Φιλμικός προορισμός: Στερεά Ελλάδα

film-office

Τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας που υποστηρίζει το Film Office της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος – Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς του Γιάννη Οικονομίδη- ξεκίνησαν στη Λαμία και θα συνεχιστούν ως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Τα γυρίσματα της ταινίας «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» - σε σκηνοθεσία του Γιάννη Οικονομίδη- ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή στη Λαμία και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα διαρκέσουν έως τις 9-10 Σεπτεμβρίου.
film-office-3


«Πρώτη μέρα γυρίσματος σήμερα. Η πολύ σημαντική κίνηση από την Περιφέρεια να δημιουργηθεί Film Office και η ταινία μας είναι η πρώτη που υποστηρίζεται. Είναι παρά πολύ σημαντική η βοήθεια αυτή για εμάς. Αυτό που μπορώ να πω εγώ -και εκ μέρους και των ηθοποιών της ταινίας- είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ». Ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης μας δίνει και πληροφορίες για την νέα του ταινία: «Είναι μια παράξενη ταινία, εγώ τη χαρακτηρίζω μια μαύρη κωμωδία…». Και συνέχισε: «Με τον Δημοσθένη (σ.σ ο συγγραφέας Δημοσθένης Παπαμάρκος) ήμασταν ίδια παρέα. Είχαμε και τον Χάρη Λαγκούση που ήταν στο σενάριο και της προηγούμενης ταινίας. Κάτσαμε και οι τρεις και σκαρώσαμε το σενάριο της ταινίας. Ψάχναμε ένα μέρος έξω από την Αθήνα. Η Λαμία είναι μια πόλη. Είναι πόλη, δεν είναι χωριό. Ήρθε και η στήριξη του Film Office και κούμπωσε το πράγμα. Η έμπνευση της ταινίας ήταν να προεκτείνω αυτό που ξεκίνησα με το Ψάρι γενικά, αλλά και μια διάθεση για πιο απελευθερωμένο χιούμορ της όλης κατάστασης. Ν' αφήσω το χιούμορ να ξεχυθεί ελεύθερα, ξέρεις να ξεσαλώσουμε λίγο πιο απενοχοποιημένα. Συνεργάζομαι με τους ηθοποιούς που έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν μαζί τους αλλά και με πολλούς ερασιτέχνες».
film-office-2


Ο Γιάννης Οικονομίδης και η νέα ταινία του έφθασε στη Λαμία λόγω του Film Office της Στερεάς Ελλάδας. Το τελευταίο αν και διανύει τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του έχει καταφέρει να διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία σε πανελλαδικό επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη προχωρά στην πολλαπλή στήριξη τεσσάρων κινηματογραφικών παραγωγών που τα γυρίσματά τους πραγματοποιούνται στην Στερεά Ελλάδα.

Σε αυτή την επιτυχημένη πορεία αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. «Όσοι μας γνωρίζουν ξέρουν ότι μένουμε ελάχιστα στη θεωρία και προχωράμε γρήγορα στην πράξη ή στα γυρίσματα στην συγκεκριμένη περίπτωση. Καθημερινά ακούτε για κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα αλλά το ερώτημα είναι αν τις βλέπετε. Εμείς λοιπόν είμαστε σε θέση να τις παρουσιάσουμε πλέον» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στον τόπο των γυρισμάτων της ταινίας Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς με την συμμετοχή και των συντελεστών της ταινίας που θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στη Φθιώτιδα. Τα γυρίσματα αυτής της ταινίας είναι μόνο η αρχή, όπως φαίνεται, για το Film Office της Στερεάς Ελλάδας, καθώς ακολουθούν ακόμη τρεις παραγωγές των ταινιών «Θερμοκήπιο», «Απόστρατος» και «Χάρτινα πουλιά».

Το Film Office της Στερεάς Ελλάδας είναι μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας με βασικό στόχο την προσέλκυση ξένων και Ελληνικών οπτικοαουστικών παραγωγών. Ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2016 και δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το Film Office της Στερεάς Ελλάδας είναι ένα one stop shop για τις ανάγκες οποιαδήποτε οπτικοακουστικής παραγωγής. To Film Office καλύπτει την ανάγκη διασύνδεσης μεταξύ των οπτικοακουστικών παραγωγών και της τοπικής αγοράς (ξενοδοχεία, χώροι εστίασης, επαγγελματίες, εργάτες κ.α), με τη διοίκηση και τις υπηρεσίες (αδειοδοτήσεις, διευκολύνσεις και αντιμετώπιση γραφειοκρατικών δυσκολιών), και συγκεκριμένα για τις τοποθεσίες γυρισμάτων, την αδειοδότηση για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας.
film-office-1


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με μια εντυπωσιακή ποικιλία φυσικού και αστικού περιβάλλοντος, μπορεί να αποτελέσει ιδανικό χώρο φιλοξενίας κινηματογραφικών παραγωγών. Η κοντινή απόσταση από την Αθήνα και το διεθνές αεροδρόμιο, το πολύ καλό και συνεχώς βελτιούμενο οδικό δίκτυο, το απαράμιλλο φυσικό της περιβάλλον αλλά και ειδικού ενδιαφέροντος τοποθεσίες όπως η μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της χώρας κλπ απέχουν μεταξύ τους ελάχιστες ώρες.

Το Film Office διαμεσολαβεί μεταξύ των διαφόρων κρατικών δομών που είναι απαραίτητες είτε για την εξασφάλιση σχετικών αδειών κινηματογράφησης είτε για την αρωγή τους κατά την εκτέλεση της παραγωγής

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών έχει ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης με το όνομα Hospitality Fund, κάτω από ειδικές προϋποθέσεις και μπορείτε να βρείτε μέσα από την ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας Film Office.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

seferis-meres-h

Αύριο Δευτέρα κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Ικαρος ο προτελευταίος τόμος του προσωπικού ημερολογίου του Γιώργου Σεφέρη που καλύπτει χρονική περίοδο από τον Ιανουάριο του 1961 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 1963

poli-paidi-mnimeia

Οδηγός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση από την Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)

dertilis

Ο καθηγητής Γ. Β. Δερτιλής με την νέα, αναθεωρημένη και επαυξημένη έκδοση του κορυφαίου έργου του «Ιστορία της Νεότερης και Σύγχρονης Ελλάδας 1750-2015» καταφέρνει να εξηγήσει «την Ιστορία της νεότερης και σύγχρονης Ελλάδας με τους Έλληνες να φαντάζονται μιαν από τις πρωιμότερες δημοκρατίες στον κόσμο και να την διαμορφώνουν βυθισμένοι σε εξάρσεις ενθουσιασμού και σε εμφύλια μίση, να παλεύουν με την αστάθεια που τους επέβαλλε η μοίρα της χώρας, η θέση της στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, και να σκορπούν το αίμα τους αντιμετωπίζοντας αυτοκρατορίες και αψηφώντας υπερδυνάμεις»

1
leon

Ο 44χρονος φιλόλογος Λέων Α. Ναρ στο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης γράφει μια ξεχωριστή ιστορία για την επώδυνη ανασυγκρότηση της Ισραηλιτικής Κοινότητας, καταγράφοντας τα πολλαπλά εμπόδια που συνάντησε η επανένταξη των ομοθρήσκων του στην πόλη τους

11
kostas-tsakonas

Μια ταινία του Θόδωρου Μαραγκού για τον Κώστα Τσάκωνα στο διαγωνιστικό τμήμα του 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Docfest που γίνεται στην Χαλκίδα και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή

comedy-xmas

Το Comedy club για παιδιά το Δεκέμβριο στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών