Ο Αλκίνοος και η Δήμητρα του Μεγάλου Ερωτικού

Ο Αλκίνοος και η Δήμητρα του Μεγάλου Ερωτικού

Στη θέση του αισθαντικού Δημήτρη Ψαριανού ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ενώ η Δήμητρα Σελεμίδου αναμετράται με τα δύσκολα καθώς αναλαμβάνει την ευθύνη για τα τραγούδια της Φλέρυς Νταντωνάκη με τις αξέχαστες ερμηνείες της στο εμβληματικό έργο του Μάνου Χατζιδάκι

to-xamogelo-tis-tsokodas
«Μ’ επηρεάσανε βαθιά ο Ερωτόκριτος, ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, το Εργοστάσιο του Φιξ, ο Χαράλαμπος του “Βυζαντίου”, το υγρό κλίμα της Θεσσαλονίκης και τα άγνωστα πρόσωπα που γνώριζα τυχαία και παρέμειναν άγνωστα σ’ όλα τα χρόνια τα κατοπινά..» διαβάζω και παραθέτω ένα απόσπασμα από τα λόγια του Μάνου Χατζιδάκι σ’ ένα ενημερωτικό δελτίο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Αφορμή, είναι η έναρξη του Κύκλου Μάνου Χατζιδάκι για τη σεζόν 2018/19, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η Δήμητρα Σελεμίδου ερμηνεύουν τα τραγούδια του εμβληματικού έργου του Μάνου Χατζιδάκι ι «Ο Μεγάλος Ερωτικός» . Τις ίδιες μέρες στο ίδιο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί και το ορχηστικό «Το χαμόγελο της Τζοκόντας» - ερμηνεύουν η Βίκυ Στυλιανού (τσέμπαλο), ο Χάρης Κανελλίδης ( κιθάρα), ο Άρης Χατζησταύρου (κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα), η Βιβή Γκέκα (μαντολίνο) και ο Διονύσης Ρούσσος (σαξόφωνο) μαζί με την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Πέρα στο θολό ποτάμι Σόλο Πιάνο Μάνος Χατζιδάκις


Η Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρουσιάσει -για δεύτερη χρονιά- στις δύο σκηνές της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ ανέκδοτα έργα του, κύκλους τραγουδιών, πιανιστικά έργα, σουίτες, έργα για μπαλέτο, οπερατικά, ενώ μεταγραφές θα ερμηνευτούν από τα σύνολα της ΕΛΣ (Ορχήστρα, Χορωδία, Παιδική Χορωδία) και από διακεκριμένους και νεότερους ερμηνευτές.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, έχει ερμηνεύσει τα τραγούδια από το έργο « Ο Μεγάλος Ερωτικός» το 1999 στην Πνύκα και το 2005 στις Πρέσπες, ενώ είναι η πρώτη φορά για την Δήμητρα Σελεμίδου. Την ευθύνη της μουσικής διεύθυνσης θα έχει ο Λουκάς Καρυτινός, ενώ η καλλιτεχνική επιμέλεια ανήκει στον Γιώργο Χατζιδάκι.

Info
nationalopera.gr/gr/event/to-hamogelo-tis-tzokodas-o-megalos-erotikos/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης