Μπύρες από την Πάρο

Μπύρες από την Πάρο

Η φίρμα -με άρωμα Αιγαίου στο DNA της- παραπέμπει στα 56 νησιά του αρχιπελάγους και έχει την παραγωγικής της βάση στο νησί της Πάρου

56inslands-paros
Η επωνυμία της ΙΚΕ - Alexandrou Pavlakis IKE- που ελέγχει την κυκλαδίτικη μικροζυθοποιία παραπέμπει ευθέως στους δύο συνιδρυτές της. Στον Νικόλα Παυλάκη από την Πάρο και τον Μαρίνο Αλεξάνδρου από το Λονδίνο όπου είναι και η βάση της επιχειρηματικής του δραστηριότητας.

Η κυκλαδίτικη μικροζυθοποιία που βρίσκεται στην Πάρο άρχισε να λειτουργεί και να παράγει μπύρες με την φίρμα 56isles από το 2016, δύο χρόνια μετά την ίδρυση της.
56inslands-paros-1


Το πώς φτιάχτηκε η μικροζυθοποιία στην Πάρο το «γράφουν» στο site της εταιρείας οι ίδιοι οι δημιουργοί της: «Η ιδέα ξεκίνησε ένα απόγευμα στο Λονδίνο. Δεν υπάρχουν και πολλά ζεστά απογεύματα στο Λονδίνο, αντίθετα με τα Ελληνικά νησιά. Μια μπύρα craft που θα απολαμβάνεται κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου. Πλούσια σε γεύση, “τραγανή” και ευχάριστη. Παρασκευασμένη στην αγαπημένη μας Πάρο, με το όνομα της να τιμά και τα 56 νησιά των Κυκλάδων, κοσμοπολίτικη, με πανέμορφο τοπίο και την ζεστασιά των ανθρώπων της». Οι ίδιοι αποκαλύπτουν και το όραμα τους: «αποτολμώντας σ’ αυτή την γωνιά του κόσμου, που για όλα τα πρόσφατα προβλήματά της, αποζημιώνει με την εκπληκτική ομορφιά της, την Ελλάδα. Είχαμε την τύχη να δημιουργήσουμε ένα προϊόν το οποίο τιμήθηκε από τους ντόπιους, αγαπήθηκε από τους επισκέπτες και ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο».

Πάλι από το site μαθαίνουμε για την διαδρομή και της επένδυσης και της παραγωγής: «Τους πρώτους μήνες του 2016 ολοκληρώθηκε το τελικό στάδιο παραγωγής της πρώτης μπύρας, και από τον Απρίλιο, μια ελαφριά Pilsner “56isles” κυκλοφόρησε στην εξαιρετικά υποσχόμενη αγορά της Πάρου.
56inslands-paros-2


Το μικροκλίμα του τόπου και η χρήση του κριθαριού που καλλιεργείται στο νησί δίνει έναν ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα στην μπύρα. Η αλμύρα της θάλασσας, η ηλιοφάνεια και η ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται προσθέτουν στην γεύση, αναδυκνύοντας τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά της, ενώ η χρήση ποικιλιών ποιοτικού λυκίσκου από διάφορες χώρες αλλά και βύνης με έντονα αρωματικό και γευστικό χαρακτήρα αναδεικνύουν τα επιμέρους συστατικά της συνταγής. Ο πρώτος στόχος της μικροζυθοποιίας είναι να παράγει 25.000 φιάλες τον μήνα διατηρώντας παράλληλα το εξαιρετικό επίπεδο της ποιότητας.

Κλείσιμο
Ο πρώτη αγορά-στόχος είναι η Πάρος. Ωστόσο, δεδομένου του εντυπωσιακά αυξανόμενου ενδιαφέροντος, ένα δίκτυο διανομής κτίζεται για περιοχές εκτός της Πάρου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».

Μία από τις μπύρες της μικροζυθοποιίας 56 Isles Aegean Wit ταξίδευσε στο Λονδίνο στον διαγωνισμό Great Taste Awards και επέστρεψε στον νησί με την διάκριση των 3 αστέρων.
56inslands-paros-3


Αλλά, ας δούμε για λίγο τον συνέταιρο από τον Λονδίνο. Αν διαβάσει κανείς τα στοιχεία του προφίλ του Μαρίνου Αλεξάνδρου που διαμένει και δραστηριοποιείται στο Λονδίνο θα διαπιστώσει ότι πέραν από συνιδρυτής της εταιρείας «Μικροζυθοποιία Πάρου» που παράγει τις μπύρες με την φίρμα 56isles μετέχει και σε άλλες δύο διακριτές επιχειρηματικές δραστηριότητες. Και στις δύο εμφανίζεται ως συνιδρυτής. Η μια, αφορά μια διεθνή εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης που ειδικεύεται στην υγεία των ανδρών (TAC). Η άλλη, είναι μια εταιρεία – Petalo House- που ασχολείται με το μάνατζεμντ ενός χαρτοφυλακίου με αναφορά σε επενδύσεις στο χώρο της ψυχαγωγίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης