Το φεστιβάλ του «χωριού-φάντασμα» !

festival-chorio-fantasma

Σ΄ ένα χωριό που εγκαταλείφθηκε έπειτα από το σεισμό του 1953, στα Παλιά Βλαχάτα, στη Σάμη της Κεφαλονιάς, παρουσιάζεται το Saristra Festival, μια μουσική και εικαστική συνάντηση η οποία «μεταμορφώνει το παλιό πανηγύρι του χωριού σε ένα σύγχρονο είδος διασκέδασης και ψυχαγωγίας»

«Η ιδέα της αξιοποίησης του δημόσιου χώρου και συγκεκριμένα ενός εγκαταλειμμένου χωριού οδηγεί στην επανασύνδεση με το παρελθόν και τη δημιουργία νέας συλλογικής μνήμης..» διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών του φεστιβάλ στην ιστοσελίδα saristrafestival.gr

Στην πλατεία του ορεινού χωριού Βλαχάτα Σάμης -σ΄ ένα κινηματογραφικό τοπίο- στο νησί της Κεφαλονιάς, πραγματοποιείται για έκτη χρονιά μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία η οποία παρουσιάζει εκθέσεις εικαστικών τεχνών, προβολές ταινιών, σεμινάρια και διαλέξεις καθώς και δραστηριότητες για παιδιά σε μια συνάντηση για τρείς ημέρες στις 3-4 και 5 Αυγούστου.
festival-chorio-fantasma-1


Στο χωριό που εγκαταλείφθηκε έπειτα το σεισμό του 1953, ανάμεσα σε χαμηλά σπίτια και αρχοντικά, χτισμένα σύμφωνα με την παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική, σε εκκλησίες, στην παλιά κεντρική πλατεία του χωριού, αλλά και σε πέτρινους ξυλόφουρνους και σε παλιά χωμάτινα δρομάκια, δημιουργείται το ιδανικό περιβάλλον για μια αίσθηση σουρεαλισμού μέσα στην φύση και την εξοχή.

Το Saristra festival συνεργάζεται για πρώτη φορά με το «SeaNema Open Air Film Festival» ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ της Κεφαλονιάς το οποίο θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με μικρού μήκους ταινίες, ενώ συνεχίζει τη συνεργασία με το Athens Digital Art Festival. Επίσης, φιλοξενεί media και land art, ζωγραφική και installations, «φωτίζοντας διαφορετικές πλευρές της ζωής με σκοπό την έμπνευση, τη γνώση και τη χαρά της δημιουργίας».

Σχετικά με την αναταπόκριση του κοινού διαβάζουμε ότι: «Το φεστιβάλ καταφέρνει και πετυχαίνει ένα δύσκολο στόχο, να προσελκύει ανθρώπους κάθε ηλικίας. Η ποικιλία των δραστηριοτήτων, η ιδιαιτερότητα του χώρου και η ελεύθερη είσοδος διαμορφώνουν την ετερότητα στο κοινό, σπάνιο για ένα καλλιτεχνικό φεστιβάλ. Η πλειοψηφία των επισκεπτών είναι νέοι κυρίως από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό οι οποίοι αναζητούν μία σύγχρονη βιωματική εμπειρία σε ένα φυσικό τοπίο γεμάτο αναμνήσεις του παρελθόντος».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

κο κο κο

ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΑΙΟΙ...ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

myandros-instagram

116 φωτογράφοι καταθέτουν τη προσωπική τους δημιουργική ματιά για το νησί της Άνδρου μέσα από το project "#My_Andros"

1
festival-thess

Ταινίες, πρόσωπα, ιστορίες, αίθουσες και χώροι αλλά και η ίδια η πόλη με τους δρόμους και τους ανθρώπους της συγκροτούν ένα σημειωματάριο ακριβών στιγμών για την διοργάνωση του φεστιβάλ που μόλις τελείωσε…

chair

Στο κέντρο της σημερινής κουβέντας μας – που καταγράφεται εδώ- είναι το εμβληματικό σύμβολο ενός παραδοσιακού κουρείου, η δερμάτινη πολυθρόνα και ο μύθος που την συνοδεύει…

monopati-iros

Ανάβαση «ψυχής» από εκατοντάδες πεζοπόρους και ορειβάτες κάθε Νοέμβριο στην Εύβοια

2