Το νέο family friendly Μουσείο στην πόλη μας

mouseio-kotsana

Το Μουσείο Κοτσανά παρουσιάζει μία παράσταση, ένα Christmas camp κι εργαστήρια ρομποτικής για παιδιά

Με την «Υπόθεση Ντορεμί» κάθε Κυριακή και τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή Ρομποτικής κατά τη διάρκεια των γιορτών, το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Κολωνάκι μετατρέπεται σε ένα από τα φιλικότερα σε όλη την οικογένεια μουσεία της Αθήνας και μας καλεί να το επισκεφτούμε.

Ας δούμε όμως με λεπτομέρεια τι μας προτείνει το πρόγραμμα του Μουσείου:

Πρώτη είδηση η άρνηση της νεαρής Ντορεμί να συμμετάσχει στη γιορτή του παιδικού σταθμού. Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση σε Μέγαρο Μουσικής, Κεντρική Λυρική Σκηνή και σε όλους τους μουσικολόγους της χώρας. Ένα γραφείο μουσικών υποθέσεων με επικεφαλής τον «μουσικό πράκτορα Σολ» και τον γκαφατζή βοηθό του «Φασολασί» αναλαμβάνει την «υπόθεση Ντορεμί». Ο φάκελος ανοίγει... Και κάπως έτσι ξεκινά κάθε Κυριακή η πιο αναπάντεχη θεατρική παράσταση μουσικού μυστηρίου που μας καλεί -γονείς και παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού- να ανακαλύψουμε τη δύναμη που έχει ο καθένας μέσα του και να αφεθούμε στη μαγεία που κρύβουν οι νότες και η μουσική από την ομάδα «Παιχνιδόσωμα».
mouseio-kotsana-1

Στις 27 Δεκεμβρίου και τις 3 Ιανουαρίου, το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά βάζει τα γιορτινά του και προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε τρία εργαστήρια Ρομποτικής, σε συνεργασία με το STEM Education, τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να διασκεδάσουν με την ψυχή τους, να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο των Θετικών Επιστημών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής. Ένα χριστουγεννιάτικο δώρο Lego Education περιμένει κάθε παιδί με την ολοκλήρωση κάθε προγράμματος, ενθύμιο από τον θαυμαστό κόσμο της Ρομποτικής!

Με την είσοδο του 2019, το Μουσείο, με την πολύτιμη συνεργασία του STEM Education, διοργανώνει σε σταθερή βάση μια σειρά εξάμηνων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μεμονωμένων εργαστηρίων STEM & εκπαιδευτικής ρομποτικής, για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

Info
«Υπόθεση Ντορεμί»
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Κυριακή 9/12 και κάθε Κυριακή, 12:00 μ.μ.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 12 ευρώ για παιδιά και ενήλικες (6 ευρώ για τον δεύτερο ενήλικα, απαιτείται η προκράτηση εισιτηρίου)
Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα ρομποτικής 27/12 & 3/1
ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (παιδιά Νηπιαγωγείου) 10:30 - 11:30
ΝΕΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (παιδιά Α’, Β’, Γ’ τάξης Δημοτικού) 10:30 - 12:00
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΜΕ LEGO WeDo (παιδιά Δ', Ε', ΣΤ' τάξης Δημοτικού) 10:30 - 12:00
Κόστος συμμετοχής σε κάθε πρόγραμμα: 12 ευρώ (έκπτωση 25% για το δεύτερο παιδί)
Εξαμηνιαία Προγράμματα από το 2019
ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ κάθε Τετάρτη από 23 Ιανουαρίου, 16:00 - 16:50
ΝΕΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ κάθε Σάββατο από 19 Ιανουαρίου, 10:30 - 12:00
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΜΕ LEGO WeDo
κάθε Σάββατο από 19 Ιανουαρίου, 12:00 - 13:30
Κόστος συμμετοχής: 130 ευρώ (έκπτωση 25% για το δεύτερο παιδί)

Μεμονωμένα εργαστήρια και εργαστήρια γνωριμίας
ΝΕΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, Κυριακή 20 Ιανουαρίου, 12:00 - 13:30
ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, 16:00 – 16:50
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΜΕ LEGO WeDo, Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, 12:00 - 13:30
ΕΡΕΥΝΩ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, Κυριακή 10 Μαρτίου, 12:00 - 13:30
Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, Κυριακή 7 Απριλίου, 12:00 - 13:30
Κόστος συμμετοχής: 12 ευρώ (έκπτωση 25% για το δεύτερο παιδί)

Περισσότερες πληροφορίες στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, στα τηλέφωνα 211 411 0044, 690 729 2002 και στην ιστοσελίδα kotsanas.com.
Περισσότερες ιδέες για το πώς να αξιοποιήσετε δημιουργικά το χρόνο σας με παιδιά, βρίσκετε πάντα στη σελίδα MAMAKITA. Για να ενημερώνεστε εγγραφείτε ή ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

music_ar1

Με την Monica να μελοποιεί τα γραμμένα στα ιταλικά χορικά, η Νατάσα Τριανταφύλλη παίρνει πάνω της την ευθύνη ενός δύσκολου εγχειρήματος: Να δώσει ζωή στην τραγωδία του Ανδρέα Κάλβου «Οι Δαναΐδες» έπειτα από δύο αιώνες σιωπής…

snail_ar

Μια οικογενειακή εκδρομή σε μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες σαλιγκαριών στην χώρα μας με ένα ευρύ πεδίο δραστηριότητας από την εκτροφή μέχρι την δημιουργία προϊόντων για το πιάτο του καταναλωτή.

books_ar

Τρείς συγγραφείς – ο Δημήτρης Γράψας , ο Άγης Πετάλας και ο Νίκος Χρυσός – διεκδικούν το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2019.

onasis_ar

Μεθαύριο, Τρίτη 21 Μαΐου, στο δημοτικό θέατρο Ολύμπια της Οδού Ακαδημίας που φέρει πλέον το όνομα της κορυφαίας υψιφώνου του 20 ου αιώνα ξεκινάει η λειτουργία της μόνιμης έκθεσης «Μαρία Κάλλας».

nemeas01

Μια εμπειρία οινογευσίας για γονείς με παράλληλη δράση θεατρικού παιχνιδιού και γευσιγνωσίας σταφυλιού και των προϊόντων του για παιδιά στα οινοποιεία της Νεμέας με την ομάδα του ΜΑΜΑΚΙΤΑ 

leukada01

Το σύστημα δόμησης της πόλης- πρωτεύουσας του νησιού του Ιονίου ως στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και αντισεισμικής προστασίας