Ο Ελληνικός Κόσμος το Σαββατοκύριακο

ellinikos-kosmos

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 3 έως 12 ετών

Τέλος της εβδομάδας σημαίνει αρχή της διασκέδασης στον «Ελληνικό Κόσμο». Ανασκαφές, εξερευνήσεις, παραμύθια, ταξίδια στο χρόνο από τους ειδικευμένους Μουσειοπαιδαγωγούς του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού είναι μόνο μερικά από τα θέματα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχει σχεδιάσει ο «Ελληνικός Κόσμος» για τη φετινή σχολική χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας από 3 έως 5 ετών έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μαζί με τους γονείς τους σε ένα «Γύρο του Κόσμου» για να γνωρίσουν πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της γης ως την άλλη. Στο πρόγραμμα «Το λιοντάρι και ο ποντικός» αναζητούν τη διαφορετικότητα μέσα από έναν μύθο του Αισώπου και «Παίζοντας με τις αισθήσεις» μαθαίνουν να αναγνωρίζουν μία-μία και τις πέντε.
ellinikos-kosmos-2


Τα παιδιά νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού γνωρίζουν «Αλλόκοτα, τρομακτικά, μοναδικά… είναι τέρατα και είναι μυθικά!» και παίζουν με τον Κέρβερο, τον Όρθρο και τη Χίμαιρα για να ανακαλύψουν τα σπάνια μυθολογικά πλάσματα και το λόγο για τον οποίον είχαν επινοηθεί.
ellinikos-kosmos-1


Οι μαθητές από Γ’ Δημοτικού, στην «Ανασκαφή» με σκουπάκι και μυστρί συμπληρώνουν το πάζλ της ιστορίας και γίνονται αρχαιολόγοι, εργάτες, συντηρητές και φωτογράφοι, ενώ στο πρόγραμμα «Έχω μια… ΙΔΕΑ», παίζουν και ανακαλύπτουν ορισμένα από τα επιτεύγματα της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας όπως ο υδραυλικός τηλέγραφος, η ύδραυλις και πολλά άλλα.

Info
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000.
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος

Δείτε περισσότερα στη σελίδα hellenic-cosmos.gr και facebook.com/cosmos.gr, ενώ για περισσότερες ιδέες για το τι θα κάνετε με τα παιδιά τα Σαββατοκύριακα τη φετινή χρονιά επισκεφτείτε mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα facebook.com/mamakita.gr.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

beer-chios

Μια νέα γυναίκα, η Στέλλα Δημητριάδου, που βρέθηκε να πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση στο μικροζυθοποιείο στο Κάμπο της Χίου είναι πίσω από την συνταγή της νέας ξεχωριστής μπύρας με το κυρίαρχο το τοπικό ιδίωμα

meloma

Το θυμαρίσιο μέλι μιας επιχείρησης από τα Χανιά συλλέγεται από την περιοχή του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς και εκτός από θυμάρι περιέχει μαλοτήρα καθώς και αλλά σπάνια και εκλεκτά βότανα της κρητικής χλωρίδας

vomvila

Στην οδό Θεοδωρήτου Βρεσθένης 7 στο Νέο Κόσμο, βρίσκεται η παραδοσιακή οικογενειακή παραγωγική μονάδα της εταιρείας Βομβύλα -με τα χειροποίητα λουκούμια και το υποβρύχιο βανίλια- έχοντας μια ιστορία 70 χρόνων

1