας δημοτικής – τοπικής δημόσιας διαβούλευσης. Όπως διαβάζουμε στο site των Atenistas το «AthensLab, ένα εργαστήρι πολιτών για την συλλογή αστικών επισημάνσεων, δημοτικών παραλείψεων και δυσλειτουργιών, ιδεών που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στην πόλη στο υπάρχον πλαίσιο, με τις υπάρχουσες δυνάμεις και αρμοδιότητες».

Πάλι από το site των Atenistas: «Κατειλημμένα πεζοδρόμια, διαλυμένος αστικός εξοπλισμός, παράνομο παρκάρισμα, συντριβάνια χωρίς νερό, πλάκες σπασμένες, τουαλέτες κλειδωμένες, παγκάκια χωρίς τάβλες, πράσινο μη φροντισμένο και και και. Ο ορατά αφημένος δημόσιος χώρος, μια κυρίαρχη νοοτροπία παραίτησης στην πόλη. Ποιες είναι οι δυσκολίες, ποια τα εύκολα να γίνουν, τα εφικτά; Γιατί να μην μπορεί ο Δήμος να εκτελέσει πλήρως τις αρμοδιότητες του; Τι μπορεί να γίνει, τώρα, προεκλογικά, πως μπορούμε να δεσμεύσουμε τη νέα Δημοτική Αρχή σε κάποιες στοιχειώδεις λύσεις; Τα ερωτήματα απλά… ας κινηθούμε!».

Αλλά, πως λειτουργεί το AthensLab;
-Η ομάδα εργασίας: Ένα ανοικτό κάλεσμα, μπες στο εργαστήριο: συμπλήρωσε την κάτωθι φόρμα και εντάξου στην ομάδα. Έργο της να επισημάνει τα προβλήματα, να ερευνήσει πρακτικές από αστικά κέντρα παγκοσμίως, να προτείνει λύσεις άμεσα εφικτές.

-Η εργασία: Η ομάδα θα παρουσιάσει και θέσει προς επεξεργασία στο κοινό 20 συγκεκριμένες και άμεσα εφικτές λύσεις για την Αθήνα σε ανοικτή εργαστήριο/εκδήλωση, παρουσία των δημοτικών παρατάξεων με στόχο να δεσμευθούν στην επίτευξη αυτών των λύσεων.

-Ακολουθώντας τους στόχους: Τα μέλη του AthLab θα συνεργαστούν, θα ακολουθήσουν και θα επιμείνουν με τη νέα Δημοτική Αρχή για την εφαρμογή αυτών των πρακτικών λύσεων.

Κλείσιμο
Τέλος, οι Atenistas ενθαρρύνουν και παροτρύνουν: «Έχεις σκέψεις, θέλουμε τη γνώμη σου από κοντά, συμπλήρωσε τώρα και ξεκινάμε!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης