Museum sleepover στη Δημητσάνα!

Museum sleepover στη Δημητσάνα!

Τον έναστρο ουρανό, το φως και τις σκιές, το ηλιακό σύστημα αλλά και αφηγήσεις παραμυθιών περιλαμβάνουν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες της "Νύχτας στο Μουσείο" που διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα

sleepover-dimitsana
"Μια νύχτα στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης" στο Κεφαλάρι του Αϊ Γιάννη στη Δημητσάνα, διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με την καλλιτεχνική-δημιουργική ομάδα «Το Τρένο της Χαράς» για δύο ημέρες, στις 20 και 27 Ιουλίου.

Η δράση διανυκτέρευσης γνωστή ως museum sleepover περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες, βιώνοντας ταυτόχρονα μία σπάνια εμπειρία εξοικείωσής τους με τον μουσειακό χώρο.
sleepover-dimitsana-1


Όπως διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών σχετικά με τη δράση: «Συγκεκριμένα τα παιδιά θα μαγειρέψουν στη φύση, θα απασχοληθούν με διάφορα παιχνίδια που σχετίζονται με το ηλιακό σύστημα, τον έναστρο ουρανό, το φως και τις σκιές, και θα παρακολουθήσουν αφηγήσεις παραμυθιών. Την επομένη ημέρα, αφού πάρουν πρωινό, θα αποτυπώσουν την εμπειρία παραμονής τους στο μουσείο μέσα από μια ποικιλία ευφάνταστων δράσεων».

Σχετικά με τον χώρο: «Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα, προβάλλει τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία και έχει αποκαταστήσει παραδοσιακές εγκαταστάσεις και υδροκίνητους μηχανισμούς».

Κλείσιμο
Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα για τα παιδιά: «Οι μικροί επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ρίξουν σπόρους καλαμποκιού στη σκαφίδα του αλευρόμυλου και να παρακολουθήσουν πώς ο καρπός αλέθεται από τις μυλόπετρες και πέφτει στην αλευροδόχη. Μπορούν, επίσης, να παρακολουθήσουν τη ρυθμική κίνηση του μπαρουτόμυλου. Ακόμα, χάρη στις ενδιαφέρουσες οπτικοακουστικές παραγωγές, μαθαίνουν πώς εκατοντάδες εργαστήρια λειτουργούσαν με τη δύναμη του νερού στην κοιλάδα του Λούσιου ποταμού».

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΠΙΟΠ piop.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης