Το Θέατρο Σκιών «Πέρα από τα Σύνορα»

theatro-skion

Η 28χρονη Πέγκυ Ζούτη, σκηνοθέτις της νεότερης γενιάς, παρουσιάζει «ένα ντοκιμαντέρ για το θέατρο σκιών και την επιβίωση του στα χρόνια της κρίσης» στην διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Καστελλόριζο

Τι θα συνέβαινε αν ο καραγκιόζης σταματούσε να υπάρχει; Παραθέτω ένα ερώτημα το οποίο περιέχεται στο μονόλεπτο trailer του μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Νέα Εποχή» το οποίο θα προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ ιστορικού ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πέρα από τα Σύνορα».

Την ευθύνη της σκηνοθεσίας –επιπλεόν των συναφών αρμοδιοτήτων– έχει η 28χρονη Πέγκυ Ζούτη.

Σε ένα βιογραφικό της διαβάζω: «Γεννήθηκε το 1990 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2008 ξεκίνησε τις σπουδές της στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Συνέχισε με σπουδές στην Σχολή Καλών Τεχνών της Βαλένθια και έκανε την πρακτική της στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας . Δραστηριοποιείται και εργάζεται στον χώρο από το 2014 ενώ τo 2016 την κέρδισε η τέχνη της κινούμενης εικόνας επεκτείνοντας τις σπουδές της στο τμήμα Filmmaking της SAE Ιnstitute of Athens.».

Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, η «Νέα Εποχή» παρουσιάζεται στην διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Καστελλόριζο.

Συνοπτικά για το 12 λεπτών φίλμ διαβάζουμε: «Ένα ντοκιμαντέρ για το θέατρο σκιών και την επιβίωση του στα χρόνια της κρίσης.

Πώς οι σύγχρονοι καραγκιοζοπαίχτες μυούνται στην παλαιική τέχνη του θεάτρου σκιών, προσπαθώντας να στηρίξουν την τέχνη και το επάγγελμα τους στο χώρο της ψυχαγωγίας ανταγωνιζόμενοι την τεχνολογία και την ψηφιακή εποχή».

Το Διεθνές Φεστιβάλ ιστορικού ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» διοργανώνεται -για τρίτη χρονιά φέτος-, από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών.

Όπως αναφέρεται σχετικά: «Ιδρύθηκε το 2008 από μια ομάδα νέων ιστορικών- ερευνητών (πρώην συνεργατών του ΕΛΙΑ) και σήμερα απαριθμεί περισσότερους από 45.000 φίλους/μέλη – από όλη την Ελλάδα.

Μεταξύ των δράσεών του περιλαμβάνονται οι εκδόσεις επιστημονικών και λογοτεχνικών βιβλίων, η δημιουργία ιστορικών ντοκιμαντέρ, καθώς και η υλοποίηση, αφιλοκερδώς, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διαλέξεων σε ιδρύματα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε όλη την Ελλάδα με σκοπό τη διάχυση της γνώσης στους νέους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους μαθητές και φοιτητές, καθώς και την διδασκαλία άγνωστων -κατά κύριο λόγο- πτυχών της νεότερης ελληνικής Ιστορίας».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dymani-prosfigias

Την ιστορία της Κλειώς Χατζηαλέξη -εργάτριας στην κλωστοϋφαντουργία Μουταλάσκη εξιστορεί η θεατρική παράσταση-ντοκουμέντο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς εστιάζοντας στην εργατική προσφυγιά της Ελευθερούπολης Αττικής

leonardo-da-vinci

75 μοντέλα εφευρέσεων, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδικών του και περισσότερα από 200 εκθέματα του Μουσείου «Leonardo da Vinci» της Ρώμης, θα βρίσκονται στην ομώνυμη έκθεση στο χώρο του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΥ στο Γκάζι

1
beer-chios

Μια νέα γυναίκα, η Στέλλα Δημητριάδου, που βρέθηκε να πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση στο μικροζυθοποιείο στο Κάμπο της Χίου είναι πίσω από την συνταγή της νέας ξεχωριστής μπύρας με το κυρίαρχο το τοπικό ιδίωμα