Ξανθιά, φρέσκια και Λαρισαία

lola

Το όνομα της, LoLa που εκφράζει την αγάπη των Λαρισαίων για την πόλη τους αλλά και αποτυπώνει στην επωνυμία της τις συντεταγμένες της θεσσαλικής πρωτεύουσας

Ο Γιώργος Πέτρου και η ΙΚΕ του, με την επωνυμία Ζυθοποιία Πηνειού, βρίσκονται πίσω από την μπύρα LoLa, την πρώτη μπύρα που παράγεται και κυκλοφορεί στη Λάρισα.

Η LoLa Fresh Beer είναι «μια γευστική Pilsner, φρέσκια, απαστερίωτη μπύρα με βυνώδη γεύση, βοτανικά και πικάντικα αρώματα και ελαφρώς πικρή επίγευση» που αξιοποιεί το κριθάρι του Κάμπου («η χρήση του κριθαριού που καλλιεργείται στον κάμπο δίνει έναν ιδιαίτερο γευστικό και ποιοτικό χαρακτήρα στις μπύρες μας») και ζυθοποιείται («η ζυθοποίηση γίνεται με μεράκι και στις καλύτερες συνθήκες παραγωγής με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό») στη ιδιόκτητη παραγωγική μονάδα που βρίσκεται στο7ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού, Λάρισας – Συκουρίου.
lola-2


Τι σημαίνει ή που παραπέμπει η επωνυμία της μπύρας. Άκουσα από φίλους στη Λάρισα αλλά και διάβασα στο διαδίκτυο ενδιαφέρουσες εκδοχές για την καταγωγή – προέλευση. Η μία, έχει να κάνει με το προφανές: I Love Larisa. Μια δεύτερη εξίσου αξιόπιστη καθώς αποτυπώνεται και στην ετικέτα της φιάλης έχει να κάνει με τις συντεταγμένες της πόλης. Το πρώτο συνθετικό της επωνυμίας προέρχεται από τα δύο πρώτα ψηφία της λέξης Longitude -Γεωγραφικό Μήκος αλλά και της λέξης Latitude -Γεωγραφικό Πλάτος. LO-22.4191° E , LA- 39.6390° N.

Στο site της εταιρείας διαβάζουμε τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της μπύρας τύπου Pilsner. «Προφίλ: Ξανθιά και σχεδόν διαυγής, με λευκό αφρό μεγάλης διάρκειας. Στη μύτη διακρίνουμε διακριτικά γήινα και ελαφρώς πικάντικα αρώματα. Στο στόμα, η γλυκύτητα της βύνης μαζί με τη ελαφριά γεύση μπισκότου δένει αρμονικά με τα διακριτικά αρώματα του Τσέχικου λυκίσκου. Η επίγευση της είναι ελαφρώς πικρή, πικάντικη και με μεγάλη διάρκεια, όπως ακριβώς αρμόζει σε μια κλασική Τσέχικη Pils.

Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος: 4 βαθμοί
Φιάλη: 330 ml
Alc: 5.5 % vol
IBU: 29
Food pairing: Σαλάτες, λευκά κρέατα (κοτόπουλο, γαλοπούλα), φρέσκα τυριά, λιπαρά ή τηγανιτά ψαρικά/θαλασσινά, βραστά λουκάνικα, ελαφρώς πικάντικα φαγητά, τηγανιτά, Λεμονόπιτα, γλυκά με φράουλες».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

kyriakos

Τέτοιους θέλουμε. Οι άλλοι να πάτε μετανάστες. Μπράβο παιδιά!!!

tria_plia

αν και Λαρισαιος μποικοταζ λογο ονοματος. καμια ανοχη στους χιπστερ

ωραιος

χαχα μπορει να ακούγεται καπως αλλα εισαι πολύ σωστος! Νομιζα ότι είναι αθηναϊκο φαινομενο αλλα μαλλον εχει παρει διαστασεις παντου το εναλλακτικο χιπστεριλικι κ τα ντουγανια που το στηριζουν!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

leonardo-da-vinci

75 μοντέλα εφευρέσεων, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδικών του και περισσότερα από 200 εκθέματα του Μουσείου «Leonardo da Vinci» της Ρώμης, θα βρίσκονται στην ομώνυμη έκθεση στο χώρο του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΥ στο Γκάζι

1
dymani-prosfigias

Την ιστορία της Κλειώς Χατζηαλέξη -εργάτριας στην κλωστοϋφαντουργία Μουταλάσκη εξιστορεί η θεατρική παράσταση-ντοκουμέντο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς εστιάζοντας στην εργατική προσφυγιά της Ελευθερούπολης Αττικής

beer-chios

Μια νέα γυναίκα, η Στέλλα Δημητριάδου, που βρέθηκε να πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση στο μικροζυθοποιείο στο Κάμπο της Χίου είναι πίσω από την συνταγή της νέας ξεχωριστής μπύρας με το κυρίαρχο το τοπικό ιδίωμα