Τρείς σκηνές του ΚΘΒΕ, μετά το καλοκαίρι

Τρείς σκηνές του ΚΘΒΕ, μετά το καλοκαίρι

Η Βρεφική Σκηνή, η Παιδική Σκηνή και η Νεανική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, παρουσιάζουν στο νέο καλλιτεχνικό προγραμματισμό της χειμερινής περιόδου, σύγχρονα και κλασσικά έργα «με στόχο όχι απλά να ψυχαγωγήσουν, αλλά να φέρουν σε επαφή τα παιδιά με σημαντικά κείμενα, να γνωρίσουν την τέχνη του θεάτρου και να καλλιεργηθούν ως ώριμοι ενήλικοι θεατές»

kthve
Με έναρξη τους φθινοπωρινούς μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο -στις 21 Οκτωβρίου, στις 10 και στις 17 Νοεμβρίου- η Παιδική, η Νεανική και η Βρεφική Σκηνή αντίστοιχα, ξεκινούν με το νέο καλλιτεχνικό προγραμματισμό της χειμερινής περιόδου, παρουσιάζοντας τρία σύγχρονα και κλασσικά έργα.

Οι τρείς σκηνές, οι οποίες απευθύνονται σε ηλικίες από 8 μηνών έως νήπια 4 χρονών η Βρεφική, και σε παιδιά και εφήβους η Παιδική και Νεανική Σκηνή, περιλαμβάνουν στον προγραμματισμό τους θεατρικές παραστάσεις, οι οποίες όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ «υλοποιούνται με στόχο όχι απλά να ψυχαγωγήσουν, αλλά να φέρουν σε επαφή τα παιδιά με σημαντικά κείμενα, να τους γνωρίσουν την τέχνη του θεάτρου, να εμφυσηθούν με σημαντικά μηνύματα και να καλλιεργηθούν ως ώριμοι ενήλικοι θεατές».

Συγκεκριμένα, η Βρεφική Σκηνή παρουσιάζει στο Βασιλικό Θέατρο της θεατρική παράσταση με τίτλο «Κοίτα!» σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Καραδήμα. Αναλυτικά διαβάζουμε: «..παράσταση που εγκαινίασε το Βρεφικό Θέατρο στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σημειώνοντας συνεχή sold out από τις πρώτες παρουσιάσεις της, επιστρέφει για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρονών!

Η Μαριάννα Αβραμάκη υποδέχεται ξανά μικρούς και μεγάλους για να τους παρασύρει στην ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού στο σπίτι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο μεγαλώνει. Ένας υπέροχος κόσμος γεμάτος χρώματα, ήχους και εικόνες θα ξεδιπλωθεί μπροστά στις μαμάδες και στους μπαμπάδες, που έρχονται με τα μωρά τους στο θέατρο για πρώτη φορά».

Η Νεανική Σκηνή παρουσιάζει στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών το έργο του Σάιμον Στέφενς «Ποιός σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» σε μια θεατρική προσαρμογή του ομότιτλου μυθιστορήματος του Μαρκ Χάντον. Η σκηνοθεσία είναι της Ελεάνας Τσίχλη και η μετάφραση της Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου.

Η Παιδική Σκηνή παρουσιάζει στο Βασιλικό Θέατρο το έργο της Άλκης Ζέη «Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου». Την ευθύνη της σκηνοθεσίας του έργου έχει αναλάβει ο Τάκης Τζαμαργιάς, τα λόγια του οποίου σχετικά με την παράσταση παραθέτουμε παρακάτω:

«Το έργο της Άλκης Ζέη ζωντανεύει στη σκηνή του ΚΘΒΕ, και παρόλο που παραπέμπει στη φρίκη του πολέμου και της κατοχής στην Αθήνα, δεν περιορίζεται σε αυτήν, την υπερβαίνει και αποκτά μια οικουμενική διάσταση για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Ο Πέτρος, παππούς σήμερα, ανακαλεί μνήμες, ζωντανεύει στιγμιότυπα από την παιδική του και εφηβική του ηλικία σε μια δύσκολη ιστορική περίοδο, όπου η πατρίδα του βρισκόταν υπό κατοχή από ξένο κατακτητή με στερήσεις, πείνα και θανάτους. Με τον μικροσκοπικό του φακό φωτίζει ανθρώπους, σχέσεις, ιδέες, αλλάζει απόψεις, γκρεμίζει δεδομένα και στερεότυπα και μέσα από την περιπλάνησή του μας οδηγεί να δούμε με άλλη ματιά τα παιδιά του πολέμου στον πλανήτη μας, τις κακουχίες, την πείνα και τους θανάτους, τα hot spots με τα παιδιά της γειτονικής μας Συρίας και με κουράγιο και δύναμη μας ενθαρρύνει να μη χάνουμε την πίστη για τον αγώνα που οφείλουμε να κάνουμε «…για μια καινούργια ζωή», να βρούμε την αισιοδοξία και το χαμόγελο που λίγο λίγο χάνουμε. Μας κάνει να θυμηθούμε ότι σε δύσκολες εποχές όπου κυριαρχούν οι ιδέες και οι αξίες μπορούμε να ενθουσιαζόμαστε για «τα μικρά» του τόπου μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης