Ο Ελληνικός Κόσμος το Σαββατοκύριακο

ellinikos-kosmos

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 3 έως 12 ετών

Τέλος της εβδομάδας σημαίνει αρχή της διασκέδασης στον «Ελληνικό Κόσμο». Ανασκαφές, εξερευνήσεις, παραμύθια, ταξίδια στο χρόνο από τους ειδικευμένους Μουσειοπαιδαγωγούς του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού είναι μόνο μερικά από τα θέματα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχει σχεδιάσει ο «Ελληνικός Κόσμος» για τη φετινή σχολική χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας από 3 έως 5 ετών έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μαζί με τους γονείς τους σε ένα «Γύρο του Κόσμου» για να γνωρίσουν πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της γης ως την άλλη. Στο πρόγραμμα «Το λιοντάρι και ο ποντικός» αναζητούν τη διαφορετικότητα μέσα από έναν μύθο του Αισώπου και «Παίζοντας με τις αισθήσεις» μαθαίνουν να αναγνωρίζουν μία-μία και τις πέντε.
ellinikos-kosmos-2


Τα παιδιά νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού γνωρίζουν «Αλλόκοτα, τρομακτικά, μοναδικά… είναι τέρατα και είναι μυθικά!» και παίζουν με τον Κέρβερο, τον Όρθρο και τη Χίμαιρα για να ανακαλύψουν τα σπάνια μυθολογικά πλάσματα και το λόγο για τον οποίον είχαν επινοηθεί.
ellinikos-kosmos-1


Οι μαθητές από Γ’ Δημοτικού, στην «Ανασκαφή» με σκουπάκι και μυστρί συμπληρώνουν το πάζλ της ιστορίας και γίνονται αρχαιολόγοι, εργάτες, συντηρητές και φωτογράφοι, ενώ στο πρόγραμμα «Έχω μια… ΙΔΕΑ», παίζουν και ανακαλύπτουν ορισμένα από τα επιτεύγματα της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας όπως ο υδραυλικός τηλέγραφος, η ύδραυλις και πολλά άλλα.

Info
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000.
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος

Δείτε περισσότερα στη σελίδα hellenic-cosmos.gr και facebook.com/cosmos.gr, ενώ για περισσότερες ιδέες για το τι θα κάνετε με τα παιδιά τα Σαββατοκύριακα τη φετινή χρονιά επισκεφτείτε mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα facebook.com/mamakita.gr.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

leon

Ο 44χρονος φιλόλογος Λέων Α. Ναρ στο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης γράφει μια ξεχωριστή ιστορία για την επώδυνη ανασυγκρότηση της Ισραηλιτικής Κοινότητας, καταγράφοντας τα πολλαπλά εμπόδια που συνάντησε η επανένταξη των ομοθρήσκων του στην πόλη τους

4
kostas-tsakonas

Μια ταινία του Θόδωρου Μαραγκού για τον Κώστα Τσάκωνα στο διαγωνιστικό τμήμα του 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Docfest που γίνεται στην Χαλκίδα και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή

comedy-xmas

Το Comedy club για παιδιά το Δεκέμβριο στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

saia-paradosou

Η Ηρώ Σαϊα έστησε μια compact παράσταση σαν ένα ακριβό κέντημα από τα παλιά – μόνο που τα υλικά της παράστασης μιλάνε για την ζωή μας στο σήμερα!

mantis

Ο Χρήστος Νικολούδης, ένας νέος startuper – διοργανωτής του StartupNow Forum γίνεται στην Ελευσίνα το διήμερο 23-24 Νοεμβρίου 2018 μας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρουν εκείνοι που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση

eshophy

Η Σοφία Δενδρινού και η Ευδοκία Λιάκου έφτιαξαν την εταιρεία ÉSOPHY το 2017 και εγκατέστησαν το γευστικό τους στρατηγείο στην Κηφισιά, επιλέγοντας να κρατήσουν την κουζίνα τους σε δημόσια θέα και αυτό για να δώσουν την ευκαιρία στους πελάτες να μυρίσουν την σοκολάτα που λιώνει, τους καρπούς που ψήνονται και να δουν όλη την προετοιμασία και δημιουργία των προϊόντων

2