«Το σύγχρονο πρόσωπο της Μέσης Ανατολής»

«Το σύγχρονο πρόσωπο της Μέσης Ανατολής»

Η Λιβανέζα Yasmine Hamdan, τραγουδοποιός και πρωτοπόρος της indie μουσικής στη Μέση Ανατολή, παρουσιάζεται στη ¨Σκηνή στο Κανάλι¨ του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival

yasmine-hamdan-arthro
Η 41χρονη Yasmine Hamdan γεννήθηκε στον Λίβανο και κατοικεί μόνιμα στο Παρίσι.
Έγινε γνωστή από την δημιουργία και την συμμετοχή της στο ντουέτο «Soapkills» το οποίο ήταν το πρώτο μουσικό σχήμα που στη Μέση Ανατολή και με την μεγαλύτερη επιρροή στην μουσική της indie electro-pop, την οποία ως πρωτοπόροι ¨έφεραν¨ στον Αραβικό κόσμο.

Έχοντας ζήσει σε πολλές χώρες –Λίβανο, Κουβέιτ, Αμπού Ντάμπι, Γαλλία και Ελλάδα– και έχοντας επηρεαστεί από την κουλτούρα και την φυσιογνωμία των κατοίκων και των διαφορετικών πολιτισμών, η  Yasmine Hamdan αφομοιώνει στις μουσικές της πολλούς και διαφορετικούς ήχους.

Ως κοσμοπολίτισσα, αναμιγνύει στους στίχους και τις μουσικές της διάφορες αραβικές διαλέκτους καθώς και στοιχεία από τις παραδόσεις της Μέσης Ανατολής. Χαρακτηριστική είναι και η συμμετοχής της ως ηθοποιός στην ταινία του Jim Jarmusch «Only Lovers Left Alive» στην οποία υποδύθηκε τον εαυτό της ως ερμηνεύτρια.

Στο μουσικό ενεργητικό της έχει έξι άλμπουμ, τρία με το ντουέτο Soapkills, ένα σε συνεργασία με τον Mirwais -Arabology- και τα δύο της σόλο -Ya Nass και Al Jamilat-, καθώς και σημαντικές συνεργασίες με τους Coco Rosie και τον Μarc Colin -Nouvelle Vague-.

Η Yasmine Hamdan επισκέπτεται την Ελλάδα –αυτή τη φορά επαγγελματικά– στις 22 Ιουνίου στο Summer Nostοs Festival του ΚΠΙΣΝ στη «Σκηνή στο Κανάλι».

Κλείσιμο
Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών «Για την Yasmine Hamdan, η Αθήνα είναι μια πόλη με την οποία δεν έκοψε ποτέ δεσμούς, από τότε που ζούσε εδώ τα παιδικά της χρόνια με την οικογένειά της, όταν ο εμφύλιος πόλεμος στη χώρα της σκόρπιζε τον θάνατο.»

«Την έχουν αποκαλέσει «το σύγχρονο πρόσωπο της Μέσης Ανατολής», καθώς η συμβολή της στη σύγχρονη αραβική μουσική είναι κάτι παραπάνω από σημαντική από τότε που πρωτοεμφανίστηκε, στα τέλη της δεκαετίας του ‘90. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, η καριέρα της Yasmine Hamdan έχει γίνει διεθνής κατακτώντας τον κόσμο - συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης