Το Θέατρο Σκιών «Πέρα από τα Σύνορα»

theatro-skion

Η 28χρονη Πέγκυ Ζούτη, σκηνοθέτις της νεότερης γενιάς, παρουσιάζει «ένα ντοκιμαντέρ για το θέατρο σκιών και την επιβίωση του στα χρόνια της κρίσης» στην διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Καστελλόριζο

Τι θα συνέβαινε αν ο καραγκιόζης σταματούσε να υπάρχει; Παραθέτω ένα ερώτημα το οποίο περιέχεται στο μονόλεπτο trailer του μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Νέα Εποχή» το οποίο θα προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ ιστορικού ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πέρα από τα Σύνορα».

Την ευθύνη της σκηνοθεσίας –επιπλεόν των συναφών αρμοδιοτήτων– έχει η 28χρονη Πέγκυ Ζούτη.

Σε ένα βιογραφικό της διαβάζω: «Γεννήθηκε το 1990 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2008 ξεκίνησε τις σπουδές της στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Συνέχισε με σπουδές στην Σχολή Καλών Τεχνών της Βαλένθια και έκανε την πρακτική της στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας . Δραστηριοποιείται και εργάζεται στον χώρο από το 2014 ενώ τo 2016 την κέρδισε η τέχνη της κινούμενης εικόνας επεκτείνοντας τις σπουδές της στο τμήμα Filmmaking της SAE Ιnstitute of Athens.».

Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, η «Νέα Εποχή» παρουσιάζεται στην διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Καστελλόριζο.

Συνοπτικά για το 12 λεπτών φίλμ διαβάζουμε: «Ένα ντοκιμαντέρ για το θέατρο σκιών και την επιβίωση του στα χρόνια της κρίσης.

Πώς οι σύγχρονοι καραγκιοζοπαίχτες μυούνται στην παλαιική τέχνη του θεάτρου σκιών, προσπαθώντας να στηρίξουν την τέχνη και το επάγγελμα τους στο χώρο της ψυχαγωγίας ανταγωνιζόμενοι την τεχνολογία και την ψηφιακή εποχή».

Το Διεθνές Φεστιβάλ ιστορικού ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» διοργανώνεται -για τρίτη χρονιά φέτος-, από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών.

Όπως αναφέρεται σχετικά: «Ιδρύθηκε το 2008 από μια ομάδα νέων ιστορικών- ερευνητών (πρώην συνεργατών του ΕΛΙΑ) και σήμερα απαριθμεί περισσότερους από 45.000 φίλους/μέλη – από όλη την Ελλάδα.

Μεταξύ των δράσεών του περιλαμβάνονται οι εκδόσεις επιστημονικών και λογοτεχνικών βιβλίων, η δημιουργία ιστορικών ντοκιμαντέρ, καθώς και η υλοποίηση, αφιλοκερδώς, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διαλέξεων σε ιδρύματα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε όλη την Ελλάδα με σκοπό τη διάχυση της γνώσης στους νέους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους μαθητές και φοιτητές, καθώς και την διδασκαλία άγνωστων -κατά κύριο λόγο- πτυχών της νεότερης ελληνικής Ιστορίας».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

music_ar1

Με την Monica να μελοποιεί τα γραμμένα στα ιταλικά χορικά, η Νατάσα Τριανταφύλλη παίρνει πάνω της την ευθύνη ενός δύσκολου εγχειρήματος: Να δώσει ζωή στην τραγωδία του Ανδρέα Κάλβου «Οι Δαναΐδες» έπειτα από δύο αιώνες σιωπής…

snail_ar

Μια οικογενειακή εκδρομή σε μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες σαλιγκαριών στην χώρα μας με ένα ευρύ πεδίο δραστηριότητας από την εκτροφή μέχρι την δημιουργία προϊόντων για το πιάτο του καταναλωτή.

books_ar

Τρείς συγγραφείς – ο Δημήτρης Γράψας , ο Άγης Πετάλας και ο Νίκος Χρυσός – διεκδικούν το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2019.

onasis_ar

Μεθαύριο, Τρίτη 21 Μαΐου, στο δημοτικό θέατρο Ολύμπια της Οδού Ακαδημίας που φέρει πλέον το όνομα της κορυφαίας υψιφώνου του 20 ου αιώνα ξεκινάει η λειτουργία της μόνιμης έκθεσης «Μαρία Κάλλας».

nemeas01

Μια εμπειρία οινογευσίας για γονείς με παράλληλη δράση θεατρικού παιχνιδιού και γευσιγνωσίας σταφυλιού και των προϊόντων του για παιδιά στα οινοποιεία της Νεμέας με την ομάδα του ΜΑΜΑΚΙΤΑ 

leukada01

Το σύστημα δόμησης της πόλης- πρωτεύουσας του νησιού του Ιονίου ως στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και αντισεισμικής προστασίας