Λουκάνικο γεμιστό με τραχανά και φέτα!

vrekos

Τρία αδέρφια από το Καρπενήσι, ο Γιάννης, ο Δημήτρης και ο Βασίλης Βρέκος, έχουν δημιουργήσει μια σύγχρονη παραγωγική μονάδα κρέατος και μέσα από την προϊοντική τους γκάμα έχουν κατοχυρώσει την πατέντα ενός είδους λουκάνικου, γεμιστού με τραχανά και φέτα

Το υψόμετρο εμπνέει. Στην προκειμένη περίπτωση, το υψόμετρο της Ευρυτανίας είναι αυτό που έχει δώσει και δίνει το έρεισμα για δημιουργία, τόσο στην λογοτεχνία όσο και στην επιχειρηματικότητα.

Βέβαια δεν θα σταθώ στην Ευρυτανία του Ζαχαρία Παπαντωνίου όπως την περιγράφει στο βιβλίο του «Τα Ψηλά Βουνά», αλλά στην Ευρυτανία της επιχειρηματικότητας.
vrekos-1


Η ιστορία ξεκινά το 1997 όταν οι τρείς αδελφοί Βρέκου, ο Γιάννης, ο Δημήτρης και ο Βασίλης δημιούργησαν μια μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας κρέατος έχοντας ως βάση ένα μικρό εργαστήριο 60 τμ. στην οδό που συνδέει την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας με το χωριό Προυσός.

21 χρόνια μετά -και έχοντας αποκτήσει σημαντικό μερίδιο στην τοπική αγορά αλλά και σε ολόκληρη την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας- επήλθε το βήμα της ανάπτυξης με την δημιουργία -σε ιδιόκτητο χώρο στην είσοδο του Καρπενησίου- μιας υπερσύγχρονης παραγωγικής μονάδας κρέατος με εξοπλισμό και πιστοποιήσεις που βασίζονται στις πιο πρόσφατες ρυθμίσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Η εταιρεία των αδερφών Βρέκου, με την επιχειρηματική της κίνηση, όπως διαβάζουμε και στην ιστοσελίδα της διεύρυνε την γκάμα των προϊόντων της και έχει αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην αγορά του χωριάτικου λουκάνικου και των καπνιστών αλλαντικών.

Η προϊοντική της γκάμα περιλαμβάνει περισσότερα από 6 είδη αλλαντικών, 15 είδη παρασκευασμάτων και φρέσκων κρεάτων και κυρίως μια ποικιλία 7 ειδών λουκάνικου.
vrekos-2


Χαρακτηριστικότερο της γκάμας είναι το «Λουκάνικο γεμιστό με τραχανά και φέτα» το οποίο αποτελεί μια κατοχυρωμένη πατέντα που περιλαμβάνει ντόπια προϊόντα.

Επιπλέον, σημαντικό χώρο καταλαμβάνουν και τα Βραβεία Ποιότητας τα οποία έχουν λάβει τα υπόλοιπα προϊόντα από την «Οργανοληπτική αξιολόγηση ελληνικών προϊόντων με βάση το κρέας».

Πλεονέκτημα της επιχείρησης, είναι η διατήρηση των έντονων τοπικών της χαρακτηριστικών, τα οποία έχει ως οδηγό και -μέσω των συνεργασιών της με μεγάλες αλυσίδες super market- απευθύνεται στο κοινό της ελληνικής και της ευρωπαϊκής αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

φανταστικά

Πολύ ωραία προϊόντα, φανταστικές γεύσεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fdgw

Ένα ζευγάρι φοιτητών από την Πάτρα κέρδισε τον φοιτητικό διαγωνισμό Mindspace Challenge 2019 παρουσιάζοντας μια επιχειρηματική ιδέα για βιολογικά ηδύποτα χωρίς ζάχαρη.

Κώστας Τσαούσης

mhdd_arthros

Δύο χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της στο Εθνικό Θέατρο της Χάγης η «Μήδεια» του Ευρυπίδη, στη σπουδαία μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά και μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Δημήτρη Γεωργαλά, παρουσιάζεται από τις 20 Ιουνίου και για έντεκα μόνο παραστάσεις στον ιδιαίτερο χώρο του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου «Μπάγκειον» στην Ομόνοια.

Α-Φ Καβαλιεράτου

1
gcycew

Θα πιστεύατε ποτέ ότι μια ξανθιά μπύρα - μια αφιλτράριστη lager με φρουτώδη αρώματα, γεμάτο σώμα και ήπια πικρή επίγευση- ότι θα μπορούσε να συνοδεύσει μια παραδοσιακά ομελέτα με καρολάδες; Και όμως, η απάντηση είναι «Ναι».

flogero01

Η χειροποίητη ετικέτα με τις αριθμημένες φιάλες, ο συλλεκτικός χαρακτήρας (1517 φιάλες όλη η παραγωγή) και ο τρόπος διάθεσης του δίνει στο Φλογερό του 2015 μια ξεχωριστή θέση στο γευστικό χάρτη των οινόφιλων.

xaplostra_main01

Πόσο στοιχίζει μια ξαπλώστρα με τα συνοδευτικά της – από μια ομπρέλα για σκιά στον ήλιο αλλά και εμφιαλωμένο νερό, καφέδες, ελαφρά γεύματα και πετσέτες θαλάσσης; Εξαρτάται από την τοποθεσία, την ημέρα (καθημερινές ή Σαββατοκύριακα) και την περίοδο.

22
act4greece

Η μια καμπάνια αφορά την αναβίωση του κήπου- παιδικής χαράς της Ακροπόλεως και η δεύτερη καμπάνια αφορά την συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών του Ολύμπιον, ένα κτήριο της Θεσσαλονίκης συνδεδεμένο με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

xatzidakis

Η σχέση του Μάνου Χατζιδάκι με την Αθήνα φανερώνεται μέσα από τα τραγούδια του – από τον «Ιλισσό» της δεκαετίας του ΄50 μέχρι τα «Νυχτερινά Αγάλματα» της δεκαετίας του ΄80- και αποτελεί μια ζωντανή πηγή διαρκούς τροφοδοσίας της ευαισθησίας των νεότερων γενιών.