Τα τρόφιμα & ποτά της Καινοτομίας από την Αττική

trapezi-attiki

Δεκάδες προϊόντα παραγωγών και επιχειρήσεων από όλες τις περιοχές της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας (με τον εμβληματικό αμπελώνα και τα κρασιά του) ήρθαν στο προσκήνιο με την εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Όλη η Ελλάδα σε ένα τραπέζι» που έγινε στο αίθριο του Μεγάρου Μελά

Χειροποίητο ψωμί superfood (πολύσπορο από κουρκουμά και καπνιστό μπούκοβο), βιολογική σοκολάτα υγείας με παξιμάδι και δεντρολίβανο, χαλβάς με ελληνικό καφέ, μαεστύρι από το Μαρκόπουλο με θρούμπι μέλι με βιολογικό κρόκο Κοζάνης, κρύσταλλοι θάλασσας του Αιγαίου με μειωμένο νάτριο, κελυφωτά φιστίκια από τα Μέγαρα με λεμόνι, μαρμελάδα από τα βασιλικά σύκα Μαρκοπούλου, παγωτό vegan με ελαιόλαδο, πλιγούρι με φιλέτο τόνου, μαρμελάδα λεμόνι με καραμελωμένο ginger και ροδοπέταλα, μη αλκοολούχο ποτό από μέλι Κρήτης και λεμόνια Σικελίας, ενεργειακές μπάρες που «δένονται» με φυστικοβούτυρο και χουρμάδες, αφρώδης οίνος με βιολογικό κρόκο Κοζάνης, δροσερό αναψυκτικό με εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, χυμό λεμόνι & μέλι, τρίσπορα γλυκομαννάνης -παξιμάδια με σιτάρι, βρώμη και σίκαλη, παγωτό από γάλα όνου, αναζωογονητικό μείγμα πιπερόριζας με μέλι & λεμόνι, γάλα από τον Κιθαιρώνα με πιστοποίηση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
trapezi-attiki-7


Και μαζί τους δεκάδες κρασιά όλων των προτιμήσεων – μεταξύ αυτών, κρασιά από φοιτητές αλλά και από τα παλιά αμπέλια της Βασίλισσας Αμαλίας, από τις συλλογικές προσπάθειες ανάδειξης του Σαββατιανιού αλλά και από μικρά αλλά δυναμικά οινοποιεία- αλλά και μπύρες (από μικροζυθοποιίες που έχουν τις έδρες τους στο Γκάζι μέχρι και την Βάρη).

Και ο κατάλογος μακρύς και με αδιάπτωτου ενδιαφέροντος περιεχόμενο – ένα περιεχόμενο αποκλειστικά και μόνο με τα νέα τρόφιμα & ποτά της Αττικής, της Αττικής της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. Σε ένα ανοικτό πεδίο δράσης όπου το χωράφι συνδέεται ευθέως και συνδυάζεται με το ράφι (φυσικό και ηλεκτρονικό) σε μια ενιαία παραγωγική και δημιουργική διαδικασία με ενσωματωμένα τα επιμέρους στάδια (επεξεργασία, μεταποίηση, τυποποίηση, συσκευασία, branding, marketing, διάθεση, πωλήσεις κ.α).
trapezi-attiki-4


Τα νέα τρόφιμα & ποτά της καινοτομίας της Αττικής από όλες τις περιοχές της, από το Κέντρο της Αθήνας και τις γειτονιές του Πειραιά, από την Αίγινα ως το Κριεκούκι και τον Αυλώνα, από το Μαρκόπουλο ως τα Μέγαρα)ήρθαν στο προσκήνιο με την εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Όλη η Ελλάδα σε ένα τραπέζι» (μια σύμπραξη της Εθνικής Τράπεζας με το IdeasLab) που έγινε την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 στο αίθριο του εμβληματικού Μεγάρου Μελά στην Πλατεία Κοτζιά.

Από τα δεκάδες προϊόντα – τρόφιμα & ποτά- είναι δύσκολο κανείς να διακρίνει και να ξεχωρίσει το ένα από το άλλο καθώς όλα έχουν την θέση τους και την αξία τους στην διατροφική παλέτα.
trapezi-attiki-1
trapezi-attiki-2
trapezi-attiki-3
trapezi-attiki-8
trapezi-attiki-9
trapezi-attiki-10
trapezi-attiki-6

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

thelockers

Η Γκουενταλίνα Καραγιάννη -μια νέα και δραστήρια επιχειρηματίας, είναι η δημιουργός μιας υπηρεσίας για την ασφάλεια προσωπικών αντικειμένων, στο κέντρο της Αθήνας

papaspyrou

Η δημοσιογράφος Σταυρούλα Παπασπύρου φτιάχνει με πρώτη ύλη τα ντοκουμέντα των συνεντεύξεων της ένα δοκίμιο για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία και τους συγγραφείς που η ίδια εδώ πάνω από 30 χρόνια συνάντησε, γνώρισε, συνομίλησε και έγραψε στο βιβλίο της «Χωρίς Μικρόφωνο»

12-prigipises

Ο σχεδιαστής Δημήτρης Ντάσιος και η εικαστικός Ιωάννα Παρασκευά ενώνουν τη μόδα και την τέχνη παρουσιάζοντας 12 γλυπτές γυναικείες φιγούρες στον εκθεσιακό χώρο της Εvripides Art Gallery

xristougenna-me-jazz

Σε δύο Jazzy Christmas συναντήσεις Παραμονή & Ανήμερα των Χριστουγέννων στο Gazarte παρουσιάζονται η Αλέκα Κανελλίδου με το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή

doxiadis

«Ονόμασα την αφήγησή μου μυθιστορία γιατί γράφοντας κατάλαβα ότι η ανάπλαση των περασμένων δεν στηρίζεται μόνο στη μνήμη, μα και στη φαντασία, μια φαντασία ενεργή, που μπορεί να ανασκαλεύει τα συναισθήματα χωρίς όμως να ψεύδεται για τα γεγονότα». Ο Απόστολος Δοξιάδης εξιστορεί τη ζωή του από τα πρώτα παιδικά χρόνια μέχρι την ενηλικίωση. Στο επίκεντρο της αφήγησης βάζει την πολιτική, την παρατήρηση, το βίωμα και αργότερα την πράξη

skinothetis-afypnisis

Ο 32χρονος Θανάσης Ζερίτης -ιδρυτικό μέλος της ομάδας 4Frontal- σκηνοθετεί μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι «Μύρτος», στο ¨Δώμα¨ του Θεάτρου του Νέου Κόσμου