Το «The Lockers» της πολιτιστικής εμπειρίας

Το «The Lockers» της πολιτιστικής εμπειρίας

Η Γκουενταλίνα Καραγιάννη -μια νέα και δραστήρια επιχειρηματίας, είναι η δημιουργός μιας υπηρεσίας για την ασφάλεια προσωπικών αντικειμένων, στο κέντρο της Αθήνας

thelockers
Οι συστάσεις για την γνωριμία μου με το «The Lockers» -και μετέπειτα με την ιδρύτριά του, έγινε από μια καλή φίλη -η οποία δραστηριοποιείται επιτυχημένα στον χώρο της Δημόσιας Ιστορίας.

Έτσι ήρθα σε επαφή με την Γκουενταλίνα Καραγιάννη. Μια νέα και δραστήρια επιχειρηματία με καταγωγή από την Ιταλία, η οποία σπούδασε στη Φλωρεντία Ιστορία της Τέχνης και Πολιτιστική Διαχείριση.

Τον Αύγουστο του 2018 η Γκουενταλίνα δημιούργησε το «The Lockers». Το πρώτο αυτοματοποιημένο κατάστημα φύλαξης αποσκευών στο κέντρο της Αθήνας -στην οδό Κολοκοτρώνη 9, λίγα μέτρα από την πλατεία Συντάγματος.
thelockers-2

Μέσω της δραστηριότητάς της στον τομέα του πολιτισμού στο εξωτερικό, η ίδια -με τη βοήθεια έξι συνεργατών της- ανέπτυξε και υλοποίησε την ιδέα, η οποία αποτελεί την αρχή ενός ευρύτερου project που σκοπό έχει να ενώσει τον τουριστικό κλάδο με τον πολιτισμό.

«Η Αθήνα αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν από τους πιο επισκέψιμους city break προορισμούς, με συνεχώς αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών που επιθυμούν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα να την ανακαλύψουν, να τη ζήσουν και να την απολαύσουν όπως οι Aθηναίοι.

Προσδοκία μας λοιπόν είναι να μετατρέψουμε έναν φαινομενικά απλό χώρο αποθήκευσης αποσκευών, σε ένα πολιτιστικά ενεργό σημείο της πόλης που θα μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες μία ολοκληρωμένη πρόταση γνωριμίας με την Αθήνα» σημειώνει η εμπνευστής της ιδέας.
thelockers-3
Κλείσιμο

Από την ιστοσελίδα της εταιρίας thelockers.gr άντλησα μερικές πληροφορίες για το εγχείρημα και τις παραθέτω εδώ: «Πρόκειται για μία καινοτόμο, αυτόματη υπηρεσία, με σύγχρονη προσέγγιση που δημιουργήθηκε με ιδιαίτερο σεβασμό στον επισκέπτη, τις ανάγκες και την ασφάλεια των προσωπικών του αντικειμένων. Την υπηρεσία μας μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και έχει ανάγκη από έναν ιδιωτικό χώρο προσωρινής αποθήκευσης».

Σε μια ερώτησή μου για το πως ξεκίνησε η ιδέα πήρα την εξής απάντηση: «Η ιδέα ξεκίνησε κυρίως μέσα από τις δικές μας ανάγκες και απαιτήσεις. Τόσο κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μας, όσο και στην καθημερινότητά μας, η επιθυμία μας ήταν να έχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε την κάθε πόλη, έχοντας μαζί μας μόνο τα απαραίτητα αντικείμενα και τη διάθεσή μας!

Ορμώμενοι από αυτό, εμπνευστήκαμε και το μότο μας: Carry only your memories, not your luggage».
thelockers-1

Σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις: «Στόχος μας είναι στο εγγύς μέλλον να επεκταθούμε δημιουργώντας και άλλα σημεία ανά την Ελλάδα, παράλληλα προσδοκούμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο έξυπνων και εμπνευσμένων υπηρεσιών, στοχευμένες τόσο προς τους τουρίστες, όσο και προς το εγχώριο κοινό μέσα από επιλεγμένες συνέργιες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης