Ένα αεροπλάνο πέφτει στο Γκάζι

Ένα αεροπλάνο πέφτει στο Γκάζι

Το θεατρικό έργο “BU21” του Stuart Slade αγγίζει το φαινόμενο της τρομοκρατίας με έναν ιδιαίτερο και καυστικά ρεαλιστικό τρόπο μέσα από τις ιστορίες έξι επιζώντων

bu21-1
Ένας πύραυλος χτυπά απ’ το πουθενά ένα επιβατικό αεροπλάνο. Ακολουθεί μία τεράστια έκρηξη και το BU21 πέφτει πάνω στα κεφάλια έντρομων πολιτών. Τι θα έκανες αν ήσουν εσύ ένας από αυτούς; Αν αυτές οι εικόνες που μοιάζουν σαν σκηνές από ταινία εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια σου;

Το “BU21” του Stuart Slade αγγίζει το φαινόμενο της τρομοκρατίας με έναν ιδιαίτερο και καυστικά ρεαλιστικό τρόπο μέσα από τις ιστορίες έξι επιζώντων ενός τρομοκρατικού χτυπήματος. Το έργο ανέβηκε το 2017 στο West End του Λονδίνου σημειώνοντας εκρηκτική επιτυχία και αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.
BU21 2ος Χρόνος στο Θέατρο 104


Για «90 έντονα λεπτά που αρέσκονται στο να μας εκπλήσσουν και να μας διαψεύδουν» έγραψε η Evening Standard, ενώ ο The Guardian έκανε λόγο για «μια προσεκτική, συγκλονιστική και πικρά αστεία μελέτη για το πώς αντιμετωπίζουμε την τραγωδία».

Ο σκηνοθέτης Θοδωρής Βουρνάς σύστησε το έργο στο ελληνικό κοινό τον περασμένο χειμώνα μέσα από μία παράσταση που κέρδισε τις εντυπώσεις. Κάπως έτσι, μετά τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων του το “BU21” επιστρέφει στο Γκάζι και στο θέατρο 104 από τις 22 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15.

Κλείσιμο
Έξι άνθρωποι που βρέθηκαν στην κόλαση από τη μια στιγμή στην άλλη αφηγούνται τις απώλειες εκείνης της μέρας, το τραύμα και τη διαδικασία επούλωσής του…

«Αν με ρωτήσεις για τι μιλάει το έργο, η απάντηση δεν θα είναι για το φαινόμενο της τρομοκρατίας. Αυτό είναι η αφορμή» σχολιάζει ο Θοδωρής Βουρνάς. «Το BU21 μιλάει για τη δύναμη του ανθρώπου να προχωράει μπροστά. Δυο από τους χαρακτήρες, προσπαθώντας να προχωρήσουν αναγνωρίζουν πως αν δεν το χλευάσεις δεν θα το ξεπεράσεις. Και όταν πλέον μιλάμε ότι κάτι μπορούμε να το χλευάσουμε πάει να πει ότι σαν έννοια είναι πολύ μέσα στις ζωές μας. Δεν είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε , γιατί είναι κάτι το αποτρόπαιο, αλλά είναι κάτι που θα μάθουμε να ξεπερνάμε και να αμυνόμαστε».
bu21


Τη μετάφραση του έργου έχει κάνει η Λυδία Τριγώνη, την κινησιολογία επιμελείται η Ντέπυ Γοργογιάννη, το artwork ο Γιώργος Γιαννίμπας, το production design η Κασσιανή Λεοντιάδου, ενώ το καθηλωτικό trailer έφτιαξε ο Γιώργος Τσιρογιάννης.

Παίζουν οι: Χρηστίνα Γαρμπή, Μανώλης Κλωνάρης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Αντώνης Πριμηκύρης, Βαγγέλης Σαλευρής, Λία Τσάνα.

Από τις 22 Οκτωβρίου ο τρόμος επιστρέφει στο θέατρο 104…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης