Οι γιορτινές συναντήσεις της «Απαγορευμένης Πόλης»

Οι γιορτινές συναντήσεις της «Απαγορευμένης Πόλης»

Προσωπικά αντικείμενα, έργα τέχνης και έπιπλα που αντιπροσωπεύουν έναν αιώνα κινεζικού πολιτισμού παρουσιάζονται στο Μουσείο της Ακρόπολης με δύο πρόσθετες παρουσιάσεις τις ημέρες των εορτών

mouseio-akoropolis-kina
Το 1420 ολοκληρώθηκε η κατασκευή της Απαγορευμένης Πόλης του Πεκίνου.

Τα έτη από το 1736 έως το 1795 - για εξήντα χρόνια, ο Αυτοκράτορας Qianlong, παρέμεινε στο θρόνο της Κίνας.
mouseio-akoropolis-kina-2

Γεννήθηκε το 1711 και πέθανε το 1799. Θεωρείται ότι ήταν ο άνθρωπος ο οποίος συνέβαλε με το στίγμα του στον πολιτισμό και τη λαογραφία της χώρας με τις προσωπικές του επιλογές στην τέχνη, καθώς φρόντιζε για την ευημερία των πολιτών της και κυρίως υποστήριξε με πάθος τις τέχνες και τα γράμματα.

223 χρόνια μετά –από το 1795 έως σήμερα– το Μουσείο της Ακρόπολης φέρνει στο ελληνικό φως και παρουσιάζει 154 εκθέματα που φωτίζουν τον ιδιαίτερο προσωπικό χώρο του Αυτοκράτορα, όπου πέρασε τα νεανικά του χρόνια.
mouseio-akoropolis-kina-1

Στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα στην ιστοσελίδα του Μουσείου διαβάζω μεταξύ άλλων τα εξής: «Με οδηγούς τους Αρχαιολόγους –Φροντιστές, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν προσωπικά αντικείμενα, έργα τέχνης και έπιπλα που βγήκαν για πρώτη φορά από τα κλειστά διαμερίσματα του Αυτοκράτορα της Κίνας στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «από την απαγορευμένη πόλη. αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong».

Κλείσιμο
Ο εκθεσιακός χώρος σκηνοθετήθηκε με κατασκευές και χρώματα εμπνευσμένα από τα παλάτια της Απαγορευμένης Πόλης».

Τις ημέρες των εορτών θα πραγματοποιηθούν -επιπλέον των προγραμματισμένων- δύο πρόσθετες παρουσιάσεις την Δευτέρα 24/12 και την Δευτέρα 31/12, στις 11 π.μ. με την διάρκεια της έκθεσης να ολοκληρώνεται την 14η Φεβρουαρίου 2019.

«Οι επισκέπτες μπαίνοντας στην έκθεση θα αντικρίσουν την χρυσοκέντητη τελετουργική στολή του Αυτοκράτορα και το γιγαντιαίο πορτραίτο του που τον απεικονίζει αμέσως μετά την άνοδο στο θρόνο. Επιπλέον θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν νέα περίτεχνα κεντημένα κοστούμια ηθοποιών της αυτοκρατορική αυλής και ειλητάρια, καθώς και εικονογραφημένα θεατρικά βιβλία με νέες παραστάσεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης