Ο Άμλετ της κλασικής κινεζικής λογοτεχνίας

Ο Άμλετ της κλασικής κινεζικής λογοτεχνίας

Το πρώτο δράμα της Κίνας, το έργο «Ο ορφανός Τζάο» του Ζιν Ζουν Ζιάνγκ παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στο πλαίσιο της διμερούς διακρατικής συμφωνίας των Εθνικών Θεάτρων Ελλάδας και Κίνας

o-orfanos-tzo
«Ο ορφανός Τζάο, χαρακτηρίζεται ως ο Άμλετ της κλασικής κινεζικής λογοτεχνίας. Ένα έργο «ζαζού» –μια σκηνική σύνθεση πρόζας και ποίησης, χορού και παντομίμας, με έμφαση στο κωμικό στοιχείο ή στο αίσιο τέλος» διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα στην ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου.
o-orfanos-tzo-1


To έργο του Ζιν Ζουν Ζιάνγκ, θα φιλοξενηθεί στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου πραγματοποιώντας την πρώτη του παράσταση στις 18 Νοεμβρίου -με διάρκεια έως τις 2 Δεκεμβρίου-.

Πρόκειται για το πρώτο δράμα της Κίνας, του 13ου αιώνα, το οποίο έχει μεταφραστεί σε ευρωπαϊκές γλώσσες και ενέπνευσε δεκάδες διασκευές, μεταξύ των οποίων, αυτές του Βολταίρου και του Μεταστάζιο, αλλά και μια ημιτελή εκδοχή από τον Γκαίτε.

Το έργο θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της διμερούς διακρατικής συμφωνίας των Εθνικών Θεάτρων των δύο χωρών, υπό τη διασκευή και σκηνοθεσία του διακεκριμένου Κινέζου σκηνοθέτη Δρ. Wang Xiaoying του οποίου οι προσεγγίσεις αναμειγνύουν ανατολικά και δυτικά στοιχεία.

Η ιστορία έχει ως εξής: «Ο Του Αν Γκου σφαγιάζει τον Πρίγκιπα της Δυναστείας των Τζιν και τους ανθρώπους του. Χάρη στην αυτοθυσία ενός γιατρού διασώζεται ο νεογέννητος γιος του πρίγκιπα, ο οποίος, έπειτα από χρόνια, θα εκδικηθεί για την εξόντωση της οικογένειάς του. Το έργο αναδεικνύει αριστοτεχνικά το θέμα ενός οικογενειακού ξεκληρίσματος και της εκδίκησής του, της εξουσίας και της απόδοσης δικαιοσύνης, της απώλειας και της αυτοθυσίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης