Ο Λεονάρντο Nτα Βίντσι στο Αμαξοστάσιο!

Ο Λεονάρντο Nτα Βίντσι στο Αμαξοστάσιο!

75 μοντέλα εφευρέσεων, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδικών του και περισσότερα από 200 εκθέματα του Μουσείου «Leonardo da Vinci» της Ρώμης, θα βρίσκονται στην ομώνυμη έκθεση στο χώρο του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΥ στο Γκάζι

leonardo-da-vinci
Μια εμπειρία για τη ζωή και το έργο του Λεονάρντο Nτα Βίντσι θα παρουσιαστεί στο εμβληματικό κτίριο του κέντρου της Αθήνας, το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι.
leonardo-da-vinci-1
leonardo-da-vinci-3


Ο χώρος του αμαξοστασίου, θα μεταμορφωθεί για να φιλοξενήσει την έκθεση «Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius» τιμώντας έτσι τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών, 500 χρόνια μετά το θάνατό του.

Με τη συνδρομή του Μουσείου Leonardo da Vinci στη Ρώμη, του Ινστιτούτου Lumiere Technology στο Παρίσι, αλλά και ειδικών από Ιταλία και Γαλλία, το «Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius» επιδεικνύει το πλήρες φάσμα των επιτευγμάτων του Ντα Βίντσι.

Στην έκθεση -η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 30 Μαρτίου του νέου έτους- θα παρουσιαστούν 75 μοντέλα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδικών του και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης.
Κλείσιμο
leonardo-da-vinci-2
leonardo-da-vinci-4


Στην έκθεση περιλαμβάνεται και η οπτικοακουστική - βιωματική εμπειρία Da Vinci Alive – The Experience που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη.

Επιπλέον, ο Pascal Cotte και το Lumiere Technology Institute θα πραγματοποιήσουν μία λεπτομερή επιστημονική ανάλυση και παρουσίαση του πιο διάσημου έργου τέχνης στον κόσμο, του αινιγματικού πίνακα της Μόνα Λίζα, του οποίου τα μυστικά αποκαλύπτονται για πρώτη φορά.

Όπως διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα από το σχετικό δελτίο τύπου: «..η εκπληκτική ζωή και το έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι θα παρουσιαστεί μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, όπου θα μπορείτε και διεισδύσετε στο μυαλό του απόλυτου Homo Universalis, του ανθρώπου που έθεσε τα θεμέλια για κάποιες από τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας, όπως το αεροπλάνο, το αυτοκίνητο, το υποβρύχιο, το αλεξίπτωτο και το ποδήλατο...».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης