Οι μεσογειακές σοκολάτες των 2 γυναικών

Οι μεσογειακές σοκολάτες των 2 γυναικών

Η Σοφία Δενδρινού και η Ευδοκία Λιάκου έφτιαξαν την εταιρεία ÉSOPHY το 2017 και εγκατέστησαν το γευστικό τους στρατηγείο στην Κηφισιά, επιλέγοντας να κρατήσουν την κουζίνα τους σε δημόσια θέα και αυτό για να δώσουν την ευκαιρία στους πελάτες να μυρίσουν την σοκολάτα που λιώνει, τους καρπούς που ψήνονται και να δουν όλη την προετοιμασία και δημιουργία των προϊόντων

eshophy
«Η σοκολάτα είναι η πιο ισχυρή λέξη στο λεξικό και το πιο συναρπαστικό τρόφιμο στον πλανήτη. Η σοκολάτα μας εμπνέει γιατί εμπεριέχει έννοιες όπως ζεστασιά, πάθος, δημιουργία, ευχαρίστηση, γενναιοδωρία και αγάπη. Όπως ακριβώς και η Μεσόγειος. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να ενώσουμε αυτούς τους δύο κόσμους και να δημιουργήσουμε σοκολάτες εμπνευσμένες από την Μεσόγειο.

Μας εμπνέει ο ήλιος, η θάλασσα, οι μυρωδιές, οι συνήθειες, η φιλοξενία, οι εποχές, τα αρώματα, τα χρώματα της Μεσογείου...

Έτσι, λοιπόν, φτιάχνουμε και τις συνταγές μας, στις οποίες χρησιμοποιούμε φρέσκα, φυσικά υλικά χωρίς να προσθέτουμε ζάχαρη ή αλκοόλ - ένα φυσικό συντηρητικό που συχνά χρησιμοποιείται για να επεκτείνει την διάρκεια ζωής της σοκολάτας.
eshophy-2


Από το φυστίκι Αιγίνης, τη μαστίχα Χίου, το σύκο Κύμης, τα φουντούκια από το Πιεμόντ της Ιταλίας, τα πορτοκάλια και λεμόνια από την Κρήτη, τον βασιλικό, την λεβάντα και την μέντα της Πελοποννήσου, όλα μας τα υλικά είναι διαλεγμένα προσεκτικά από τοπικούς παραγωγούς της Μεσογείου. Στις συνταγές μας (τα υλικά) έχουν επιλεχθεί έτσι ώστε να συμπληρώνει το ένα το άλλο αλλά και να αναδεικνύει τα γευστικά χαρακτηριστικά του, ώστε να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή και απολαυστική εμπειρία!».

Κλείσιμο
Από το κείμενο της Σοφίας και της Ευδοκίας δεν θέλησα να αλλάξω ούτε λέξη. Άλλωστε, τα προϊόντα και οι τόποι από μόνοι τους διαμορφώνουν ένα ανεπανάληπτο σκηνικό γεύσης. Προσέξτε: Φυστίκι Αιγίνης, Μαστίχα Χίου, Σύκο Κύμης, λεμόνια και πορτοκάλια από την Κρήτη, βασιλικός, λεβάντα και μέντα από την Πελοπόννησο...
eshophy-3


Αλλά, ας πάμε στην αρχή της ιστορίας. «Είμαστε 2 επαγγελματίες chocolatier, με όραμα και πάθος γι’ αυτό που κάνουμε. Λατρεύουμε να δημιουργούμε ξεχωριστές γεύσεις, να δημιουργούμε μοναδικές στιγμές για τους ανθρώπους μας και να φροντίζουμε τους καλεσμένους μας. Έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο του στρατηγικού marketing, καθώς έχουμε εργαστεί σε κάποιες από τις μεγαλύτερες Ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες τροφίμων και ποτών, αλλά και προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, κάποια στιγμή αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε το πάθος μας και την όρεξη μας για δημιουργία φτιάχνοντας τις πιο εμπνευσμένες σοκολάτες. Έτσι γεννήθηκε η ÉSOPHY, η οποία αντανακλά την φιλοσοφία μας και τον τρόπο που βλέπουμε εμείς τα πράγματα!».
eshophy-1


Η ÉSOPHY ιδρύθηκε από την Σοφία Δενδρινού και την Ευδοκία Λιάκου το 2017. «Στην ÉSOPHY φτιάχνουμε καθημερινά φρέσκιες σοκολάτες εμπνευσμένες από τα αρώματα, τις γεύσεις, την κουλτούρα και τις παραδόσεις της Μεσογείου. Όλες οι συνταγές μας έχουν γεννηθεί στο εργαστήριό μας με στόχο να ξετυλίξουν αναμνήσεις που πηγάζουν από την αυθεντική γεύση των υλικών και την υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών μας.

Το κατάστημά μας, στο οποίο βρίσκεται η ανοιχτή κουζίνα μας, βρίσκεται στην καρδιά της Κηφισιάς, στην Αθήνα, δίνοντας την ευκαιρία στους πελάτες μας να μυρίσουν την σοκολάτα που λιώνει, τους καρπούς που ψήνονται και να δουν όλη την προετοιμασία και δημιουργία των προϊόντων μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης