Μια πολιτιστική πρόσκληση για τα Ιωάννινα!

pluggy

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης των Ιωαννίνων να συμμετέχουν στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μέσα από την πανευρωπαϊκή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Pluggy, σε μια δράση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Η πλατφόρμα Κοινωνικής Δικτύωσης Pluggy (Pluggable Social Platform for Heritage Awareness and Participation) είναι μια σύμπραξη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, της εταιρείας ανάπτυξης εφαρμογών πολιτισμού Cliomuse και του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς.

Σκοπός της πλατφόρμας είναι ο διαμοιρασμός των γνώσεων και της πολιτιστικής εμπειρίας των χρηστών για την προώθηση της τοπικής και εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και η διασύνδεσή τους, προσφέροντας στους ίδιους τους χρήστες υπηρεσίες επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης σε θέματα πολιτισμού.

Με απλά λόγια, «Οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται τις πολιτιστικές εμπειρίες τους και τη γνώση τους για τον πολιτισμό του τόπου τους, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης.

Μέσω του καινοτόμου συγγραφικού εργαλείου (Curatorial Tool) που θα προσφέρει η πλατφόρμα, θα μπορούν να συσχετίζονται οι ιστορίες των χρηστών με υλικό από ήδη διαθέσιμες ψηφιακές συλλογές και βιβλιοθήκες και με περιεχόμενο που θα έχουν ανεβάσει οι ίδιοι, οι φίλοι τους και επαγγελματίες του πολιτισμού».

Επιπλέον, «Οι ιστορίες θα διανθίζονται με καινοτόμα εργαλεία εξιστόρησης και απλές εφαρμογές όπως: εφαρμογή εντοπισμού γεωγραφικής θέσης, αφήγησης ιστοριών με ήχο 3D, συνεργατικών παιχνιδιών και επαυξημένης πραγματικότητας.

Από τις 18 μέχρι τις 27 Ιουλίου, η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας του ευρωπαϊκού έργου Pluggy, θα είναι διαθέσιμη στους επισκέπτες του Μουσείου Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς στα Ιωάννινα.

Η πρόσκληση όπως διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών αναφέρει: «Είσαι κάτοικος Ιωαννίνων ή σκοπεύεις να επισκεφθείς την πόλη ή την ευρύτερη περιοχή αυτό το διάστημα; Μην χάσεις την ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά τους εταίρους του έργου Pluggy και τις δυνατότητες που προσφέρει η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας αλλά και η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που αναπτύσσουν για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με την ενεργή συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών».

Σχετικά με την πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας στο Μουσείο Αργυροτεχνίας διαβάζουμε ότι θα συμμετέχουν εκτός από το ΠΙΟΠ, ο συντονιστής του έργου και υπεύθυνος για τη δημιουργία του συγγραφικού εργαλείου, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών, το Πανεπιστήμιο της Μάλαγας, και το Imperial College του Λονδίνου. Tις δοκιμές στα Ιωάννινα θα υποστηρίξει σε τεχνικό επίπεδο και το Πολυτεχνείο του Košice στη Σλοβακία, με απομακρυσμένη πρόσβαση».

ΣΧΟΛΙΑ

αφιλοτιμος

Αισχος πολη, ουσιαστικα μηδεν ιστορια, απλα μια ενδιαμεση σταση μεχρι να κατηφορισουν οι καραβλαχοι απο τα βουνα στη θαλασσα και τσι να εκπολιτιστουν. Ξεκινησαν το 1950 και θα φτασουν καπου στα 2100. Τεσπα, καλλιο αργα, παρα ποτε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dymani-prosfigias

Την ιστορία της Κλειώς Χατζηαλέξη -εργάτριας στην κλωστοϋφαντουργία Μουταλάσκη εξιστορεί η θεατρική παράσταση-ντοκουμέντο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς εστιάζοντας στην εργατική προσφυγιά της Ελευθερούπολης Αττικής

leonardo-da-vinci

75 μοντέλα εφευρέσεων, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδικών του και περισσότερα από 200 εκθέματα του Μουσείου «Leonardo da Vinci» της Ρώμης, θα βρίσκονται στην ομώνυμη έκθεση στο χώρο του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΥ στο Γκάζι

beer-chios

Μια νέα γυναίκα, η Στέλλα Δημητριάδου, που βρέθηκε να πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση στο μικροζυθοποιείο στο Κάμπο της Χίου είναι πίσω από την συνταγή της νέας ξεχωριστής μπύρας με το κυρίαρχο το τοπικό ιδίωμα