Τα τρόφιμα & ποτά της Καινοτομίας από την Αττική

trapezi-attiki

Δεκάδες προϊόντα παραγωγών και επιχειρήσεων από όλες τις περιοχές της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας (με τον εμβληματικό αμπελώνα και τα κρασιά του) ήρθαν στο προσκήνιο με την εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Όλη η Ελλάδα σε ένα τραπέζι» που έγινε στο αίθριο του Μεγάρου Μελά

Χειροποίητο ψωμί superfood (πολύσπορο από κουρκουμά και καπνιστό μπούκοβο), βιολογική σοκολάτα υγείας με παξιμάδι και δεντρολίβανο, χαλβάς με ελληνικό καφέ, μαεστύρι από το Μαρκόπουλο με θρούμπι μέλι με βιολογικό κρόκο Κοζάνης, κρύσταλλοι θάλασσας του Αιγαίου με μειωμένο νάτριο, κελυφωτά φιστίκια από τα Μέγαρα με λεμόνι, μαρμελάδα από τα βασιλικά σύκα Μαρκοπούλου, παγωτό vegan με ελαιόλαδο, πλιγούρι με φιλέτο τόνου, μαρμελάδα λεμόνι με καραμελωμένο ginger και ροδοπέταλα, μη αλκοολούχο ποτό από μέλι Κρήτης και λεμόνια Σικελίας, ενεργειακές μπάρες που «δένονται» με φυστικοβούτυρο και χουρμάδες, αφρώδης οίνος με βιολογικό κρόκο Κοζάνης, δροσερό αναψυκτικό με εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, χυμό λεμόνι & μέλι, τρίσπορα γλυκομαννάνης -παξιμάδια με σιτάρι, βρώμη και σίκαλη, παγωτό από γάλα όνου, αναζωογονητικό μείγμα πιπερόριζας με μέλι & λεμόνι, γάλα από τον Κιθαιρώνα με πιστοποίηση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
trapezi-attiki-7


Και μαζί τους δεκάδες κρασιά όλων των προτιμήσεων – μεταξύ αυτών, κρασιά από φοιτητές αλλά και από τα παλιά αμπέλια της Βασίλισσας Αμαλίας, από τις συλλογικές προσπάθειες ανάδειξης του Σαββατιανιού αλλά και από μικρά αλλά δυναμικά οινοποιεία- αλλά και μπύρες (από μικροζυθοποιίες που έχουν τις έδρες τους στο Γκάζι μέχρι και την Βάρη).

Και ο κατάλογος μακρύς και με αδιάπτωτου ενδιαφέροντος περιεχόμενο – ένα περιεχόμενο αποκλειστικά και μόνο με τα νέα τρόφιμα & ποτά της Αττικής, της Αττικής της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. Σε ένα ανοικτό πεδίο δράσης όπου το χωράφι συνδέεται ευθέως και συνδυάζεται με το ράφι (φυσικό και ηλεκτρονικό) σε μια ενιαία παραγωγική και δημιουργική διαδικασία με ενσωματωμένα τα επιμέρους στάδια (επεξεργασία, μεταποίηση, τυποποίηση, συσκευασία, branding, marketing, διάθεση, πωλήσεις κ.α).
trapezi-attiki-4


Τα νέα τρόφιμα & ποτά της καινοτομίας της Αττικής από όλες τις περιοχές της, από το Κέντρο της Αθήνας και τις γειτονιές του Πειραιά, από την Αίγινα ως το Κριεκούκι και τον Αυλώνα, από το Μαρκόπουλο ως τα Μέγαρα)ήρθαν στο προσκήνιο με την εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Όλη η Ελλάδα σε ένα τραπέζι» (μια σύμπραξη της Εθνικής Τράπεζας με το IdeasLab) που έγινε την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 στο αίθριο του εμβληματικού Μεγάρου Μελά στην Πλατεία Κοτζιά.

Από τα δεκάδες προϊόντα – τρόφιμα & ποτά- είναι δύσκολο κανείς να διακρίνει και να ξεχωρίσει το ένα από το άλλο καθώς όλα έχουν την θέση τους και την αξία τους στην διατροφική παλέτα.
trapezi-attiki-1
trapezi-attiki-2
trapezi-attiki-3
trapezi-attiki-8
trapezi-attiki-9
trapezi-attiki-10
trapezi-attiki-6

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες