Ένας Βραζιλιάνος για τον David Bowie

Ένας Βραζιλιάνος για τον David Bowie

Ο 48χρονος Βραζιλιάνος Seu Jorge, ένας από τους πιο ταλαντούχους σύγχρονους μουσικούς, αλλά και ηθοποιούς της Βραζιλίας, παρουσιάζει Στη σκηνή στο Ξέφωτο του Πάρκου «Σταύρος Νιάρχος» ένα αφιέρωμα στον David Bowie μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στα πλαίσια του «Summer Nostos Festival»

seu-jorge
Ο Seu Jorge είναι 48 ετών και είναι από τη Βραζιλία –κατάγεται από μια περιοχή κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο-. Στην ηλικία των 19 ετών έμεινε άστεγος για μερικά χρόνια μέχρι που ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με το θέατρο. Ανακαλύφθηκε από τον σπουδαίο κλαρινετίστα Paulo Moura.

Η καριέρα του ξεκίνησε το 1998 ως μέλος μιας μπάντας και το 2001 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με βάση του την Σάμπα, μουσική με την οποία συνέχισε να δημιουργεί.

Έπειτα κάθε χρονιά ήταν και μια επιτυχία. Ταξίδεψε σε πολλές χώρες και συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες. «Κέρδισε αρκετή δημοσιότητα μέσα από την ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο, ως ηθοποιός και συνθέτης soundtrack, έχοντας συμμετάσχει σε περισσότερα από δέκα φιλμ.

Στις 17 Ιουνίου Ο Seu Jorge συνεργάζεται με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον David Bowie με τίτλο «A Life Aquatic».

Το όνομα της εκδήλωσης παραπέμπει στην ομώνυμη ταινία, στην οποία ο Seu Jorge απέκτησε διεθνή φήμη μέσα από τον ρόλο του ως Pelé dos Santos -ενός ναυτικού που λατρεύει το τραγούδι- και ερμήνευσε στα πορτογαλικά πολλά κομμάτια του David Bowie μόνο με μια ακουστική κιθάρα.

Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών, «Ο ίδιος ο Bowie είχε δηλώσει για τη διασκευή των τραγουδιών του: «Αν ο Seu Jorge δεν είχε ηχογραφήσει τα τραγούδια μου στα πορτογαλικά, δεν θα είχα ακούσει ποτέ αυτό το νέο επίπεδο ομορφιάς με το οποίο τα έχει εμποτίσει».

«Στη σκηνή στο Ξέφωτο θα ακουστούν οι μεγαλύτερες επιτυχίες του Bowie στα πορτογαλικά, όπως αυτές ακούστηκαν στην ταινία του Wes Andesron, «The Life Aquatic of Steve Zissou», το 2004, ενώ θα αναδημιουργηθεί και το σκηνικό της ταινίας.»

«Τα εκλεκτικά ενδιαφέροντά του για τη μουσική μπορούν να εντοπιστούν σε ένα ευρύ φάσμα τραγουδιών που έχει διασκευάσει, πέρα από τον Bowie: “Το Don' t” των Leiber και Stoller (ηχογραφημένο από τον Elvis Presley), το “Rock With You” του Michael Jackson, το “Chatterton’ του Serge Gainsburg και αρκετά ακόμη.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης