Το αρκουδάκι με το μέλι από τις Κονίστρες!

Το αρκουδάκι με το μέλι από τις Κονίστρες!

Μια μικρή οικογενειακή μελισσοκομική μονάδα στο μεγαλοχώρι της Κύμης ξεχωρίζει για την εξωστρέφεια της!

melissourgion
Οι Κονίστρες ήταν από παλιά και συνεχίζει να είναι πάντα ένα μεγαλοχώρι ανάμεσα στην Κύμη (το διοικητικό κέντρο της περιοχής) και το Αυλωνάρι - σε απόσταση 69 χιλιομέτρων από τη Χαλκίδα. Εκεί, επέλεξαν πριν λίγα χρόνια φεύγοντας από την Αθήνα ο Κώστας Αργύρης και η Νατάσσα Κεφαλά να στήσουν μια μικρή σύγχρονη μελισσοκομική μονάδα. Το Μελισσουργείον της οικογένειας Αργύρη.

Το πώς και το γιατί το αφηγούνται οι δύο τους: «Με λίγα λόγια η ιστορία μας ξεκινά από την Αθήνα όπου και μέναμε, όταν αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με κάτι διαφορετικό (ο Κώστας μεγαλωμένος στις Κονίστρες, με σπουδές φυσικοθεραπείας και διορισμένος στα ΕΛΤΑ, κι εγώ Αθηναία με δουλεία σε εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών).

Η όλη σκέψη υλοποιήθηκε με τρία μελίσσια μετά την ολοκλήρωση του κύκλου σεμιναρίων μελισσοκομίας στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.) από τον Κώστα, το 2009 και στην ουσία από το 2010 εγκατασταθήκαμε και οι δύο πλέον μόνιμα στο χωριό.

Από τότε έως τώρα έχουν μεσολαβήσει 9 διεθνή βραβεία, ανάμεσα σε αυτά το δικό μας μέλι Ελάτης διακρίθηκε ως το καλύτερο βιολογικό μέλι στο κόσμο στο διαγωνισμό Biolmiel, κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα.
melissourgion-1

Κλείσιμο
Έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες γιατί όλα στη δουλειά μας εξαρτώνται από τη φύση, η μελισσοκομία είναι άλλωστε ένα συνεχές κυνήγι της άνοιξης.

Δεν έχει αλλάξει η αγάπη μας γι αυτό που κάνουμε και θέλουμε όλο και περισσότερο να επικοινωνούμε στο ευρύ κοινό ότι τα αγαθά κρύβουν μαγεία, επαφή με τη φύση αλλά και κόπο.

Αισθανόμαστε πολύ τυχεροί και ευγνώμονες γιατί οι κόποι μας έχουν αναγνωριστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».

Όπως διαβάζουμε στο site – www.melissourgion.com- : «Η παραγωγή μας βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στη νομή φυσικών καλλιεργειών της ελληνικής φύσης (έλατο, θυμάρι, πεύκο, ερείκη), στην ορθή μελισσοκομική πρακτική αλλά και στη μη χρήση φαρμάκων.

Τα προϊόντα μας είναι άθερμες, αμιγείς ποικιλίες μελιού (μέλι ελάτης, μέλι από θυμάρι, μέλι πεύκου, μέλι ερείκης), φυσική γύρη και βασιλικός πολτός, πάντα κατά την επιτρεπόμενη εποχή συλλογής και παραγωγής τους.Η αγάπη και ο σεβασμός μας πρωτίστως στην εκπληκτική κοινωνία των μελισσών και βεβαίως στον τελικό παραλήπτη των μελισσοκομικών αγαθών που είναι ο καταναλωτής, μας επιτρέπουν να εγγυόμαστε την άριστη ποιότητα των προϊόντων μας.

Μέλημά μας είναι να φτάνει σε εσάς μέλι απευθείας από την κυψέλη. Όπως ακριβώς μας το προσφέρουν οι μέλισσες, 100% φυσικό, απλά υπέροχο!».

Πάντως, η χάρτινη δικτυωτή συσκευασία που αγκαλιάζει τα γυάλινα βαζάκια των 100 γραμμαρίων με το χαρακτηριστικό αρκουδάκι είναι όλα τα λεφτά!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης