Το αρκουδάκι με το μέλι από τις Κονίστρες!

melissourgion

Μια μικρή οικογενειακή μελισσοκομική μονάδα στο μεγαλοχώρι της Κύμης ξεχωρίζει για την εξωστρέφεια της!

Οι Κονίστρες ήταν από παλιά και συνεχίζει να είναι πάντα ένα μεγαλοχώρι ανάμεσα στην Κύμη (το διοικητικό κέντρο της περιοχής) και το Αυλωνάρι - σε απόσταση 69 χιλιομέτρων από τη Χαλκίδα. Εκεί, επέλεξαν πριν λίγα χρόνια φεύγοντας από την Αθήνα ο Κώστας Αργύρης και η Νατάσσα Κεφαλά να στήσουν μια μικρή σύγχρονη μελισσοκομική μονάδα. Το Μελισσουργείον της οικογένειας Αργύρη.

Το πώς και το γιατί το αφηγούνται οι δύο τους: «Με λίγα λόγια η ιστορία μας ξεκινά από την Αθήνα όπου και μέναμε, όταν αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με κάτι διαφορετικό (ο Κώστας μεγαλωμένος στις Κονίστρες, με σπουδές φυσικοθεραπείας και διορισμένος στα ΕΛΤΑ, κι εγώ Αθηναία με δουλεία σε εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών).

Η όλη σκέψη υλοποιήθηκε με τρία μελίσσια μετά την ολοκλήρωση του κύκλου σεμιναρίων μελισσοκομίας στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.) από τον Κώστα, το 2009 και στην ουσία από το 2010 εγκατασταθήκαμε και οι δύο πλέον μόνιμα στο χωριό.

Από τότε έως τώρα έχουν μεσολαβήσει 9 διεθνή βραβεία, ανάμεσα σε αυτά το δικό μας μέλι Ελάτης διακρίθηκε ως το καλύτερο βιολογικό μέλι στο κόσμο στο διαγωνισμό Biolmiel, κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα.
melissourgion-1

Έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες γιατί όλα στη δουλειά μας εξαρτώνται από τη φύση, η μελισσοκομία είναι άλλωστε ένα συνεχές κυνήγι της άνοιξης.

Δεν έχει αλλάξει η αγάπη μας γι αυτό που κάνουμε και θέλουμε όλο και περισσότερο να επικοινωνούμε στο ευρύ κοινό ότι τα αγαθά κρύβουν μαγεία, επαφή με τη φύση αλλά και κόπο.

Αισθανόμαστε πολύ τυχεροί και ευγνώμονες γιατί οι κόποι μας έχουν αναγνωριστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».

Όπως διαβάζουμε στο site – www.melissourgion.com- : «Η παραγωγή μας βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στη νομή φυσικών καλλιεργειών της ελληνικής φύσης (έλατο, θυμάρι, πεύκο, ερείκη), στην ορθή μελισσοκομική πρακτική αλλά και στη μη χρήση φαρμάκων.

Τα προϊόντα μας είναι άθερμες, αμιγείς ποικιλίες μελιού (μέλι ελάτης, μέλι από θυμάρι, μέλι πεύκου, μέλι ερείκης), φυσική γύρη και βασιλικός πολτός, πάντα κατά την επιτρεπόμενη εποχή συλλογής και παραγωγής τους.Η αγάπη και ο σεβασμός μας πρωτίστως στην εκπληκτική κοινωνία των μελισσών και βεβαίως στον τελικό παραλήπτη των μελισσοκομικών αγαθών που είναι ο καταναλωτής, μας επιτρέπουν να εγγυόμαστε την άριστη ποιότητα των προϊόντων μας.

Μέλημά μας είναι να φτάνει σε εσάς μέλι απευθείας από την κυψέλη. Όπως ακριβώς μας το προσφέρουν οι μέλισσες, 100% φυσικό, απλά υπέροχο!».

Πάντως, η χάρτινη δικτυωτή συσκευασία που αγκαλιάζει τα γυάλινα βαζάκια των 100 γραμμαρίων με το χαρακτηριστικό αρκουδάκι είναι όλα τα λεφτά!

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Μαριάνκα

Τί εννοείτε ως βιολογικό μέλι; Τις βοσκάτε εσείς τις μέλισσες και πάνε μόνο σε συγκεκριμένα φυτά ή τις έχετε κλεισμένες με σίτες κάπου και δεν βγαίνουν έξω στη φύση; Μεγάλη μπαρούφα αυτό με το βιολογικό μέλι και ακόμα μεγαλύτερα κορόιδα όσοι την τρώνε τη μπαρούφα σας αμάσητη. Αναρωτιέμαι ποιός σας πιστοποίησε...

Api master

Το μέλι είναι βιολογικό οταν δεν βάζεις φάρμακα στην κυψέλη

8 Triagrams

Υποστηρίζω και εγώ τίς προσπάθειες νέων παιδιών που τα τελευταία χρόνια καινοτομούν στο χώρο τής γαστρονομίας, παραγωγή αγροτικών προϊόντων αγροτουρισμού κτλπ. αλλά δυστυχώς οι τιμές αυτών τον προϊόντων σε μια Ελλάδα κρίσης απευθύνονται κυρίως σε ξένες αγορές. Δεν λέμε, ωραίο και το Organic, ωραίο και το design αλλά ρε παιδιά πολλά από αυτά τα μέλια τα πουλάνε κατά μέσο όρο στα €7-€10 (και πάνω) ανα 100 gr. Και είναι πολύ σπάνιο να βρεις συσκευασία ανω τον 250 gr. Στην καλύτερη περίπτωση ίσως να βρεις 420 gr. Και αυτό φυσικά γίνεται ώστε ο παραγωγός να βγάλει το μέγιστο κέρδος.

g

Πολύ χαίρομαι όταν διαβάζω για ανθρώπους που τολμούν και δημιουργουν.Μόνο έτσι θα πάει μπροστά η Ελλάδα.Μπράβο σας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες