«Τα παιδιά κι ο χρόνος» στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

«Τα παιδιά κι ο χρόνος» στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Με καλλιτεχνικά μέσα τη ζωγραφική, τη χαρτοκοπτική και το κολλάζ, παιδιά θα ετοιμάσουν τα δικά τους ημερολόγια για το 2019, με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

«Τα παιδιά κι ο χρόνος» στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Στις 2 Σεπτεμβρίου 1990 τέθηκε σε ισχύ η Διεθνής Σύμβαση για τα δικαιώματα του Παιδιού η οποία είχε υιοθετηθεί ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ένα χρόνο νωρίτερα -στις στις 20 Νοεμβρίου 1989. Για την ιστορία, μέχρι σήμερα έχει κυρωθεί από 193 χώρες ενώ στην Ελλάδα κυρώθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1992 με τον Ν.2101/92.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, οργανώνει ένα δημιουργικό εργαστήρι με τίτλο «Τα παιδιά κι ο χρόνος», την Κυριακή 18 Νοεμβρίου (ώρες 11:00-13:00), στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Κατά τη διάρκεια του εργαστήριου, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 από 12 ετών, τα παιδιά -με την απαραίτητη καθοδήγηση και με καλλιτεχνικά μέσα τη ζωγραφική, τη χαρτοκοπτική και το κολλάζ, θα ετοιμάσουν τα δικά τους ημερολόγια για το 2019, με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Στην ιστοσελίδα του ΠΙΟΠ φιλοξενούνται στοιχεία σχετικά με τα ενδιαφέροντα εκθέματα που μπορούν να δουν τα παιδιά στο Μουσείο της Σπάρτης αλλά και τους στόχους του, τα οποία παραθέτω εδώ: «Οι μικροί επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν τρία παλαιά ελαιοτριβεία: Προϊστορικό ελαιοτριβείο, Ελληνιστικό ελαιοτριβείο, Βυζαντινό ελαιοτριβείο ενώ μπορούν επίσης να παρατηρήσουν μεγάλες κινούμενες μακέτες, που αναπαριστούν μηχανοκίνητα ελαιοτριβεία: Υδροκίνητο, Ατμοκίνητο ελαιοτριβείο και Πετρελαιοκίνητο ελαιοτριβείο.

Το Μουσείο οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα με παιχνίδια και δραστηριότητες, για σχολεία και γενικό κοινό, όπως το πρόγραμμα «Μια μέρα στο ελληνιστικό ελαιοτριβείο», όπου οι μαθητές βγάζουν λάδι «με τον αρχαίο τρόπο».

Στόχος του Μουσείου είναι να φωτίσει την άρρηκτη σύνδεση της ελιάς με την ταυτότητα του τόπου μας, και γενικά με τον μεσογειακό χώρο. Η ελιά και το λάδι παρουσιάζονται εδώ από διαφορετικές οπτικές γωνιές: οικονομία, διατροφή και χρήσεις, θρησκευτική λατρεία, τέχνη και τεχνολογία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης