Από τον 16ο αιώνα στην Βιβλιοθήκη της Θεολογικής Σχολής

Από τον 16ο αιώνα στην Βιβλιοθήκη της Θεολογικής Σχολής

Σπάνια χειρόγραφα, πολύτιμα βιβλία, εκδόσεις από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα και σημαντικό αρχειακό υλικό από την Βιβλιοθήκη της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών θα εκτίθεται στα μέσα του Σεπτέμβρη στον ομώνυμο χώρο υπό το πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου»

vivliothiki-athina
«Η Βιβλιοθήκη της Θεολογικής Σχολής χρονολογείται από την ίδρυση της Θεολογικής Σχολής που μαζί με την Νομική, την Ιατρική και τη Φιλοσοφική αποτέλεσαν τον πυρήνα του Πανεπιστημίου Αθηνών που ιδρύθηκε το 1837.

Το γνωστικό Αντικείμενο της συλλογής της, καλύπτει τους τομείς της Θεολογίας, της Θρησκειολογίας, της Εκκλησιαστικής Ιστορία, της Ιστορίας της Ελλάδος, της Ιεραποστολικής, της Ποιμαντικής, της Κατηχητικής, του Κανονικού Δίκαιου, της Φιλοσοφίας, της Δογματικής, της Χριστιανικής Κοινωνιολογίας, της Παλαιογραφίας, της Φιλοσοφίας, της Ψυχολογίας και της Χριστιανικής Αρχαιολογίας.

Το αρχείο της βιβλιοθήκης καλύπτεται από 132.800 τεκμήρια βιβλίων, 495 τίτλους περιοδικών ενώ διαθέτει συλλογή παλαιών και σπάνιων Βιβλίων» διαβάζουμε στην σχετική ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης του Ε.Κ.Π.Α.

Αυτή η συλλογή του παλαιού και σπάνιου υλικού της Βιβλιοθήκης έρχεται στο φως με την πρόσκληση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

«..χειρόγραφα και βιβλία, τα οποία καλύπτουν γνωστικά αντικείμενα της Θεολογικής Σχολής -όπως Βυζαντινή Μουσική, Λειτουργική, Παλαιά και Καινή Διαθήκη, Δογματική- σπάνιες εκδόσεις (Λειψίας, Βιέννης, Κωνσταντινούπολης, Βενετίας, Λονδίνου, Παρισίων κ.ά.) από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα αλλά και έργα Αγιογραφίας του Εργαστηρίου Εικονογραφικής Τέχνης του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, θα φιλοξενηθούν στην έκθεση».

Το υλικό θα εκτίθεται στη Βιβλιοθήκη της Θεολογικής Σχολής από τις 10 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, με την δράση εντάσσεται στη θεματική ενότητα «Η Μεγάλη Γιορτή της Ανάγνωσης» της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης