Η φιλμογραφία της "Έρευνας και την Καινοτομίας"

Η φιλμογραφία της "Έρευνας και την Καινοτομίας"

60 συμμετοχές ντοκιμαντέρ καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων όπως των Θετικών και των Ιατρικών Επιστημών αλλά και της Αστρονομίας και της Ιστορίας, στο πλαίσιο του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών Αθήνας

12-festival-epistimonikon-tainion
Ένας τόπος συνάντησης της επιστήμης με την τέχνη, τόσο μέσα από τη γνώση, την προβολή όσο και από την ανταλλαγή απόψεων και τον διαμοιρασμό εμπειριών με ένα κοινό σημείο αναφοράς, την ¨Έρευνα και την Καινοτομία¨.

Το Κέντρο Κοινωνίας Επιστήμης και Τέχνης (Caid) είναι ο ιθύνων νους της επί 12 ετών διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας.
12-festival-epistimonikon-tainion-1


Ο χώρος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στην Ιερά Οδό, φιλοξενεί -με διάρκεια έως τις 14 Νοεμβρίου- την διοργάνωση η οποία περιλαμβάνει περισσότερες από 60 συμμετοχές από το εξωτερικό, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων όπως: Θετικές Επιστήμες, Ιατρικές Επιστήμες, Βιολογία και Γενετική, Αστρονομία, Περιβαλλοντικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες , Ιστορία της Επιστήμης κ.α.
12-festival-epistimonikon-tainion-2
Κλείσιμο


Σε ένα ενημερωτικό σημείωμα στην ιστοσελίδα https://www.caid.center/12o-festival-ereyna-kai-kainotomia του Κέντρου Κοινωνίας Επιστήμης και Τέχνης διαβάζω τα εξής: «Η 12η διοργάνωσή του Φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στην "Έρευνα και Καινοτομία". Τονίζοντας την εξέλιξη της τεχνολογίας και τα επιτεύγματα της ρομποτικής μαθαίνουμε αν μπορούμε να χτίσουμε έναν ανθρώπινο εγκέφαλο, ανακαλύπτουμε κρυμμένα μυστικά του διαστήματος και γνωρίζουμε τι σκέφτονται τα ζώα.

Στόχος του Φεστιβάλ, είναι οι θεατές να γνωρίσουν με προσιτό και διασκεδαστικό τρόπο τα νέα επιτεύγματα της επιστήμης. Μέσα από το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας θα υπάρξει η ευκαιρία να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση της επιστημονικής γνώσης όπως αυτή εκφράζεται στις διάφορες μορφές τέχνης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης