Ξανθιά, φρέσκια και Λαρισαία

lola

Το όνομα της, LoLa που εκφράζει την αγάπη των Λαρισαίων για την πόλη τους αλλά και αποτυπώνει στην επωνυμία της τις συντεταγμένες της θεσσαλικής πρωτεύουσας

Ο Γιώργος Πέτρου και η ΙΚΕ του, με την επωνυμία Ζυθοποιία Πηνειού, βρίσκονται πίσω από την μπύρα LoLa, την πρώτη μπύρα που παράγεται και κυκλοφορεί στη Λάρισα.

Η LoLa Fresh Beer είναι «μια γευστική Pilsner, φρέσκια, απαστερίωτη μπύρα με βυνώδη γεύση, βοτανικά και πικάντικα αρώματα και ελαφρώς πικρή επίγευση» που αξιοποιεί το κριθάρι του Κάμπου («η χρήση του κριθαριού που καλλιεργείται στον κάμπο δίνει έναν ιδιαίτερο γευστικό και ποιοτικό χαρακτήρα στις μπύρες μας») και ζυθοποιείται («η ζυθοποίηση γίνεται με μεράκι και στις καλύτερες συνθήκες παραγωγής με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό») στη ιδιόκτητη παραγωγική μονάδα που βρίσκεται στο7ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού, Λάρισας – Συκουρίου.
lola-2


Τι σημαίνει ή που παραπέμπει η επωνυμία της μπύρας. Άκουσα από φίλους στη Λάρισα αλλά και διάβασα στο διαδίκτυο ενδιαφέρουσες εκδοχές για την καταγωγή – προέλευση. Η μία, έχει να κάνει με το προφανές: I Love Larisa. Μια δεύτερη εξίσου αξιόπιστη καθώς αποτυπώνεται και στην ετικέτα της φιάλης έχει να κάνει με τις συντεταγμένες της πόλης. Το πρώτο συνθετικό της επωνυμίας προέρχεται από τα δύο πρώτα ψηφία της λέξης Longitude -Γεωγραφικό Μήκος αλλά και της λέξης Latitude -Γεωγραφικό Πλάτος. LO-22.4191° E , LA- 39.6390° N.

Στο site της εταιρείας διαβάζουμε τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της μπύρας τύπου Pilsner. «Προφίλ: Ξανθιά και σχεδόν διαυγής, με λευκό αφρό μεγάλης διάρκειας. Στη μύτη διακρίνουμε διακριτικά γήινα και ελαφρώς πικάντικα αρώματα. Στο στόμα, η γλυκύτητα της βύνης μαζί με τη ελαφριά γεύση μπισκότου δένει αρμονικά με τα διακριτικά αρώματα του Τσέχικου λυκίσκου. Η επίγευση της είναι ελαφρώς πικρή, πικάντικη και με μεγάλη διάρκεια, όπως ακριβώς αρμόζει σε μια κλασική Τσέχικη Pils.

Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος: 4 βαθμοί
Φιάλη: 330 ml
Alc: 5.5 % vol
IBU: 29
Food pairing: Σαλάτες, λευκά κρέατα (κοτόπουλο, γαλοπούλα), φρέσκα τυριά, λιπαρά ή τηγανιτά ψαρικά/θαλασσινά, βραστά λουκάνικα, ελαφρώς πικάντικα φαγητά, τηγανιτά, Λεμονόπιτα, γλυκά με φράουλες».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

kyriakos

Τέτοιους θέλουμε. Οι άλλοι να πάτε μετανάστες. Μπράβο παιδιά!!!

tria_plia

αν και Λαρισαιος μποικοταζ λογο ονοματος. καμια ανοχη στους χιπστερ

ωραιος

χαχα μπορει να ακούγεται καπως αλλα εισαι πολύ σωστος! Νομιζα ότι είναι αθηναϊκο φαινομενο αλλα μαλλον εχει παρει διαστασεις παντου το εναλλακτικο χιπστεριλικι κ τα ντουγανια που το στηριζουν!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21-festival-thess

Το ραντεβού έχει ήδη κλειστεί για το 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που ξεκινά την πρώτη ημέρα του Μαρτίου και η πόλη - μαζί με το σινεφίλ κοινό της- είναι ήδη έτοιμη για το καλωσόρισμα

la-voluntad

Η Αγγελική Πασπαλιάρη και ο Δημήτρης Παπαβασιλείου, δύο νέοι –σε ηλικία– ηθοποιοί, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του Σέζαρ Μπρι «La Voluntad» στον εικαστικό χώρο του Ξενοδοχείου Μπάγκειον

kykladoupoli

Ένα περιβαλλοντικό παιχνίδι με αγάπη για τις Κυκλάδες και το περιβάλλον

2bullMeDiTherapy

Πρώτος στόχος της 2bullMeDiTherapy είναι η δημιουργία διαγνωστικού τεστ αίματος για την ανίχνευση και τη σταδιοποίηση του ανευρύσματος κοιλιακής και θωρακικής αορτής που είναι το μοναδικό διαγνωστικό τεστ αίματος που έχει δημιουργηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο για ανίχνευση ανευρύσματος

glaros

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν τον Γλάρο του Αντόν Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Παρασκευόπουλου και στις δύο πόλεις (πρώτα στα Γιάννενα και μετά στη Λάρισα)

pessoa

Ο Θανάσης Ακοκκαλίδης και η ομάδα του παρουσιάζουν το έργο «Pessoa» για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής». Μετά την ολοκλήρωση του επιτυχημένου πρώτου κύκλου παραστάσεων και την θερμή ανταπόκριση του κοινού, το απαιτητικό εγχείρημα επιστρέφει στη σκηνή