Μια μεθοδολογία αυτοσχεδιασμού κι ένα ανοιχτό σενάριο!

singthe-positions

Ο 37χρονος Γιάννης Μανταφούνης, χορευτής και χορογράφος, παρουσιάζει ένα έργο, το οποίο κινείται μεταξύ χορευτικής παράστασης και μουσικής συναυλίας –με την συμμετοχή της Manon Parent- στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Ο Γιάννης Μανταφούνης γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα.

Σπούδασε χορό στη Γαλλία και αποφοίτησε το 1999 από το Ανώτατο Εθνικό Ωδείο Μουσικής και Χορού του Παρισιού. Στην πόλη αυτή ξεκίνησε και τη σταδιοδρομία του ως χορευτής.

Συμμετείχε σε διεθνείς ομάδες χορού και –όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του σημείωμα στην ιστοσελίδα της Ε.Λ.Σ.- έχει συνεργαστεί με την Όπερα του Γκέτεμποργκ (1999-2001), καθώς και με το Χοροθέατρο της Ολλανδίας την διετία 2003-04, όπου παρουσίασε επίσης χορογραφία του. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, συνεργάστηκε με την Ομάδα Σύγχρονου Χορού του Χάρη Μανταφούνη και κέρδισε το βραβείο πρώτου χορευτή από το Υπουργείο Πολιτισμού το 2002.

Το 2004 συμμετείχε ως χορευτής στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ερμηνεύοντας τον ρόλο του ιπτάμενου Έρωτα. Από το 2005 είναι μέλος της ομάδας The Forsythe Company της Φρανκφούρτης. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού Lemurius, για την οποία χορογράφησε τις «Ανθρώπινες διαστάσεις» και το «Προβάλλοντας τη σκιά».

Ο Γιάννης Μανταφούνης –συνοδευόμενος από την Manon Parent- παρουσιάζει στη 1 Ιουλίου –με διάρκεια έως τις 3 Ιουλίου- ένα 60 λεπτών έργο με τίτλο «Sing the Positions», το οποίο «κινείται μεταξύ χορευτικής παράστασης και μουσικής συναυλίας» στον χώρο της Πειραιώς 260.

Όπως διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: Ο γνώριμος στο κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών Γιάννης Μανταφούνης, –με βάση μια μεθοδολογία αυτοσχεδιασμού που έχουν αναπτύξει με τη Manon Parent ως μουσικοί και χορευτές, καταλαμβάνουν τη σκηνή με τις χορευτικές τους δράσεις, συνδυάζοντας τραγούδια και ηχητικά συμβάντα που δημιουργούνται ζωντανά επί σκηνής με οδηγό ένα ανοιχτό σενάριο. Μέσα από ποικίλες μουσικές αναφορές, από όπερα μέχρι πειραματική μουσική, οι δύο ερμηνευτές μοιράζονται με το κοινό μια ανάλαφρη αίσθηση παιδικότητας και χαράς. Από τον Αύγουστο του 2017 που έκανε πρεμιέρα, το «Sing the Positions» έχει παρουσιαστεί 25 φορές σε 7 θέατρα, 7 πόλεις και 3 χώρες».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

timon-o-athinaios

«Ο Σαίξπηρ δεν κάνει τίποτα μικρό, αναμετριέται πάντα με κάτι πολύ μεγάλο….» σημειώνει ο Στάθης Λιβαθινός, που καταπιάνεται με ένα από τα πιο αινιγματικά και γοητευτικά έργα του μεγάλου δραματουργού, το έργο «Τίμων ο Αθηναίος»

pligomeno-peristeri

Από τη χαοτική μεγαλούπολη της Αθήνας, στη φωτογραφία ενός πληγωμένου περιστεριού και από εκεί σε πορτραίτα ανθρώπων της πόλης, εστιάζει η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του ποιητή Κώστα Ζαφειρόπουλου, στο 4ο επίπεδο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

nyxtes-premieras

Από τον Καζαντζάκη στον Αντώνη, τον πατέρα ενός μέσου ελληνικού σπιτιού και από την ορεινή Ηλεία στη Σαντορίνη το ελληνικό ντοκιμαντέρ δηλώνει την αξιοπρόσεκτη παρουσία στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας»

istoria-mousikis

Xειρόγραφα έγγραφα, παρτιτούρες, ηχογραφήσεις, προγράμματα, φωτογραφίες, αλληλογραφία, και σπάνια αρχειακά τεκμήρια εκτίθενται στο κοινό από τη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη"