Ξανθιά, φρέσκια και Λαρισαία

Ξανθιά, φρέσκια και Λαρισαία

Το όνομα της, LoLa που εκφράζει την αγάπη των Λαρισαίων για την πόλη τους αλλά και αποτυπώνει στην επωνυμία της τις συντεταγμένες της θεσσαλικής πρωτεύουσας

lola
Ο Γιώργος Πέτρου και η ΙΚΕ του, με την επωνυμία Ζυθοποιία Πηνειού, βρίσκονται πίσω από την μπύρα LoLa, την πρώτη μπύρα που παράγεται και κυκλοφορεί στη Λάρισα.

Η LoLa Fresh Beer είναι «μια γευστική Pilsner, φρέσκια, απαστερίωτη μπύρα με βυνώδη γεύση, βοτανικά και πικάντικα αρώματα και ελαφρώς πικρή επίγευση» που αξιοποιεί το κριθάρι του Κάμπου («η χρήση του κριθαριού που καλλιεργείται στον κάμπο δίνει έναν ιδιαίτερο γευστικό και ποιοτικό χαρακτήρα στις μπύρες μας») και ζυθοποιείται («η ζυθοποίηση γίνεται με μεράκι και στις καλύτερες συνθήκες παραγωγής με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό») στη ιδιόκτητη παραγωγική μονάδα που βρίσκεται στο7ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού, Λάρισας – Συκουρίου.
lola-2


Τι σημαίνει ή που παραπέμπει η επωνυμία της μπύρας. Άκουσα από φίλους στη Λάρισα αλλά και διάβασα στο διαδίκτυο ενδιαφέρουσες εκδοχές για την καταγωγή – προέλευση. Η μία, έχει να κάνει με το προφανές: I Love Larisa. Μια δεύτερη εξίσου αξιόπιστη καθώς αποτυπώνεται και στην ετικέτα της φιάλης έχει να κάνει με τις συντεταγμένες της πόλης. Το πρώτο συνθετικό της επωνυμίας προέρχεται από τα δύο πρώτα ψηφία της λέξης Longitude -Γεωγραφικό Μήκος αλλά και της λέξης Latitude -Γεωγραφικό Πλάτος. LO-22.4191° E , LA- 39.6390° N.

Κλείσιμο
Στο site της εταιρείας διαβάζουμε τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της μπύρας τύπου Pilsner. «Προφίλ: Ξανθιά και σχεδόν διαυγής, με λευκό αφρό μεγάλης διάρκειας. Στη μύτη διακρίνουμε διακριτικά γήινα και ελαφρώς πικάντικα αρώματα. Στο στόμα, η γλυκύτητα της βύνης μαζί με τη ελαφριά γεύση μπισκότου δένει αρμονικά με τα διακριτικά αρώματα του Τσέχικου λυκίσκου. Η επίγευση της είναι ελαφρώς πικρή, πικάντικη και με μεγάλη διάρκεια, όπως ακριβώς αρμόζει σε μια κλασική Τσέχικη Pils.

Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος: 4 βαθμοί
Φιάλη: 330 ml
Alc: 5.5 % vol
IBU: 29
Food pairing: Σαλάτες, λευκά κρέατα (κοτόπουλο, γαλοπούλα), φρέσκα τυριά, λιπαρά ή τηγανιτά ψαρικά/θαλασσινά, βραστά λουκάνικα, ελαφρώς πικάντικα φαγητά, τηγανιτά, Λεμονόπιτα, γλυκά με φράουλες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης