Όταν η βασκανία συναντά το γυαλί και το design

Όταν η βασκανία συναντά το γυαλί και το design

Από την οικοτεχνία στο brand «So lucky by metallinou»

bymetallinou
Σε όλο και περισσότερα ταξίδια, έχω αρχίσει και συναντώ στα ξενοδοχεία μεγάλες διακοσμητικές κατασκευές από γυαλί. Στο ίδιο ύφος, σε πολλά νησιά έχω εντοπίσει μαξιλάρια με το «μάτι», τσάντες, κοσμήματα και άλλα γυάλινα αντικείμενα με σχέδια βασισμένα στα σύμβολα της βασκανίας. Διάβασα «Made in Greece» σε μια μικρή επιγραφή και αμέσως μου γεννήθηκε η περιέργεια να βρω τις «ρίζες» τους.

Η έρευνα ήταν αποκαλυπτική. Η σειρά «So lucky by metallinou» ανήκει σε μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1988. H σχεδιάστρια Κερκύρα Μεταλλινού σχεδίαζε από τότε διακοσμητικά αντικείμενα από γυαλί και μέταλλο. Σήμερα, μαζί με την κόρη της, Μαρία Αντωνοπούλου, στην οποία έχει μεταλαμπαδεύσει την τέχνη, αποτελούν μία από τις τελευταίες οικογένειες που συνεχίζουν την τέχνη του γυαλιού στην Ελλάδα.
bymetallinou-1


«Κάποια αντικείμενα κατασκευάζονται στο φούρνο μας και κάποια άλλα είναι ζωγραφιστά στο χέρι», μου εξηγεί η κυρία Μεταλλινού. «Επιλέγουμε το γυαλί γιατί είναι ένα υλικό που αποπνέει διαύγεια, ποιότητα, πολυτέλεια και γοητεία. Είναι και καλό για το περιβάλλον!» συμπληρώνει η Μαρία.

Κλείσιμο
Τα τελευταία χρόνια, που η επιχείρηση ανανεώθηκε με τη νέα γενιά, οι εικαστικές κατασκευές αναγεννήθηκαν με μια νέα εταιρική ταυτότητα, πιο σύγχρονη και ανταγωνιστική. Με το νέο brand «So lucky by metallinou» η εταιρεία έχει καταφέρει να ταυτιστεί με το ελληνικό στοιχείο στη σύγχρονη μορφή του: «Η θάλασσα, το φως και η ελληνική παράδοση της βασκανίας είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που είναι ταυτισμένα με το brand μας. Αντικείμενα συνδεδεμένα με την ποιότητα, την αυθεντικότητα, το design, την αξία και την ελληνικότητα», διαβάζω στην ιστοσελίδα.
bymetallinou-2


Η εταιρεία το 2017 έλαβε μέρος στον 8ο διαγωνισμό γυναικείας επιχειρηματικότητας και κατάφερε να κερδίσει το 2ο βραβείο του διαγωνισμού από τον οργανισμό Women In Action. Σήμερα μέσω ενός δικτύου συνεργατών φιλοξενείται σε καταστήματα, boutique και concept stores σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μερικά από αυτά είναι το indi home στη Γλυφάδα, Salacha home στο Κολωνάκι, Gallery Galatis στην Μύκονο, Hope στην Σαντορίνη, Meraki στην Νέα Υόρκη και casa de magdalene στο Σίδνεϊ. Επίσης, προϊόντα της εταιρείας βρίσκονται στην Κύπρο, τη Μελβούρνη, τη Ντόχα, το Λονδίνο και το Λίβανο. Σύντομα η εταιρεία θα προχωρήσει με τη δημιουργία e-shop για λιανική πώληση και με συνεργασία με το e-shop του Μουσείου Μπενάκη.

«Δημιουργούμε νέα σχέδια, με στόχο να προσφέρουμε προϊόντα υψηλής αισθητικής και ποιότητας που είναι ξεχωριστά για το καθένα», συμπληρώνει ο Τάσος Αντωνόπουλος, που ασχολείται με την προώθηση του brand. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι η σειρά «So Lucky by metallinou» βάζει μια πινελιά Ελλάδας. Μιας Ελλάδας σύγχρονης, καινοτόμας και δημιουργικής.

Δείτε τι εννοώ στη σελίδα bymetallinou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης