«Tο Σώσε» σε ζωντανή αναμετάδοση

«Tο Σώσε» σε ζωντανή αναμετάδοση

Την δυνατότητα παρακολούθησης σε ζωντανή αναμετάδοση του έργου «Tο Σώσε» δίνει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στην τελευταία παράσταση του έργου

to-sose
35 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα της στην Αθήνα -σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Βουτσινά-, η κλασική βρετανική φάρσα του Michael Frayn «Tο Σώσε», δίνει την τελευταία της παράσταση στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο 40χρονος Έκτορας Λυγίζος στην παράσταση έχει αναλάβει την ευθύνη της μετάφρασης, διασκευής & σκηνοθεσίας του έργου, με βασικούς συνεργάτες του την Κλειώ Μπομπότη στο σκηνικό και την Άλκηστη Μάμαλη στα κοστούμια.

Τον θίασο αποτελούν οι 9 ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μιχάλης Κίμωνας, Γιάννης Κλίνης, Σοφία Κόκκαλη, Έμιλυ Κολιανδρή, Έκτορας Λυγίζος, Άννα Μάσχα, Άρης Μπαλής και Αρετή Σεϊνταρίδου.

Στην τελευταία αυτή παράσταση -σήμερα, Σάββατο 27 Οκτωβρίου- η Στέγη δίνει τη δυνατότητα μέσω του link να παρακολουθήσει οποιοσδήποτε το έργο ζωντανά στην ώρα έναρξης 20:30.
to-sose-1


Σε ένα ενημερωτικό σημείωμα διαβάζουμε: «Καλώς ήρθατε στα παρασκήνια μιας θεατρικής παράστασης: εκεί όπου κάθε προσπάθεια εκλογίκευσης ακυρώνεται. Εκεί όπου τα σκοτεινά ένστικτα αναδύονται και οι ρόλοι, σαν ζόμπι, καταβροχθίζουν τους ηθοποιούς. Όλα μπερδεύονται: σκηνή, παρασκήνια, ρόλοι, ηθοποιοί, τσεκούρια, σαρδέλες, εσείς κι εμείς. «Μπαίνουμε απ’ τις πόρτες – βγαίνουμε απ’ τις πόρτες. Τι είναι η φάρσα; Αυτό. Τι είναι το θέατρο; Αυτό. Και η ζωή, δηλαδή, τι είναι; Αυτό.

Σε ένα επιβλητικό σκηνικό-ανθρώπινη κυψέλη, που βουίζει από τις προσβολές και τις παρεξηγήσεις, οι ηθοποιοί ξεχνούν τα λόγια τους, ο σκηνοθέτης ωρύεται, τα κοστούμια ξηλώνονται, ενώ οι σαρδέλες, τα τσεκούρια και οι ανθοδέσμες βρίσκονται πάντα στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή... Θέατρο μέσα στο θέατρο, φάρσα μέσα στη φάρσα, γκάφα πάνω στην γκάφα. Μια παράσταση με ιλιγγιώδεις ρυθμούς από έναν σκηνοθέτη που μας προειδοποιεί: «Το παρασκήνιο, ο κατεξοχήν χώρος της καταστροφής και του χάους, καταλαμβάνει εδώ τη σκηνή. Επεκτατικό και αδηφάγο…».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης