Όλο γελούσε!

Όλο γελούσε!

Μια ταινία του Θόδωρου Μαραγκού για τον Κώστα Τσάκωνα στο διαγωνιστικό τμήμα του 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Docfest που γίνεται στην Χαλκίδα και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή

kostas-tsakonas
Ο πρόωρα χαμένος ηθοποιός Κώστας Τσάκωνας ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας «Μάθε παιδί μου γράμματα» που γύρισε το 1981 ο σκηνοθέτης Θόδωρος Μαραγκός. Η σχέση των δύο ανδρών είχε αρχίσει πολλά χρόνια πριν – με τον Τσάκωνα να παίζει στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μαραγκού, το «Λάβετε Θέσεις», μια ταινία του 1973 που απέσπασε μια σειρά βραβείων και διακρίσεων στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Καλύτερης Καλλιτεχνικής Ταινίας, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Φωτογραφίας αλλά και Τιμητική Διάκριση). Ο Τσάκωνας όμως συνέχισε δίπλα στον Μαραγκό και στις δύο ταινίες που γύρισε ο σκηνοθέτης στα τέλη της δεκαετίας του ΄70 με πρωταγωνιστή τον Θανάση Βέγγο (Από που πάνε για τη χαβούζα, 1978- Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι, 1980).

Ο Κώστας Τσάκωνας φεύγει από την ζωή το 2015. Τρία χρόνια αργότερα, το 2018 ο Θόδωρος Μαραγκός γυρίζει μια ταινία – ντοκιμαντέρ αφιερωμένη στον παλιό καλό συνεργάτη του. Τίτλος της ταινίας, «Όλο γελούσε» (διάρκεια 61΄). Η ταινία θα προβληθεί σήμερα το βράδυ (Σάββατο 17 Νοεμβρίου) στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας (Λεωφόρος Χαϊνά, Χαλκίδα) στο πλαίσιο του Διαγωνιστικού Τμήματος του 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ DocFest που διοργανώνεται στην πρωτεύουσα του Ευρίπου. Μάλιστα, η ταινία του Μαραγκού θα προβληθεί πριν από την ταινία της Ελένης Αλεξανδράκη για τον συγγραφέα Κωστή Παπαγιώργη (Κωστής Παπαγιώργης, Ο πιο γλυκός μισάνθρωπος 89’).

Οι προβολές το απόγευμα του Σαββάτου ξεκινούν από τις 7 και συνεχίζονται μέχρι τα μεσάνυχτα (19:00-19:29 Τα χέρια του ήχου 29’, Κρίστιαν Ξυπολιάς /19:32-20:22 Αγγίζοντας το 2o όνειρο 50’, Νίκος Θεοδοσίου/ 20:25-21:15 Παραθεριστές της ιστορίας 50’, Γιώργος Διδυμιώτης και ακολουθούν οι ταινίες των Μαραγκού και Αλεξανδράκη).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης