Το καλοκαίρι και τα μαλλιά των ανδρών

Το καλοκαίρι και τα μαλλιά των ανδρών

Βασικές συμβουλές για την φροντίδα των μαλλιών την περίοδο του καλοκαιριού αλλά και απαντήσεις για «μύθους» ή την σχέση της διατροφής και των μαλλιών στις διακοπές.

barder_main01
Ας αρχίσουμε από τις βασικές συμβουλές

3 βασικές συμβουλές για την φροντίδα των μαλλιών το καλοκαίρι
Η κάθε εποχή του χρόνου ταλαιπωρεί με τον δικό της τρόπο τα μαλλιά μας. Η μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο, το αλμυρό νερό που τα αφυδατώνει καθώς και το χλώριο που τα ξεθωριάζει είναι οι βασικότεροι λόγοι που κάνουν τα μαλλιά μας να χάνουν την υγιή εικόνα τους και λάμψη.

Φροντίστε λοιπόν, ιδιαίτερα πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας όπου η έκθεση σε ήλιο κ.α είναι μεγαλύτερη, να εφοδιαστείτε με τα κατάλληλα προϊόντα.

Βασικό αποτελεί το αντηλιακό για τα μαλλιά. Μην ξεχνάτε πως και τα μαλλιά μας αποτελούν ζωντανό οργανισμό και έχουν ανάγκη από μια ασπίδα προστασίας ενάντια στην οξειδωτική δράση του ήλιου.

Επίσης προσπαθήστε να ξεπλένετε τα μαλλιά σας μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή στη πισίνα προκειμένου να αποφύγετε προβλήματα όπως αφυδατωμένα και φθαρμένα μαλλιά.

Κλείσιμο
Τέλος, είναι καλό να αντικαταστήσετε τα σαμπουάν που χρησιμοποιείτε τους υπόλοιπους μήνες του έτους με σαμπουάν που παρέχουν καλύτερη εξισορρόπηση του ph στο τριχωτό και στα μαλλιά. Το πλεονέκτημα είναι ότι τα προϊόντα αυτά προσφέρουν εσωτερική υγρασία στην τρίχα χαρίζοντας της ελαστικότητα και λάμψη. Για ακόμα καλυτέρα αποτελέσματα θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε 2-3 φορές την εβδομάδα μια θρεπτική μάσκα μετά το λούσιμο. Αποφεύγεται να στεγνώνεται με το σεσουάρ αφήνοντας τα να στεγνώσουν φυσικά.

3 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε ποτέ- οι μύθοι που μας δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνουν
Ένας μύθος ο όποιος είναι λάθος, έχει να κάνει με την συχνότητα του λουσίματος. Δεν πέφτουν τα μαλλιά με το συχνό λούσιμο. Με τον λάθος τρόπο λουσίματος όμως μπορούμε να επηρεάσουμε την σωστή ισορροπία του ph στο τριχωτό μας.

Λανθασμένη είναι η εντύπωση που υπάρχει για το ποτέ χαρακτηρίζεται ένα σαμπουάν καλό. Δεν αποτελεί κριτήριο η ποσότητα του αφρού και της σαπουνάδας που μπορεί να δημιουργήσει. Διαλέξτε προϊόντα που πραγματικά έρχονται να καλύψουν ανάγκες σας όπως την λιπαρότητα ή την ξηροδερμία. Λιγότερος αφρός δεν σημαίνει λιγότερο καθαρά μαλλιά.

Τέλος, φροντίστε το καλοκαίρι να φοράτε καπέλο προκειμένου να προστατέψετε το δέρμα και τα μαλλιά σας από τις βλαβερές συνέπειες τις ακτινοβολίας. Δεν πέφτουν τα μαλλιά από την χρήση του καπέλου. Υπάρχει η λανθασμένη άποψη ότι το καπέλο μειώνει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στην τριχόπτωση κάτι το όποιο δεν ισχύει μιας και οι τρίχες λαμβάνουν τις απαιτούμενες θρεπτικές άξιες που χρειάζονται.

Η σχέση ανάμεσα στη καλοκαιρινή διατροφή και στη φροντίδα των μαλλιών
Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών το καλοκαίρι, η ανάγκη για επαρκή πρόσληψη νερού γίνεται πιο επιτακτική. Οι τρίχες των μαλλιών περιέχουν πάνω από 25% νερό, επομένως η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού αποτελεί προτεραιότητα προκειμένου να μην έχετε ξερά και αφυδατωμένα μαλλιά.

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή αντανακλάται και στα μαλλιά σας, όπως αντίστοιχα και οι αρνητικές συνέπειες μιας λανθασμένης διατροφής (τριχόπτωση, θαμπά και λεπτά μαλλιά). Αστραπιαίες και εξαντλητικές δίαιτες που αρκετοί αποφασίζουν να κάνουν τους θερινούς μήνες σε συνδυασμό με την ζεστή μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα και στα μαλλιά σας. Η σωστή φροντίδα και υγεία του οργανισμού σας γίνεται εμφανή ακόμα και στα μαλλιά.


* Ο ΑγγελοςΑντωνόπουλος είναι ο ιδιοκτήτης του παραδοσιακού κουρείου Sir Barber στην Στοά Μπολάνη στο κέντρο της Αθήνας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης