Μια πολιτιστική πρόσκληση για τα Ιωάννινα!

pluggy

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης των Ιωαννίνων να συμμετέχουν στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μέσα από την πανευρωπαϊκή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Pluggy, σε μια δράση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Η πλατφόρμα Κοινωνικής Δικτύωσης Pluggy (Pluggable Social Platform for Heritage Awareness and Participation) είναι μια σύμπραξη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, της εταιρείας ανάπτυξης εφαρμογών πολιτισμού Cliomuse και του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς.

Σκοπός της πλατφόρμας είναι ο διαμοιρασμός των γνώσεων και της πολιτιστικής εμπειρίας των χρηστών για την προώθηση της τοπικής και εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και η διασύνδεσή τους, προσφέροντας στους ίδιους τους χρήστες υπηρεσίες επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης σε θέματα πολιτισμού.

Με απλά λόγια, «Οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται τις πολιτιστικές εμπειρίες τους και τη γνώση τους για τον πολιτισμό του τόπου τους, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης.

Μέσω του καινοτόμου συγγραφικού εργαλείου (Curatorial Tool) που θα προσφέρει η πλατφόρμα, θα μπορούν να συσχετίζονται οι ιστορίες των χρηστών με υλικό από ήδη διαθέσιμες ψηφιακές συλλογές και βιβλιοθήκες και με περιεχόμενο που θα έχουν ανεβάσει οι ίδιοι, οι φίλοι τους και επαγγελματίες του πολιτισμού».

Επιπλέον, «Οι ιστορίες θα διανθίζονται με καινοτόμα εργαλεία εξιστόρησης και απλές εφαρμογές όπως: εφαρμογή εντοπισμού γεωγραφικής θέσης, αφήγησης ιστοριών με ήχο 3D, συνεργατικών παιχνιδιών και επαυξημένης πραγματικότητας.

Από τις 18 μέχρι τις 27 Ιουλίου, η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας του ευρωπαϊκού έργου Pluggy, θα είναι διαθέσιμη στους επισκέπτες του Μουσείου Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς στα Ιωάννινα.

Η πρόσκληση όπως διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών αναφέρει: «Είσαι κάτοικος Ιωαννίνων ή σκοπεύεις να επισκεφθείς την πόλη ή την ευρύτερη περιοχή αυτό το διάστημα; Μην χάσεις την ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά τους εταίρους του έργου Pluggy και τις δυνατότητες που προσφέρει η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας αλλά και η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που αναπτύσσουν για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με την ενεργή συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών».

Σχετικά με την πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας στο Μουσείο Αργυροτεχνίας διαβάζουμε ότι θα συμμετέχουν εκτός από το ΠΙΟΠ, ο συντονιστής του έργου και υπεύθυνος για τη δημιουργία του συγγραφικού εργαλείου, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών, το Πανεπιστήμιο της Μάλαγας, και το Imperial College του Λονδίνου. Tις δοκιμές στα Ιωάννινα θα υποστηρίξει σε τεχνικό επίπεδο και το Πολυτεχνείο του Košice στη Σλοβακία, με απομακρυσμένη πρόσβαση».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

αφιλοτιμος

Αισχος πολη, ουσιαστικα μηδεν ιστορια, απλα μια ενδιαμεση σταση μεχρι να κατηφορισουν οι καραβλαχοι απο τα βουνα στη θαλασσα και τσι να εκπολιτιστουν. Ξεκινησαν το 1950 και θα φτασουν καπου στα 2100. Τεσπα, καλλιο αργα, παρα ποτε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mantis

Ο Χρήστος Νικολούδης, ένας νέος startuper – διοργανωτής του StartupNow Forum γίνεται στην Ελευσίνα το διήμερο 23-24 Νοεμβρίου 2018 μας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρουν εκείνοι που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση

eshophy

Η Σοφία Δενδρινού και η Ευδοκία Λιάκου έφτιαξαν την εταιρεία ÉSOPHY το 2017 και εγκατέστησαν το γευστικό τους στρατηγείο στην Κηφισιά, επιλέγοντας να κρατήσουν την κουζίνα τους σε δημόσια θέα και αυτό για να δώσουν την ευκαιρία στους πελάτες να μυρίσουν την σοκολάτα που λιώνει, τους καρπούς που ψήνονται και να δουν όλη την προετοιμασία και δημιουργία των προϊόντων

myandros-instagram

116 φωτογράφοι καταθέτουν τη προσωπική τους δημιουργική ματιά για το νησί της Άνδρου μέσα από το project "#My_Andros"

1
festival-thess

Ταινίες, πρόσωπα, ιστορίες, αίθουσες και χώροι αλλά και η ίδια η πόλη με τους δρόμους και τους ανθρώπους της συγκροτούν ένα σημειωματάριο ακριβών στιγμών για την διοργάνωση του φεστιβάλ που μόλις τελείωσε…