Τα Θαύματα του Κόσμου: Ένα summer camp Επιστήμης και Τέχνης στο Μουσείο Ηρακλειδών για παιδιά 5-12 ετών

mousio-iraklidon

Το Μουσείο των Ηρακλειδών εμείς οι γονείς το γνωρίσαμε από τα πρωτοποριακά προγράμματα STEM που συνδυάζουν τις θετικές επιστήμες, την τεχνολογία και το «συναίσθημα» του ανθρώπου, την Τέχνη. Αυτό το καλοκαίρι παραμένει ανοιχτό στα παιδιά και μας συστήνει μια νέα θερινή αστική κατασκήνωση Stem & Art Summer Camp διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων.

Το Camp, με τον τίτλο "Τα Θαύματα του Κόσμου", περιέχει εκπαιδευτικά εργαστήρια ειδικά σχεδιασμένα από τους επιστημονικούς συνεργάτες μας, για παιδιά ηλικίας 5 - 12 ετών. Το περιεχόμενό τους αντλείται από τα «Θαύματα» της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Φύσης και της Τέχνης, από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα, καθώς και από εκείνα του μέλλοντος! Κάθε εβδομάδα καλύπτει μια διαφορετική θεματική ενότητα. Συγκεκριμένα:

1η εβδομάδα: Αρχαιότητα
2η εβδομάδα: Μεσαίωνας & Αναγέννηση
3η εβδομάδα: Νεότεροι Χρόνοι & Σύγχρονος Κόσμος
4η εβδομάδα: Ταξίδι στο Μέλλον

Κάθε παιδί μπορεί να συμμετάσχει στον αριθμό των εργαστηρίων που επιθυμεί με προσαρμοσμένο κόστος. Συγκεκριμένα, το κόστος ανά παιδί ενός εβδομαδιαίου κύκλου είναι 120,00 €, αν επιθυμούν δυο παιδιά μιας οικογένειας να εγγραφούν στο Camp, παρέχεται έκπτωση 50% στη δεύτερη εγγραφή ενώ για κάθε κύκλο επιπλέον του ενός, προβλέπεται έκπτωση 10%. Οι εκπτώσεις ισχύουν συνδυαστικά. Το καθημερινό πρόγραμμα διαρκεί από τις 9:10 έως τις 15:00 (προσέλευση από τις 8:00 και φύλαξη μέχρι τις 16:00), τα γεύματα (κολατσιό, μεσημεριανό) στέλνονται έτοιμα από τους γονείς, και το προσωπικό του μουσείου φροντίζει για το υγιεινό σερβίρισμά τους στα παιδιά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

athenslab

Οι Atenistas δημιουργούν το AthensLab, ένα εργαστήρι πολιτών για «την συλλογή αστικών επισημάνσεων, δημοτικών παραλείψεων και δυσλειτουργιών, ιδεών που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στην πόλη στο υπάρχον πλαίσιο, με τις υπάρχουσες δυνάμεις και αρμοδιότητες»

dimodi

Δεκαοκτώ καλλιτέχνες με τα έργα τους εμπνευσμένα απ’ τη δημώδη παράδοση -γλυπτά, υφαντά, κεντήματα, ξυλογραφίες, κεραμικά και εγκαταστάσεις – συμμετέχουν σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του δήμου Αθηναίων στη Πλάκα

adam-eva

Στο Studio Μαυρομιχάλη, σε διασκευή – σκηνοθεσία Εύης Μητσοπούλου, και πρωταγωνιστές την ίδια και τον Δημοσθένη Φίλιππα παίζεται για δεύτερη σεζόν το «Αδάμ και Εύα»

9i-symfonia

Ο Τίτος Γουβέλης και ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος –δύο νέοι σε ηλικία πιανίστες, παρουσιάζουν την Ενάτη Συμφωνία του Beethoven (Ωδή στη Χαρά) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

greek-brand-new-vol-5

Αν κάτι ξεχωρίζει αυτή την έκθεση των Ελλήνων σχεδιαστών είναι το τρίπτυχο: «Προϊόντα με σύγχρονο design, ισχυρό branding και υψηλή ποιότητα»

laik

Τι είναι εν τέλει ο Άγγελος Παπαδημητρίου; Στη σελίδα του στο facebook βρήκα μια περιγραφή: «Εικαστικός, τραγουδιστής, ηθοποιός, αεικίνητος περφόρμερ με πολλά πρόσωπα, σταρ της τηλεόρασης». Αν θέλετε κάτι περισσότερο για εκείνον αναζητήστε το στην έκδοση «Λάϊκ» - θα μάθετε όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε…