Οι κυπρίνοι της «αιώνιας Ιαπωνίας»

Οι κυπρίνοι της «αιώνιας Ιαπωνίας»

Η Ιαπωνία του δωδέκατου αιώνα, ένας αλιέας, η αυτοκρατορική πόλη, ένας πνιγμός, η ζωή από δω και πέρα, από τον Γάλλο συγγραφέα Ντιντιέ Ντεκουάν και τις εκδόσεις Στερέωμα

i-ypiresia-kipon-kai-limnon
Με αφετηρία ένα μικρό χωριό στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ξεκινά ένα νοητό ταξίδι στον δωδέκατο αιώνα της Ιαπωνίας μέσα από το βιβλίο «Η υπηρεσία κήπων και λιμνών».

Από μια χώρα με εξαιρετικά πλούσια λογοτεχνική παράδοση σε όλα τα είδη, ο 73χρονος Γάλλος συγγραφέας Ντιντιέ Ντεκουάν εισέρχεται στην Ιαπωνική λογοτεχνία επηρεασμένος -σύμφωνα και με την κριτικογραφία της γαλλικής εφημερίδας Le Monde- από «το έργο του μεγάλου Ιάπωνα ζωγράφου Χιροσίγκε και του νομπελίστα συγγραφέα Γιασουνάρι Καβαμπάτα καθώς καταφέρνει να συλλάβει την ατμόσφαιρα μιας Ιαπωνίας αιώνιας, παραδομένης στην εκλέπτυνση και την έξαρση των αισθήσεων· μιας Ιαπωνίας αιχμαλωτισμένης ανάμεσα σε υπερφυσικά πλάσματα και φυσικούς νόμους, ένα πεδίο περιπέτειας που τροφοδοτεί έξοχα την μυθιστορηματική του φαντασία».

Η Ιαπωνία τον δωδέκατο αιώνα, ένας αλιέας, οι ιερές λίμνες της αυτοκρατορικής πόλης, οι κυπρίνοι, ένας πνιγμός, η χήρα, η ζωή από δω και πέρα αποτυπώνονται σε 376 σελίδες, μεταφρασμένες από τη γαλλική γλώσσα από την Ιφιγένεια Μποτουροπούλου, με τον εκδοτικό οίκο Στερέωμα να έχει αναλάβει την έκδοση του.

Στοιχεία από μια διαφορετική εποχή -άγνωστη σε πολλούς- συνθέτουν ένα σκηνικό όπου -όπως διαβάζουμε σχετικά από το οπισθόφυλλο του βιβλίου- «Ο συγγραφέας συλλαμβάνει την ατμόσφαιρα της αιώνιας Ιαπωνίας, τον βαθύ αισθησιασμό της, αλλά και την περίπλοκη δομή της κοινωνίας του ιαπωνικού μεσαίωνα..»

Ο Ντιντιέ Ντεκουάν (Didier Decoin), γεννήθηκε το 1945. Είναι συγγραφέας και σεναριογράφος, με πλούσια δράση στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, Ήταν μόλις είκοσι ετών όταν δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα, για να ακολουθήσουν περίπου είκοσι ακόμη βιβλία, ανάμεσα στα οποία τα Abraham de Brooklyn (1971, Βραβείο των βιβλιοπωλών) και John l’ Enfer (1977, βραβείο Goncourt). Είναι μέλος της Ακαδημίας Γκονκούρ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης