Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας στ’ αυτιά μας!

rsw

Ο Μάνος Βεντούρας και ο Κώστας Τζέκος, μέλη των συνόλων Ventus και ARTéfacts αντίστοιχα, προσκαλούν τον Τούρκο συνθέτη Tolga Tüzün να αφουγκραστεί μαζί τους την Αθήνα και το ιστορικό της κέντρο, στο «Ώτων Project» που διοργανώνει η «Στέγη» του Ιδρύματος Ωνάση

Ο Μάνος Βεντούρας γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1981.
Ξεκίνησε μαθήματα κόρνου στη Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος» με δάσκαλο τον Γιώργο Κούρκουλο. Στη συνέχεια, σπούδασε κόρνο στο Ωδείο «Ορφείο Αθηνών» απ' όπου αποφοίτησε το 2006.

Είναι απόφοιτος του Conservatorium van Amsterdam με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ενώ το 2014, συνέθεσε τη μουσική του ντοκιμαντέρ Παλικάρι: Ο Λούης Τίκας και η Σφαγή του Λάντλοου, για την οποία τιμήθηκε τη χρονιά εκείνη με το Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας στο Docfest.

Ο Κώστας Τζέκος γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στην Αθήνα –μουσικολογία στο ΕΚΠΑ και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας– και στο Παρίσι στην École Normale de Musique de Paris « Alfred Cortot».

Είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ενώ στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, τη Φιλαρμονική της Πράγας και όλες τις ορχήστρες της Αθήνας. Τον ενδιαφέρει η σχέση μεταξύ θορύβου, ήχου και μουσικής που δημιουργείται στο αστικό περιβάλλον και ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να τον οργανώσει στον χώρο ο άνθρωπος που ζει σε αυτό.

Ο Μάνος Βεντούρας και ο Κώστας Τζέκος είναι μέλη των συνόλων Ventus και ARTéfacts αντίστοιχα.
Τα δύο αυτά αθηναϊκά μουσικά σύνολα, καλούν τον Τούρκο συνθέτη ηλεκτροακουστικής μουσικής και περφόρμερ Tolga Tüzün στις 14 και 15 Ιουνίου στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο «Ώτων Project» που διοργανώνει η «Στέγη» του Ιδρύματος Ωνάση.

Το «Ώτων Project» –όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών– «είναι ένα ηχητικό αποτύπωμα του ιστορικού κέντρου της πόλης, το οποίο επεξεργάστηκαν συνθέτες που είτε ζουν και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα είτε την ανακαλύπτουν για πρώτη φορά.

Ο συνδυασμός των συνόλων ARTéfacts και Ventus έχει ως αποτέλεσμα ένα αρκετά ασυνήθιστο ηχόχρωμα: περιλαμβάνει όλα τα ξύλινα και χάλκινα πνευστά, κλασικά κρουστά και ντραμς, ηλεκτρική κιθάρα, βιολί, μπάσο και συνθεσάιζερ».

«Ο Μάνος Βεντούρας και ο Κώστας Τζέκος, μέλη και των δύο συνόλων, αλλά συγχρόνως και συνθέτες, συνδυάζουν ακουστικούς και ηλεκτρικούς ήχους με τους ήχους της πόλης, καθώς και με τις ηχητικές εμπειρίες των υπόλοιπων μουσικών, για να δημιουργήσουν ένα soundtrack με αναπάντεχες προσμείξεις.

Ο προσκεκλημένος συνθέτης Tolga Tüzün που συμμετέχει στο πρότζεκτ κατοικεί στην Κωνσταντινούπολη, αλλά επισκέφθηκε την Αθήνα για να τη νιώσει, να την ακούσει και να δουλέψει με τους Αθηναίους μουσικούς».

«Τα έργα του Tolga Tüzün ακούγονται εναλλάξ με αυτά των Βεντούρα και Τζέκου, δημιουργώντας έναν διάλογο ανάμεσα σε μουσικές οι οποίες αντικατοπτρίζουν πρώτες εντυπώσεις και μουσικές που μεταφέρουν την αίσθηση του οικείου.

Οι ακροατές θα ακούσουν τη συναυλία μέσα σε ένα εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, το οποίο διαμόρφωσαν ειδικά για την περίσταση ο σκηνοθέτης Λουίζος Ασλανίδης και μια ομάδα φοιτητών της Σχολής, χρησιμοποιώντας προβολές και εγκαταστάσεις. Μια αλλιώτικη αθηναϊκή εμπειρία περιμένει το κοινό, που θα μπορεί να αφήσει και το δικό του αποτύπωμα στο πρότζεκτ».
ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

leon

Ο 44χρονος φιλόλογος Λέων Α. Ναρ στο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης γράφει μια ξεχωριστή ιστορία για την επώδυνη ανασυγκρότηση της Ισραηλιτικής Κοινότητας, καταγράφοντας τα πολλαπλά εμπόδια που συνάντησε η επανένταξη των ομοθρήσκων του στην πόλη τους

kostas-tsakonas

Μια ταινία του Θόδωρου Μαραγκού για τον Κώστα Τσάκωνα στο διαγωνιστικό τμήμα του 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Docfest που γίνεται στην Χαλκίδα και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή

comedy-xmas

Το Comedy club για παιδιά το Δεκέμβριο στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

saia-paradosou

Η Ηρώ Σαϊα έστησε μια compact παράσταση σαν ένα ακριβό κέντημα από τα παλιά – μόνο που τα υλικά της παράστασης μιλάνε για την ζωή μας στο σήμερα!

mantis

Ο Χρήστος Νικολούδης, ένας νέος startuper – διοργανωτής του StartupNow Forum γίνεται στην Ελευσίνα το διήμερο 23-24 Νοεμβρίου 2018 μας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρουν εκείνοι που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση

eshophy

Η Σοφία Δενδρινού και η Ευδοκία Λιάκου έφτιαξαν την εταιρεία ÉSOPHY το 2017 και εγκατέστησαν το γευστικό τους στρατηγείο στην Κηφισιά, επιλέγοντας να κρατήσουν την κουζίνα τους σε δημόσια θέα και αυτό για να δώσουν την ευκαιρία στους πελάτες να μυρίσουν την σοκολάτα που λιώνει, τους καρπούς που ψήνονται και να δουν όλη την προετοιμασία και δημιουργία των προϊόντων

2