Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος με μιούζικαλ στο Εθνικό

Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος με μιούζικαλ στο Εθνικό

«Είναι ένα πρωτότυπο μιούζικαλ για μια γενιά που μεγάλωσε με την πεποίθηση ότι ο κόσμος τής ανήκει και βρέθηκε εκτεθειμένη σ’ έναν κόσμο που δεν περίμενε», διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα για την παράσταση Απλή Μετάβαση πού έρχεται στην Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου τον Φεβρουάριο του 2019

apli-metavasi
«Και ιστορία οι παρέες…». Μια ξεχωριστή στιγμή για το Εθνικό Θέατρο αναμένεται να δώσει μια από τις πιο δημιουργικές παρέες της Αθήνας ανεβάζοντας την παράσταση Απλή Μετάβαση στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» στο Κτήριο Τσίλλερ. Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος γράφει το κείμενο αλλά και τους στίχους των τραγουδιών, ο επιστήθιος φίλος και σταθερός συνεργάτης Θέμις Καραμουρατίδης «βάζει» τη μουσική και φτιάχνει τις συνθέσεις, ο ξεχωριστός Μίνως Θεοχάρης έχει αναλάβει την σκηνοθεσία, ενώ στη σκηνή θα βρεθούν ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης και η Μαρίζα Ρίζου, ο Κωνσταντίνος και η Μαρία Διακοπαναγιώτου, η Χαρά Κεφαλά και ο Νίκος Λεκάκης, ο Φοίβος Ριμένας και η Νάνσυ Σιδέρη. Στη σκηνή θα υπάρχει και ζωντανή ορχήστρα με την ευθύνη της επιμέλειας της να έχει αναλάβει ο ταλαντούχος μουσικός Δημήτρης Σιάμπος.
apli-metavasi-1


Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος έγραψε σχετικά στο facebook: «Φέτος, μαζί με το Themis Karamouratidis και μια εξαιρετική ομάδα συνεργατών, έχουμε τη χαρά να εκπληρώσουμε ένα όνειρο ζωής: ένα σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ που θα μιλάει (ή μάλλον... θα τραγουδάει) για το τώρα της γενιάς μας. Και μόνο που μας δίνεται η ευκαιρία να το πραγματοποιήσουμε στην πρώτη σκηνή της χώρας η συγκίνηση, η ανυπομονησία και το αίσθημα ευθύνης αυτόματα μεγεθύνονται.

"Απλή μετάβαση" λοιπόν. Από 15/02/19 στη Νέα Σκηνή - Νίκος Κούρκουλος. Σημειώστε το στα καλεντάρια σας».

Το σημειώσαμε λοιπόν και αναμένουμε. Ξεκινά τον Φεβρουάριο και ολοκληρώνεται μέσα στον Απρίλιο.

Κλείσιμο
Σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του Εθνικού Θεάτρου διαβάζουμε: «Μια ευκαιρία να αναλογιστούμε το σήμερα, στο σήμερα. Τις αντιξοότητες και τις αγωνίες μας μέσα από την ίδια την αμεσολάβητη εμπειρία τους. Να προσεγγίσουμε το τώρα σε χρόνο ενεστώτα. Η Απλή Μετάβαση είναι ένα πρωτότυπο μιούζικαλ για μια γενιά που μεγάλωσε με την πεποίθηση ότι ο κόσμος τής ανήκει και βρέθηκε εκτεθειμένη σ’ έναν κόσμο που δεν περίμενε. Ένα εγχείρημα ενδοσκόπησης από εκπροσώπους της ίδιας αυτής της γενιάς. Μια προσπάθεια να κατανοήσουμε και να κρίνουμε φαινόμενα καθολικά μέσα από τον αντίκτυπό τους σε βιώματα προσωπικά. Το κείμενο της παράστασης υπογράφει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, ένας από τους πιο ανήσυχους σύγχρονους δημιουργούς, ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο πολυσχιδής Μίνως Θεοχάρης. Συνεργάζονται με τον συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη κι έναν ξεχωριστό μικτό θίασο, ηθοποιών και τραγουδιστών. Μια παράσταση – εισιτήριο με προορισμό την πραγματικότητά μας. Αυτή που για πολλούς μοιάζει να μην έχει επιστροφή.

Κυριακή πρωί, Άνοιξη του 2017, στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Λίγο μετά την ενεργοποίηση του Brexit, με τον φόβο των κλειστών συνόρων και την απειλή μιας χαμένης τελευταίας ευκαιρίας για απόδραση. Οκτώ πρόσωπα στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, αποφασισμένα να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για ένα αβέβαιο μέλλον στην Αγγλία, μοιράζονται τις ιστορίες, τους φόβους και την ανασφάλειά τους. Η πτήση καθυστερεί, και όλοι τους έχουν αρκετό χρόνο για να γνωριστούν, να εξομολογηθούν τις σκέψεις τους, να αναπολήσουν, να επανεξετάσουν την απόφαση τους. Νέοι άνθρωποι, ανασφαλείς φιγούρες, φοβισμένοι και θυμωμένοι. Ψάχνουν μια νέα επαγγελματική ευκαιρία ή απλώς κυνηγούν την επιβίωση. Ο καθένας τους μια ξεχωριστή ιστορία. Κοινός παρονομαστής η ελπίδα ενός καλύτερου αύριο και η νοσταλγία του χαμένου ονείρου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης