Μια πολυπολιτισμική συνάντηση στην Κυψέλη!

Μια πολυπολιτισμική συνάντηση στην Κυψέλη!

Γεύσεις, αρώματα, μουσικές και χοροί από την Αιθιοπία παρουσιάζονται στο πρώτο Αιθιοπικό φεστιβάλ στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

dimotiki-agora-kipselis-fest
Μια αφορμή γνωριμίας με την Αιθιοπική κουλτούρα και τον πολιτισμό, όπως και με τους Αιθίοπες και τις Αιθιοπίδες που ζουν στην πόλη της Αθήνας, είναι το πρώτο -και ολοήμερο- φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, η ομάδα Ethio-Greek Culture Promoters απευθύνει πρόσκληση γνωριμίας με την Αιθιοπική κοινότητα της Αθήνας -μια από τις παλαιότερες κοινότητες μεταναστών στην Ελλάδα.

Παραδοσιακά εδέσματα, ποικιλίες καφέ, οικολογικά προϊόντα, παραδοσιακά ρούχα, αγωνίσματα για παιδιά και παραδοσιακά παιχνίδια από την χώρα της κεντρικής Αφρικής θα αποτελέσουν τον πόλο έλξης των κατοίκων της Κυψέλης και των επισκεπτών της Δημοτικής Αγοράς.

Στο σχετικό event στο Facebook διαβάζω τα εξής: «Είναι ένα φεστιβάλ που έχει σχεδιαστεί από την αιθιοπική κοινότητα με στόχο να μας συστήσει τη μοναδική κουλτούρα της Αιθιοπίας μέσα από παραδοσιακούς χορούς, τοπικά φαγητά και ροφήματα αλλά και την μόδα».

Η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, κτίσμα του 1935 που ανεγέρθηκε επί δημαρχίας Κωνσταντίνου Κοτζιά, αποτελεί αρχιτεκτόνημα του Μεσοπολέμου και χαρακτηριστικό δείγμα του αθηναϊκού μοντερνισμού.

Aνακαινίστηκε από τον δήμο Αθηναίων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Ακολουθώντας το συμμετοχικό μοντέλο διαχείρισης και αναβίωσης του αστικού τοπίου και αξιοποιώντας τις συμμετοχικές μεθοδολογίες του συνΑθηνά, το 2015 με δημόσια διαβούλευση, το Impact Hub Athens προκρίθηκε ως ο τελικός φορέας που θα επιμεληθεί την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς - ένα από τα νεώτερα μνημεία αστικού πολιτισμού της Αθήνας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης