15 ημέρες, 11 ομάδες, 22 παραστάσεις!

15-imeres-11-omades

Το «Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας» ξεκινά το "ταξίδι" του με ένα γεμάτο θεατρικό πρόγραμμα

Το «Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας», μια πρωτότυπη ιδέα που ξεκίνησε το 2015, παίρνει σάρκα και οστά και φέτος παρουσιάζοντας 11 επαγγελματικές θεατρικές ομάδες, φιλοξενώντας τες για 22 παραστάσεις, σε 15 ημέρες –με διάρκεια από 15 έως 30 Σεπτεμβρίου.

Η πρωτοβουλία βρίσκεται στην σύμπραξη της Καλλιτεχνικής Εταιρείας Labillusions, σε συνεργασία με το Θέατρο OLVIO στο οποίο θα παρουσιαστούν τα έργα.
15-imeres-11-omades-1


Όπως διαβάζουμε σχετικά σε ένα ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: «Η ιδέα του Θεάτρου Βαλίτσας εστιάζει στην κυρίαρχη παρουσία του ηθοποιού και στην λιτότητα των μέσων που χρησιμοποιεί. Αναδεικνύει την αξία της αφαίρεσης και των περιττών στοιχείων, τοποθετώντας την ερμηνεία ως το πρωταρχικό ενδιαφέρον της παράστασης. Ενσωματώνει στην δημιουργία της παράστασης την έννοια του ταξιδιού, τόσο σε πραγματικό όσο και μεταφορικό επίπεδο».

Επιπλέον, «Το Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας στοχεύει σταδιακά στο να πάρει ένα διεθνή χαρακτήρα με τη συμμετοχή και ξένων καλλιτεχνών και ομάδων, θέλοντας να δημιουργήσει ένα πλαίσιο ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των καλλιτεχνών, αλλά και των καλλιτεχνών με το κοινό. Επίσης στοχεύει και στην ανάπτυξη ενός πεδίου ανταλλαγών, πρωτίστως με νέους καλλιτέχνες και νέες θεατρικές ομάδες».

Ο διαγωνιστικός χαρακτήρας της συνάντησης περιλαμβάνει 8 βραβεία ενώ ιδιαίτερη πρωτοτυπία κατέχει το 8ο βραβείο το οποίο θα δοθεί σε όλους τους θεατές που θα παρακολουθήσουν όλες τις παραστάσεις του φεστιβάλ και αυτό είναι η ελεύθερη είσοδος σε όλες τις παραστάσεις του θεάτρου «Olvio» για την περίοδο 2018-2019.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

beer-chios

Μια νέα γυναίκα, η Στέλλα Δημητριάδου, που βρέθηκε να πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση στο μικροζυθοποιείο στο Κάμπο της Χίου είναι πίσω από την συνταγή της νέας ξεχωριστής μπύρας με το κυρίαρχο το τοπικό ιδίωμα

meloma

Το θυμαρίσιο μέλι μιας επιχείρησης από τα Χανιά συλλέγεται από την περιοχή του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς και εκτός από θυμάρι περιέχει μαλοτήρα καθώς και αλλά σπάνια και εκλεκτά βότανα της κρητικής χλωρίδας

vomvila

Στην οδό Θεοδωρήτου Βρεσθένης 7 στο Νέο Κόσμο, βρίσκεται η παραδοσιακή οικογενειακή παραγωγική μονάδα της εταιρείας Βομβύλα -με τα χειροποίητα λουκούμια και το υποβρύχιο βανίλια- έχοντας μια ιστορία 70 χρόνων

1